Vogalonga. Evezős kaland Velencében a tengeren, és a lagúnák közt.

Fedezd fel a várost amikor megáll a motoros forgalom, és élvezd a felvonulás hangulatát!

 

A “Vogalonga” ötlete 1974-ben egy barátságos regatta idején született meg, és rögtön 500 hajós 1500 fővel csatlakozott is hozzá.

Egyszerre álltak össze a Velence ősi hagyományát, a a velencei stílusú evezést (voga alla veneta) pártolók és azok, akik a lagúnákban károkat okozó motorosok hullámkeltése ellen tiltakoztak.

vogalonga felvonulásManapság már minden évben körülbelül 2.000 db evezős hajóból összeálló flotta vonul fel a Velence – Burano – Murano útvonalon, hogy szolidaritását fejezze ki Velence ősi evezős hagyományai és a város épsége mellett.

Mi ehhez a barátságos menethez kenukkal, és tengeri kajakokkal csatlakozunk, illetve be is evezhetünk Velence legszebb részeibe.

E napon reggel 9 órától egész délután 3 óráig korlátozzák a nagyobb motoros hajók mozgását, illetve biztosítják az eseményt.

 

Előzetes találkozó:

2020.04.25. 9-10 óra. Római-parti vízitelep, ahol kenuzási / kajakozási próba is lesz a legénység összehangolására.

A teljesen kezdők számára, vagy akik még nem eveztek nálunk azoknak legalább egyszer kötelező megjelenni nálunk, hogy teljesíteni tudják az evezőspróbát.

 

Program ajánló: 2020.05.29-06.01.

4 nap péntektől – hétfőig

 • Pénteken leutazás önállóan, mindenki a saját maga szervezte szállásra.

 

 • Szombaton Velence város látogatást lehet csinálni gyalog, azaz szabad program.

 

 • Vasárnap: Találkozunk reggel 7.30-kor a hivatalos vízre szálló helyen Velencében. Evezés a La’ Vogalonga-án, este csapat találkozó a kempingben.

 

 • Hétfőn hazautazás önállóan

 

Részvételi feltételek és árak:

Egyetlen szolgáltatást kínálunk: vízitúra amelyhez hajós kiegészítőket lehet rendelni.

 

 • „Vogalonga vízitúra kenuval”: 35.000 Ft / fő (325 Ft / Eur esetén)

Tartalmazza a Tc 4 kenuk használatát 1 napra, felszerelve (lapát, mellény) 4 fős feltöltés esetén, túravezetést az eseményre.

A kenukra 50.000 Ft/db kauciót kérünk, amit helyben szedünk be, és adunk vissza ha sértetlenül és kitakarítva kapjuk meg a végén felszerelést.

 

 • „Vogalonga vízitúra egyfős tengeri kajakkal”: 49.000 Ft / fő (325 Ft / Eur esetén)

Tartalmazza az egyfő tengeri kajak használatát 1 napra, felszerelve (lapát, mellény, spriccdeck) 1 fős feltöltés esetén, túravezetést az eseményre.

A kajakokra 50.000 Ft/db kauciót kérünk, amit helyben szedünk be, és adunk vissza ha sértetlenül és kitakarítva kapjuk meg a végén felszerelést.

 

 • „Vogalonga vízitúra kétfős tengeri kajakkal”: 44.500 Ft / fő (325 Ft / Eur esetén)

Tartalmazza a kétfős tengeri kajak használatát 1 napra, felszerelve (lapát, mellény, spriccdeck) 2 fős feltöltés esetén (89.000 Ft/db Tk2 hajó), túravezetést az eseményre.

A kajakokra 50.000 Ft/db kauciót kérünk, amit helyben szedünk be, és adunk vissza ha sértetlenül és kitakarítva kapjuk meg a végén felszerelést.

 

vogalonga evezősökPlusz hajós kiegészítők felár ellenében:

“Privát kenu” 3 fő vel, amelybe nem mi osszuk be a legénységet: 3 fő programdíja + 29.000 Ft

“Privát kenu” 2 fővel, amelybe nem mi osszuk be a legénységet: 2 fő programdíja + 59.000 Ft

Az általunk utolsóként feltöltött kenu „csonka” legénységét nem kötelezzük pótdíj fizetésre.

 

A túradíj nem tartalmaz:

Utazást (kb 700 km Bp-Velence), szállást, étkezést, biztosítást, hajópakolást a helyszínen, a felszerelések helyi takarítását, és a normál használaton túli kopást, elvesztést, egyéb szolgáltatásokat.

 

Várható saját költségek:

 

 • Velence város látogatási belépőt szedhet, ennek mértéke 10 Eur / fő (ha lesz ilyen idén)

 

 • Szállásdíj:  Velence szárazföldi bejáratánál a google-ban a “venice szállás” több mint 100 találatot ad ki már 7-10 e Ft/éjszakától. Május végén már a sátras alvás is tökéletesen megteszi, a kempingek jók.

 

Saját felszerelés ami a hajózáshoz kell:

 • Útlevél / személyi igazolvány, érvényes utazásbiztosítás, esőköpeny, vízálló szandál, váltás ruha vízhatlanul elcsomagolva, vízhatlan tokban okos telefon Gps + térkép Eu-ban elegendő adat mennyiséggel.

 

 • Jól jöhet még a napszemüveg, a széles karimájú kalap, 2 l ivóvíz, 1 napi ennivaló (a felvonuláson is adnak ételt), evezőskesztyű, ragtapasz, és a fenék alávaló puha párna – ami nem csúszik a deszkán.

 

 

Egyéb feltételek:

 • A helyszínen hajóbérlésre, vagy más hajójának a kiszállítására minimum a „Vogalonga vízitúra kenuval” részvételi költségek befizetése mellett van lehetőség.

 

 • A túra létszáma limitált, és függ az igényelt hajótípusoktól.

 

 • A programon mindenki saját felelősségére vesz részt.

 

 • Az időjárási körülményekre és a résztvevők felkészültségi szintjétől függő kockázatokra (Pl: kezdő evezős elfáradása) a szervező nem vállal felelősséget.

 

 • A túrán való részvétel az akár egész napos (szabadidősportos szintű) evezéshez kellő fizikummal és egészségi állapottal rendelkezőknek ajánlott.

 

A teljesen kezdők kizárólag sportoktatás és a kellő evezős tapasztalat megszerzésének vállalása mellett jelentkezhetnek a programra. Erről az előzetes találkozón egyeztetünk, amelyen kötelező a részvétel.

Az elvárt minimum szint: legalább 10 fkm-t egyben le tud evezni maximum 1,5 óra alatt állóvízen egy négyes kenuban / tengeri kajakban ülve a résztvevő.

A programra és a foglalásra / fizetésre /  a szervező “Vogalonga vízitúra feltételei” vonatkoznak, a hajózásra és hajóhasználatra az hajózási szabályzat, ÁSZF, adatkezelési nyilatkozat, és a helyi hatóságok rendeletei.

 

Jelentkezés: E-mailben az alábbi információk megadásával:

Választott lehetőség: „Vogalonga vízitúra” + az esetleges hajós extrák, lásd kenu helyett tengeri kajakozás.

Személyes adatok: Név, lakcím, születés dátuma, igazolvány száma, lejárati ideje telefonszám, E-mail cím. + telekocsiba várnak e utast/beszállnának valahová, milyen hajó típust választanak.

Jelentkezés menete: Kapcsolatfelvétel velünk, rendelés leadása, visszaigazolás, fizetés.

 

Lemondás esetén az indián-vízitúra normál lemondási szabályai vonatkoznak (ÁSZF) azzal a kiegészítéssel, hogy a Vogalonga nevezési díját (25 EUR) nem tudjuk visszatéríteni.

A Vízitelepi találkozón a hajózási próbán sikertelenül szereplő résztvevők túra díját 5.000 Ft levonása után visszatérítjük

 

Túra infó:

Horváth Péter „Kisindián”

Email: info (kukac) indian-vizitura.hu

Tel: +36 20 321 0811

 

Mi vár még ránk ha elszánjuk magunkat a nagy vogalongás vízi kalandra?

vogalonga lagúnák

A felvonulás egyben egy hatalmas sportélmény is, ahol több mint 30 tengeri kilométert evezünk aznap a vízen – több száz kézzel hajtott különféle hajó közt.

A program egyik nagy ajándéka az, hogy egy szabad szombatot is eltölthetünk a városban, szárazföldön bebarangolva Velence minden zegét-zugát.

A túra végén a Grande Canale-n keresztül értünk vissza a városba, ahol már éremmel és oklevéllel várnak minket a barátságos velenceiek.

A felvonulást több ezer turista nézi a partról.

 

Általános tapasztalataink:

Teljesen kezdőként úgy érdemes nekivágni a Vogalongás felkészülésnek, hogy előtte már itthon elsajátítjuk a lapátfogás, a kenuzás és a tengeri kajakozás rejtelmeit.

Bár az általános evezős tudás elég lehet, ám egy nem kellően összehangolt hajós csapatban való egész napos evezés könnyen a jó hangulat rovására mehet.

 

A vogalonga szervezői az alábbi dolgokra hívták fel a figyelmet:

 • A 16 év alattiak szülői felügyelet alatt vehetnek csak részt.

 

 • A nagyhajó forgalom 9-15 óra közt szünetel csak, emiatt a délutáni motoros hajós forgalom okozta hullámzás nagy lehet.

 

 • A gyorsabb (csápos) hajók álljanak előre, a lassabbak – hátrébb

 

 • Az élesebb fordulókban, kanyarodókban veszélyesebb a hajózás.

 

 • A megérkezés után, ne menjünk szembe a Grande Canale-n a forgalommal 🙂

 

 • A programon mindenki saját felelősségére vesz részt, a helyi szabályokat be kell tartania.

 

 • Baleset/káresemény esetén sem a szervezők, sem a vogalonga nem kötelezhető kártérítésre.

 

Vogalonga élményeink:

Vasárnap reggel vízre szálltunk és rögtön evezni kezdtünk a gyülekezési pont felé.

A Szent Márk térre pont időben érkeztünk meg, már messziről feltűnt az összegyűlt evezősök tarka látványa.

Az ágyúlövés eldördülése után 9 órakor sok száz evezős hajó együtt indult el, amelyekkel egy irányba fordulva Burano és Murano szigetét kerültük meg.

 

Az összegyűlt változatos hajóhadat a Burano melleti sziget csücskén gyümölccsel és ivóvízzel látták el amely után folytatódott az evezés.

Sok-sok lapátolás és rengeteg evezős élmény begyűjtése után végül a Grande Canale-n keresztül értünk vissza a városba, ahol már éremmel és oklevéllel vártak minket a barátságos velenceiek.

Ez nagyjából 13-14 órakor van. 15 órakor újraindul a motoros hajós forgalom, addigra érdemes elhagyni a fő közlekedési útvonalakat.

velence lagúnák közt

Szerencsére a túrakenuinkkal be tudtunk evezni a velencei lagúnákba – erre több óránk is volt még délután.

Az egyik évben szeles volt az idő a tengeren, emiatt egész nap Velence csatornáit jártuk, és így is nagyon élvezetesen töltöttük el az időt.

Olyan helyekre jutottunk el, amelyekről sugárzott Velence ősi hangulata.

 

Kedvenc időtöltésünk a legkisebb helyekre való bejutás mellett a fagyizás volt, amelyre több jó helyet is találni.

Két dologra kell ügyelnünk: a lagúnákban van egyirányú forgalom, behajtani tilos tábla, illetve a kisebb járatokban van némi hullámverés és a gondolások okozta forgalom is.

Testközelből megnézni a gondolákat menet közben, látni a régi épületeket magunk körül… a történelem szinte tapintható közelségbe kerül hozzánk.

 

Evezz velünk 2020-ban is stabil kenukkal vagy tengeri kajakokkal és fedezd fel Velence szépségeit!