Vogalonga – evezős kaland Velencében a tengeren és a lagúnák közt

Egyszer egy évben a több mint 2.000 db evezős hajóból összeálló flotta felvonul a Velence-Murano útvonalon, tiltakozásukat kifejezve a motoros hajók okozta károk ellen. Velencében már évtizedes hagyományra épül ez a program, amely tengernyi egyéb lehetőséget is kínál azoknak, akik szeretnének egy jót evezni a lagunák közt.

Mi ehhez a barátságos menethez kenukkal, és tengeri kajakokkal csatlakozunk, illetve be is evezünk a velencei lagúnákba. E napon nagy örömünkre egész késő délutánig korlátozzák a nagyobb motoros hajók mozgását. Előzetes találkozó: 2019.04.28. Római-parti vízitelep, ahol kenuzási/kajakozási próba is lesz a legénység összehangolására.

A teljesen kezdők számára, vagy akik még nem eveztek nálunk azoknak legalább egyszer kötelező megjelenni nálunk, hogy teljesíteni tudják az evezőspróbát. Részvételi feltételek a Vogalongán: Kétféle csomagot kínálunk, amelyhez kiegészítő extrákat lehet rendelni. „Hajózás és szállás”: 65.000 Ft/fő. Szállás: 3 éj 4 fős „Elit”mobile-home-ban, minimum 4 fővel feltöltve. IFA-t tartalmaz.

Kérhető egy jobban felszerelt „Presztizs” ház (4 fővel min) + 3.200 Ft/fő (x 4 fő) áron Oktatás, Tc 4 kenuk felszerelve (lapát, mellény) szállítás, tárolás Tc 4 fős kenu használata 4 fővel a Vogalongán, nevezési díj az eseményre, érem+póló – “Elit” ház tulajdonságai: 2-6 fő, 21 nm. Külső fedett terasz; 2 hálószoba; társalgó; konyha kanapéval; fürdőszoba zuhanyzóval, WC-vel és mosdóval; SAT-TV; légkondicionált. sc elit – “Presztizs” ház tulajdonságai: 2-5(+2) fő, 33 nm; 2 hálószoba, fürdőszoba zuhanykabinnal, WC-vel, bidével, mosdóval és hajszárítóval; konyhasarok 4 égős gázfőzőlappal és mikrohullámú sütővel; LCD TÉVÉ; légkondicionálás; külső terasz. sc presztizs A kenuk és a házak az ajánlat szerint 4 fővel használva kényelmesek.

A házak kapacitását a kicsiny gyermekkel utazó családok esetére írják ki 4 főnél többre. Tapasztalatunk szerint 5 főnél több felnőttnek már nem annyira komfortosak a mobil-home-ok. „Csak hajózás”: 35.000 Ft/fő. Oktatás Bp-n, Tc 4 kenuk használata teljesen felszerelve (lapát, mellény) szállítás Punta Sabbione-ba, tárolás 4 fős kenu használata 4 fővel a Vogalongán, túraeligazítás, nevezési díj az eseményre, érem+póló A kenukra 10.000 Ft/fő, a kajakokra 50.000 Ft/db kauciót kérünk minden esetben amit helyben szedünk be. Vogalonga extrák: Plusz hajós szolgáltatások:

A tréler 1500 km-es szállítása, 10 db-os kapacitása feltöltött Tc4-es kenukra van optimalizálva. A normál programtól eltérően lehetőséget biztosítunk arra, hogy felár ellenében az alábbi szolgáltatásokat lehessen kérni: Vogalonga tengeri kajakkal: Tk1 vagy Tk2. Választott program díja + 15.000 Ft/fő “Privát kenu” 3 fővel, amelybe nem mi osszuk be a legénységet: 3 fő programdíja + 9.600 Ft/fő “Privát kenu” 2 fővel, amelybe nem mi osszuk be a legénységet: 2 fő programdíja + 29.500 Ft/fő Az általunk utolsóként feltöltött kenu „csonka” legénységét nem kötelezzük pótdíj fizetésre.

Amíg le nem zárjuk a jelentkezéseket, addig oda irányítjuk az új résztvevőket. Plusz szállás szolgáltatások: A szállásokat 4 fővel “kényelmesre” töltjük fel, amely tartalmazza a házak bérletét, a személyek tartózkodási díját és az idegenforgalmi adót. A mi ajánlatunk 4 fős kihasználtságra értendő, de lehet plusz szolgáltatást kérni: Ház 3 főre, ha nem mi osztjuk be: választott program díja + 10.000 Ft/fő Ház 2 főre ha külön igény van a csökkentett létszámra: választott program díja + 30.000 Ft/fő Ha többen vannak egy házban az a túra díjon nem változtat, a komfortérzetet viszont ronthatja ha 5 főnél többen alszanak egy mobil-home-ban. Az általunk utolsóként feltöltött ház „csonka” legénységét nem kötelezzük pótdíj fizetésre.

Amíg le nem zárjuk a jelentkezéseket, addig oda irányítjuk az új résztvevőket. Kérhető egy jobban felszerelt „Presztizs” ház (4 fővel min) + 3.200 Ft/fő (x 4 fő) áron Csak helyben rendelhető szállás extra szolgáltatások (EUR): Helyben fizetendő a kemping pénztárába a táblázat adatai szerint. Mi csak ritkán vettük igénybe ezeket nekünk enélkül is elég jó volt a szállásunk. sc extrak Étkezés, városnézés, helyi közlekedés: Önköltség. A helyi 1 napos általános jegy 22 Eur/fő.

Velence városlátogatási belépőt szedhet, ennek mértéke 10 Eur/fő.

A camping mellett jó éttermek vannak. Saját felszerelés ami a hajózáshoz kell: Útlevél/Szig, érvényes utazásbiztosítás, esőköpeny, vízálló szandál, váltás ruha vízhatlanul elcsomagolva, vízhatlan tokban okostelefon – lehetőleg helymeghatározással és térképpel+Eu-ban is elegendő adatmennyiségel felszerelve, napszemüveg, széles karimájú kalap, 2 l ivóvíz, 1 napi ennivaló. Túradíj számítási példák: – 1 fő kenus Elit szállással egy 4 főre feltöltött házban és egy 4 fős kenuban: 65 e Ft/fő + egyéb saját ktg (utazás, étkezés, buszjegy stb) – 1 fő kenus Presztizs szállással egy 4 főre feltöltött házban és egy 4 fős kenuban: 65 e Ft/fő +3.2 e Ft “presztizs” szállás extra = 68,2 E Ft/fő + egyéb saját ktg (utazás, étkezés, buszjegy stb) – 3 fő, akik kizárólag együtt szeretnének lenni. Kenuval, Elit szállással: 65 e Ft/fő + 9.6 e Ft/fő külön kenu díj + szállás felár 10 e Ft/fő = 84.6 e Ft/fő + egyéb saját ktg – 1 fő kajakos Elit szállással egy 4 fősre feltöltött házban: 65 e Ft + 15 E Ft plusz hajós díj = 80 e Ft/fő + egyéb saját ktg – 2 fő kajakos „csak evezés”, szállás nélkül: 35 e Ft + 15 e Ft plusz hajós díj = 50 e Ft/fő + egyéb saját ktg A fenti példákat a könnyebb eligazodás miatt írtuk ki, nem minősülnek ajánlatételnek.

A részvételi díjak nem tartalmaznak: Utazást (segítünk telekocsit szervezni), biztosítást, hajópakolást a helyszínen, a felszerelések helyi takarítását A felszerelés javítás/pótlás költségeit a normál használaton túl Kauciót (120 € / db mobil-home, helyben fizetendő), esetleges végtakarítási díjat a szállást igénylőknek (40 € / db ha a mobile-homeban nincs a végén tisztaság) Egyéb saját kiadásokat Pl: étkezést, múzeumi belépőket, kb 22 euro/fő 1 napos „helyi járat közlekedési ” jegy, 10 eur/fő városlátogatási adó, esetleges hazahajózási költségeket P.S. kikötőbe a Vogalonga után.

Egyéb feltételek: A helyszínen hajóbérlésre, vagy más hajójának a kiszállítására minimum a „Csak hajózás” részvételi költségek befizetése mellett van lehetőség. A túra létszáma limitált és függ a jelentkezési sorrendtől illetve az igényelt hajótípusoktól is. A programon mindenki saját felelősségére vesz részt. Az időjárási körülményekre és a résztvevők felkészültségi szintjétől függő kockázatokra (Pl: kezdő evezős elfáradása) a szervezők nem vállalnak felelősséget. A túrán való részvétel az akár egész napos (szabadidősportos szintű) evezéshez kellő fizikummal rendelkezőknek ajánlott.

A teljesen kezdők kizárólag sportoktatás és a kellő evezős tapasztalat megszerzésének vállalása mellett jelentkezhetnek a programra. Erről az előzetes találkozón egyeztetünk, amelyen kötelező a részvétel. Az elvárt minimum szint: legalább 10 fkm-t egyben le tud evezni maximum 1,5 óra alatt állóvízen egy négyes kenuban /tengeri kajakban ülve a résztvevő.

A programra és a foglalásra/fizetésre/jogi háttérre a Cartour Europe Kft. feltételei vonatkoznak, a hajózásra és hajóhasználatra az OSE.hu hajózási/általános részvételi feltételei és a helyi hatóságok rendeletei. Jelentkezés: E-mailben az utazási iroda elérhetőségén az alábbi információk megadásával: Választott csomag: „Hajózás és szállás” vagy „Csak hajózás” + az esetleges extrák Személyes adatok: Név, lakcím, születés dátuma, igazolvány száma, lejárati ideje telefonszám, E-mail cím. + telekocsiba várnak e utast/beszállnának valahová, milyen hajó típust választanak. Jelentkezés menete: Fizetésbekérő kiküldése a részvételi díj 40%-áról, utas befizeti az összeget /kp vagy utalás/ és megkapja a számlát. Fennmaradó összeg esedékes legkésőbb 35 nappal az utazás előtt.

Lemondás esetén az iroda, a túrára az OSE és a helyi hatóságok által előírt hajózási szabályok érvényesek. Jelentkezés és fizetés: Az utazás szervezését a Cartour Europe Kft. végzi.(Engedélyszám:U-001831) 1132 Budapest, Visegrádi u. 14. www.cteurope.hu Túra infó: Horváth Péter „Kisindián” Email: ose@ose.hu Tel: 20/321 0811 Mi vár még ránk ha elszánjuk magunkat a nagy vogalongás vízi kalandra? A felvonulás egyben egy hatalmas sportélmény is, ahol több mint 30 tengeri kilométert evezünk aznap a vízen – több száz kézzel hajtott különféle hajó közt. A program egyik nagy ajándéka az, hogy egy szabad szombatot is eltölthetünk a városban, bebarangolva Velence minden zegét-zugát. Szállásunk a Jesolo félszigeten van, egy saját homokos tengerparttal ellátott részen. A szállásunkhoz közel több étterem kínálatából válogathattunk esténként.

A túra végén a Grande Canale-n keresztül értünk vissza a városba, ahol már éremmel és oklevéllel várnak minket a barátságos velenceiek. A programot több ezer turista nézi a partról. Rövid programleírás Vogalonga 2019 program – VOGALONGA Olaszországban Velence-Jesolo (52 Tkm) Ajánljuk: Vízitúrázási gyakorlattal rendelkező evezőstársainknak, tagjainknak. Indulás: Péntek reggel 7.00-kor a vízitelepről. Útközbeni csatlakozás lehetséges “telekocsi” rendszerben. Péntek reggel 7-kor elindulunk, majd este 6-ig elfoglaljuk az előre lekötött szálláshelyeinket. /mobilhome/ Szombaton Velence nevezetességeit tekinthetjük meg szabad programként, vagy strandolunk. A közelben saját homokos tengerpart van!

Este a kempingben lévő vendéglő tálalta specialitásokat élvezhetjük, illetve megbeszéljük a másnapi programot. Este minden önálló sofőrnek ki kell állnia a kocsijával a külső parkolóba, hogy reggel el tudjon indulni! Vasárnap korán reggel 7-kor vízre szállunk túrakenukkal, és felsorakozunk a rajtjelre várakozókhoz. Ezután 35 tkm evezés várhat ránk több ezer hajó, gondola között. Alternatívaként velencei városnézésre indulhatunk a saját kenuinkkal, egy különleges élményekkel teli útra. Az aktuális időjárási viszonyok függvényében dől el, hogy melyik útvonalon közlekedhet a csapat a kellemes és biztonságos utazás érdekében. Velencében szedjük ki a csapatot, ha az időjárás miatt nem lehet hazaevezni. Hétfőn reggel összecsomagolunk, és várhatóan este érkezünk haza Hétfőn reggel összepakolunk és 10 óráig elhagyjuk a szállást, utána irány Budapest. Étkezés: Önellátás.

A camping közelében több kiváló és megfizethető étterem van. Saját felszerelés: Útlevél/személyi, érvényes utazásbiztosítás, valuta (50-150 Eur), esőköpeny, utazó-fürdő-könnyű és meleg ruházat, sapka, evő és tisztálkodó eszközök, enni-innivaló (legalább 2 liter ivóvíz!!), strandpapucs/szandál, zsebkés, zsineg, zseblámpa, napszemüveg, vízhatlan zsák vagy hordó és egy saját – jól kipróbált, de alacsony ülőpárna a kenuba – ami NEM csúszik!

Vogalonga élményeink: Az elmúlt években ez vált be legjobban a csapatunknak: első lépésként vasárnap reggel vízre szálltunk a jesolói félsziget csücskén, és rögtön evezni kezdtünk Velence felé. vogalonga indulás Apály lévén némi meglepetés várt ránk, mert eddig csak az indián mesékben porzott fel a lapát nyomán a tenger. Most a valóságban is leért az evezőnk, és megálltak a kenuk. Tudtuk, hogy 9 óra körülre jó lenne odaérni a vogalongára, így nem is méregettük sokat a vizet tovább, inkább kiszálltunk és gyalogoltunk egy keveset. vogalonga apály kenu tolás A Szent Márk térre ettől függetlenül pont időben érkeztünk meg, a sietségért pedig már odafelé is kárpótolt a látvány. Messziről feltűnt a “La Vogalongára” összegyűlt evezősök tarka látványa, és mire odaértünk az utolsó motoros hajók is levonultak a színről. vogalonga Velence látkép

Az ágyúlövés eldördülése után 9 órakor sok száz evezős hajó együtt indult el felénk, amelyekkel egy irányba fordulva Murano szigetét kerültük meg. Az összegyűlt változatos hajóhadat a sziget csücskén gyümölccsel és ivóvízzel látták el amely után folytatódott az evezés. vogalonga hajós felvonulás Sok-sok lapátolás és rengeteg evezős élmény begyűjtése után végül a Grande Canale-n keresztül értünk vissza a városba, ahol már éremmel és oklevéllel vártak minket a barátságos velenceiek. A Vogalongának része a beérkezési ünnepség, ahol a rajtszám alapján felolvassák a résztvevő klubok neveit és átadják az érmet plusz az oklevelet is. Ez nagyjából 13-14 órakor van. 15 órakor újraindul a nagyhajós forgalom, addigra érdemes elhagyni a fő közlekedési útvonalakat.

Több mint tíz éve járjuk ezt a fantasztikus helyet, ahol nem csak a felvonuláson lehetett részt venni, hanem túrakenuinkkal be is tudtunk evezni a velencei lagúnákba – erre több óránk is volt még délután. Az egyik évben szeles volt az idő a tengeren, emiatt egész nap Velence csatornáit jártuk, és így is nagyon élvezetesen töltöttük el az időt.

Olyan helyekre jutottunk el, amelyekről sugárzott Velence ősi hangulata. Mindenkit csak biztatni tudunk arra, hogy a verseny után keresse fel ezeket a helyeket is, amelyek messze kívül estek a klasszikus turista útvonalakon. vogalonga Velencében Kedvenc időtöltésünk a legkisebb helyekre való bejutás mellett a fagyizás volt, amelyre több jó helyet is találni.

Két dologra kell ügyelnünk egyedül: a lagúnákban van egyirányúsítás és behajtani tilos tábla, illetve a kisebb járatokban van némi hullámverés és a gondolások okozta forgalom is. vogalonga lagunák Testközelből megnézni a gondolákat menet közben, látni a régi épületeket magunk körül… a történelem szinte tapintható közelségbe kerül hozzánk. vogalonga gondolák

Vannak olyan részei a városnak, amelyeket szinte csak vízről lehet olyannak látni, amilyen az valójában. vogalonga lagunák hangulat A vogalongán való evezés mellett a másik nagy ajándék az, hogy egy szabad szombatot is eltölthettünk a városban, bebarangolva Velence minden zegét-zugát. Nap végére valamiféle rejtélyes okból szinte mindig feltámad a szél, amelyet a város védett részein való evezés közben sokszor nem érzünk meg. A hajókkal hazaevezve Punta Sabbionénál ér véget a túra, vagy ha viharos az idő, akkor Velencében van a hajópakolás és a hazaút vaporetóval történik saját költségen.

Erre csak különösen indokolt esetben szokott sor kerülni. vogalonga evezősök Velence számtalan arcát mutatta már meg nekünk, és eddig mindig egy másikkal találkoztunk. A változatos kalandokkal teli programot 2019-ben is megcsináljuk, HAJRÁ VOGALONGA! Tapasztalat nélkül, teljesen kezdőként úgy érdemes nekivágni a Vogalongás evezésnek, hogy előtte már itthon elsajátítjuk a lapátfogás, a kenuzás és a tengeri kajakozás rejtelmeit. Bár az általános evezős tudás elég lehet, ám egy nem kellően összehangolt hajós csapatban a felkészülés hiánya könnyen a jó hangulat rovására mehet.

A Vogalonga vízitúrához tartozó ingyenes tanácsadási szolgáltatásunkkal, kenu és tengeri kajak kipróbálási lehetőségünkkel örömteli programmá válhat a tengeri kenuzás. A vízitelepi oktatási programunk igénybe vétele esetén biztonságosabbá válhat a vízre szállás és a hajózás. Időpont: 2019. 04.28. A vízi tudás nálunk több lépcsőben mérhető a teljesen kezdőtől indulva az oktatóig:

– 1. Kezdő evezős: Teljesen kezdő tanuló, illetve még nem biztos a kenus a tudásában – 2. Evezős: Már volt kenus oktatáson nálunk 1-2x-el, vagy biztos a máshol már megszerzett kenus tudásában – 3. Vezér evezős (első evezős): Megfelelő fizikumú és legalább 1 évadnyi jó kenuzás áll mögötte Aki már jól tud evezni, az továbbképezheti magát és lehet belőle: – 4. Kormányos tanuló: A 12 éves kort betöltötte, és legalább vezér evezős szinten áll – 5. Kormányos: A 16 kort betöltötte és van legalább 1 db jó eredményű vizsgája – 6. Kormányos oktató: A 16 éves kort betöltötte és megvan a három sikeres vizsgája Vogalongára az evezős szinttől tudjuk elvinni a túratársakat, akik mellett hajónként egy kormányos tudásszintű ember vezeti a kenut vagy a tengeri kajakot.

Az előzetes felkészülés a nehézségeket leveszi a vállunkról, így több időnk és energiánk marad a rekreációs jellegű szabadidős vízi sportolásra, az aktív pihenésre Velencében. A kezdő vízitúrázók bár első lépéseiket a Vogalongán is megtehetik, a felkészülésnek köszönhetően jelentősen csökkenthetőek a tapasztalatlanságból eredő kockázatok. A Vogalongás csapat hangulatát alapvetően befolyásoló kérdésekről gondoskodva van a mai kornak megfelelő szinten: az önellátás, a fürdős tisztálkodás, stabil túrakenuzás és evezés oktatás. Törekszünk arra, hogy a vízitúrázókat később is el tudjuk látni az igényeiknek megfelelő támogatással a saját programjuk megvalósításához.

Az utazás szervezését a Cartour Europe Kft. szervezi. Engedélyszám: U-001831 Jó evezést kívánuk! Ezen az oldalon szeretnénk néhány információt közreadni a programmal kapcsolatban. Tájékoztatásunk általánosnak tekinthető, részleteket a helyi weboldalakon lehet találni. Szombati napi program, szabad bejárás Velencébe: A helyi közösségi közlekedési vállalatra lehet jegyet vásárolni a kempingek irodáiban is. Elérhetőség, jegyárak: http://actv.avmspa.it/en/content/prices#panel-6 A 2019. májusától bevezetni tervezett velencei városlátogatási adóról kérjük tájékozódjon A szervezők múlt évi kérései a következők voltak:

A 16 év alattiak szülői felügyelet alatt vehetnek csak részt A nagyhajó forgalom 9-15 óra közt szünetel csak A gyorsabb (csápos) hajók álljanak előre, a lassabak – hátrébb vogalonga felsorakozás A résztvevők ezen az útvonalon halajdjanak: Bacino San Marco, canale delle Navi, canale della Bissa, canale Passaora, canale Crevan, Burano, Mazzorbo, canale S. Giacomo, canale Scomenzera, canale Bisatto, Murano, canale di Tessera, rio di Cannaregio, Canal Grande, Rialto, Punta della Salute Az élesebb fordulókban, kanyarodókban veszélyesebb a hajózás: vogalonga veszélyes pontjai

A megérkezés után, ne menjünk szembe a Grande Canale-n a forgalommal 🙂 A programon mindenki saját felelősségére vesz részt, a helyi szabályokat be kell tartania. Baleset/káresemény esetén sem a szervezők, sem a vogalonga nem kötelezhető kártérítésre.