ÁSZF

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK (ÁSZF)

Érvényes az indian-vizitura.hu oldalon kínált szolgáltatásokra.

Hatályos: visszavonásig

Tartalomjegyzék

• Impresszum, fogalmak, jogszabályok
• Az ÁSZF hatálya
• A szerződés nyelve, formája, E-számlázás
• Árak
• Panaszügyintézés és jogérvényesítési lehetőségek
• Szerzői jogok
• Részleges érvénytelenség, magatartási kódex, az adatbeviteli hibák javítása, digitális adattartalom működése, műszaki védelmi intézkedések, termék és szolgáltatás tájékoztatás
• Eljárás hibás ár esetén
• Eljárás a limithatárt meghaladó megrendelés vélelme esetén
• A honlap használata
• A vásárlás folyamata a webshopban. Rendelés feldolgozása, felmondás és elállás különös esetei, garancia, használati felelősség, szolgáltatás megtagadása, ajánlat visszavonása, a rendelés véglegesítése, a szerződés létrejötte.
• Fizetési módok
• Átvételi módok, átvételi díjak, szállítási költségek
• Teljesítési határidő
• Jogfenntartás, tulajdonjogi kikötés, külföldre történő értékesítés
• Fogyasztói tájékoztató
• Elállási jog
• Szavatossági jogok
• Hatályos Általános Szerződési Feltételek (PDF) letöltés

Kérjük, hogy honlapunk használata előtt olvassa el a jelen dokumentumot, mert megrendelése leadásával Ön elfogadja a jelen ÁSZF tartalmát, illetve a többi feltételt és feltüntetett szabályzatot!

Ha a jelen Általános Szerződési Feltételekkel, a honlap használatával, az egyes termékekkel, a vásárlás menetével kapcsolatban kérdése merült fel, vagy amennyiben egyedi igényét szeretné velünk megbeszélni, úgy kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a megadott elérhetőségeken!

 

IMPRESSZUM, FOGALMAK, JOGSZABÁLYOK

A weboldal tulajdonosa és működtetője Horváth Péter e.v. (a továbbiakban szolgáltató, működtető), amely megbízás alapján a saját és Horváthné Polyák Viktória e.v. szolgáltatásain túl közzéteheti az Óbudai Sportegyesület (továbbiakban egyesület) programjait, illetve üzemelteti a honlapon található webshopot.

Jelen ÁSZF a működtető szolgáltatásaira és az egyesület által a webshopban elérhető nyilvános szolgáltatásaira egyaránt értendőek.

A fogyasztó, aki a webshopon keresztül elérhető szolgáltatásokat veszi igénybe, az közvetlenül a megjelölt szolgáltatóval létesít szerződést, az egyes termékeknél/szolgáltatásoknál feltüntetett feltételek alapján.

A webshopban feltüntetett szolgáltatások, amelyeket a fogyasztók és a vállalkozások igénybe tudnak venni, beleértve a programokon való (edzés, túra, oktatás stb) részvételi lehetőségek az egy fogyasztó, vagy egy vállalkozás számára nem korlátlanok. Mennyiséghez, készletszámhoz és időbeli limitekhez vannak kötve, amelyek feltüntetésre kerülnek az egyes szolgáltatások leírásánál.

 

LIMITÁLT SZOLGÁLTATÁS ÉS AJÁNLAT ELFOGADÁS:

A webshopban megrendelt, limithatárokat elérő igények számításánál a PTK 8:1. § 1. (1,3). szerint egy fogyasztóhoz köthető hozzátartozókból és a közeli hozzátartozókból álló fogyasztók csoportja, illetve az általuk PTK 8:2. § (1-5) szerinti befolyással irányítható vagy hozzájuk köthető vállalkozásoknak, illetve azok kapcsolt vállalkozásainak nevében feladott megrendelések összeadódnak és együttesen számítanak bele az egy fogyasztó/vállalkozás által megrendelhető összmennyiségbe.
.
A csak vállalkozások és a kapcsolt vállalkozások által leadott megrendelések mennyisége is együttesen számít a limithatárok elérése tekintetében.

A megrendelt szolgáltatások összmennyisége akkor számít bele a limit határokba, ha egy időszakra (1 napon, 1 táboron, túrán belül), egy tájegységre vagy földrajzi területre, vagy egy meghatározott programra (eseményre) vonatkozik.

Amennyiben a webshopban leadott igények összesítve meghaladják a fogyasztók, vállalkozások számára feltüntetett és fenntartott limiteket, abban az esetben csak a limit határig köteles a szolgáltató teljesíteni a megrendelt szolgáltatásokat egy-egy fogyasztóra vagy vállalkozásra nézve (ha már visszaigazolta a megrendelést), az egymással a fentiekben felsorolt kapcsolatban lévők által leadott, és az egymással összefüggő igények beérkezésének időbeli sorrendiségét alapul figyelembe véve.

A limiteket meghaladó mennyiségű megrendeléseket a működtető/szolgáltató biztosíthatja egyedi szerződések alapján, de el is utasíthatja.

A közvetítő oldalakon, egyéb helyeken (sajtó, weboldalak, hírlevelek, közösségi média felületek stb) megjelent feltételek, árak általános tájékoztatásnak minősülnek, ezért nem tekintjük ajánlatnak őket.

Megrendelést kizárólag a saját webshopunkban veszünk fel (ettől eltérő saját nyilatkozat nélkül), különösen a nyilvános programok tekintetében.

 

Kérjük küldjön a működtető kapcsolataira írásbeli ajánlatkérést, amennyiben a termékleírásban szereplő résznél nagyobb mennyiséget szeretne rendelni egyes termékekből vagy szolgáltatásokból.

Köszönjük az érdeklődését, reméljük Önt és csapatát is hamarosan elégedett ügyfeleink közt üdvözölhetjük!

 

ELÉRHETŐSÉGEK

Weboldal működtető:
Név: Horváth Péter EV. (a továbbiakban mint működtető)
Székhely: 1038 Budapest, Égető u. 7-9.
Mobil: +36 20 321 0811
Email cím: program /kukac/ indian-vizitura.hu

Nyilvántartásba vevő hatóság: Budapest Főváros Kormányhivatala, III. Kerületi Hivatala, Okmányirodai Osztály, Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi hivatala. 1094 Budapest, Balázs Béla u. 35.

Nyilvántartási szám: 50240627
Adószám: 67443042-1-41 (Alanyi mentes, kisadózó)
Képviselő: Horváth Péter
Telefonszám: +3620 321 08 11
E-mail: program/kukac/indian-vizitura.hu
Honlap: https://indian-vizitura.hu

 

A szolgáltatók, eladók (egyesület és működtető) adatai:

I. Szolgáltató:
Név: Óbudai Sportegyesület
(fogyasztók és vállalkozók részére üzemeltetett webshopban a limithatárt meg nem haladó megrendelések és a külön jelzett programok esetén)

Székhely: 1031 Budapest, Rozgonyi Piroska u. 28.
Levelezési cím: 1031 Budapest, Rozgonyi Piroska u. 28.
Nyilvántartásba vevő hatóság: Fővárosi Törvényszék
Nyilvántartási szám: 01-02-0001467
Adószám: 19802783-1-41
Képviselő: Horváth Péter elnök
Telefonszám: +36 1 240 3353
E-mail: info/kukac/indian-vizitura.hu
Honlap: https://indian-vizitura.hu

 

II. Szolgáltató:

Cégadatok:

Név: Horváth Péter EV.(szolgáltató és működtető)
(fogyasztók és vállalkozók részére a limit határok feletti megrendeléseknél és a külön jelzett programok esetén)

Székhely és levelezési cím: 1038 Budapest, Égető u. 7-9.

Nyilvántartásba vevő hatóság: Budapest Főváros Kormányhivatala, III. Kerületi Hivatala, Okmányirodai Osztály, Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi hivatala.
1094 Budapest, Balázs Béla u. 35.

Nyilvántartási szám: 50240627
Adószám: 67443042-1-41 (Alanyi mentes, átalányadózó)
Képviselő: Horváth Péter
Telefonszám: +3620 321 08 11
E-mail: program/kukac/indian-vizitura.hu
Honlap: https://jelentkezes.indian-vizitura.hu

 

III. Szolgáltató:

Név: Horváthné Polyák Viktória Erika (szolgáltató és működtető)
(fogyasztók és vállalkozók részére a limit határok feletti megrendelések és a külön jelzett programok esetén)

Cégadatok: (a továbbiakban mint működtető)
Név: Horváthné Polyák Viktória EV.
(átalányadózó)
Székhely és levelezési cím: 1038 Budapest, Égető u. 7-9.

Nyilvántartásba vevő hatóság: Budapest Főváros Kormányhivatala, III. Kerületi Hivatala, Okmányirodai Osztály, Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi hivatala. 1094 Budapest, Balázs Béla u. 35.
Nyilvántartási szám:56622782

Adószám: 57952484-1-41

(Alanyi mentes, átalányadózó)

Telefonszám: +3620 321 08 11
E-mail: program/kukac/indian-vizitura(pont)hu
Honlap: https://jelentkezes.indian-vizitura.hu

 

 

Tárhelyszolgáltató adatai:

Név: NetMasters Europe Kft.

Székhely: 4200 Hajdúszoboszló, Diószegi S. u. 5.
Cím: 1105 Budapest, Cserkesz u. 32.
Elérhetőség: +36 30 923 4646, szia@netmasters.hu

 

FOGALMAK

Felek: Eladó és Vevő együttesen

Eladó:a működtető vagy a szolgáltató, ez az adott szolgáltatásnál feltüntetésre kerül

Limit: Az egyes szolgáltatásoknál az azok leírásában meghatározott darabszám, időbeli (nap, óra) mennyiség, vagy távolság (km), esetleg más – kereskedelmileg értelmezhető mértékegység.

Limit túllépés: A webshopban megrendelhető szolgáltatásokra az egyes fogyasztókra, vállalkozásokra vonatkozó, és a feltüntetett maximálisan igényelhető mennyiségnél nagyobb összmértékű megrendelés leadása. Az összmennyiségbe beleszámít az eredeti fogyasztó vagy a vállalkozás által leadott mennyiség, plusz a fogyasztóhoz köthető hozzátartozó, a közeli hozzátartozó, a befolyásolt vállalkozás, és a kapcsolt vállalkozása által igényelt mennyiség is.

Ugyanígy számítandó a vállalkozás és annak a kapcsolt vállalkozása által leadott összes megrendelés mennyisége is.

A limit túllépésének területi, időbeli hatálya: A limit túllépésébe egyetemlegesen beleszámít az egy időszakra (24 órán belül), az egy tájegységre vagy földrajzi területre (10 km-en belül), vagy az egy meghatározott programra (eseményre) leadott rendelés is.

 

Fogyasztó: az önálló foglalkozásán és gazdasági tevékenységén kívül eső célok érdekében eljáró természetes személy, az Fgytv. 2. § a) pontja szerint fogyasztó: az önálló foglalkozásán és gazdasági tevékenységi körén kívül eső célok érdekében eljáró természetes személy, továbbá a békéltető testületre vonatkozó szabályok alkalmazásában az önálló foglalkozásán és gazdasági tevékenységi körén kívül eső célok érdekében eljáró, külön törvény szerinti civil szervezet, egyházi jogi személy, társasház, lakásszövetkezet, mikro-, kis- és középvállalkozás is, aki, illetve amely árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz vagy az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje. A Hajózási Szabályzat alapján az igénybe vevő.

Közeli hozzátartozó PTK 8:1. § 1. (1): a házastárs, az egyeneságbeli rokon, az örökbefogadott, a mostoha- és a nevelt gyermek, az örökbefogadó-, a mostoha- és a nevelőszülő és a testvér.
Hozzátartozó PTK 8:1. § 1. (3).: a közeli hozzátartozó, az élettárs, az egyeneságbeli rokon házastársa, a házastárs egyeneságbeli rokona és testvére, és a testvér házastársa.

PTK 8:2. § [Befolyás]
(1) Többségi befolyás az olyan kapcsolat, amelynek révén természetes személy vagy jogi személy (befolyással rendelkező) egy jogi személyben a szavazatok több mint felével vagy meghatározó befolyással rendelkezik.
(2) A befolyással rendelkező akkor rendelkezik egy jogi személyben meghatározó befolyással, ha annak tagja vagy részvényese, és
a) jogosult e jogi személy vezető tisztségviselői vagy felügyelőbizottsága tagjai többségének megválasztására, illetve visszahívására; vagy
b) a jogi személy más tagjai, illetve részvényesei a befolyással rendelkezővel kötött megállapodás alapján a befolyással rendelkezővel azonos tartalommal szavaznak, vagy a befolyással rendelkezőn keresztül gyakorolják szavazati jogukat, feltéve, hogy együtt a szavazatok több mint felével rendelkeznek.
(3) A többségi befolyás akkor is fennáll, ha a befolyással rendelkező számára az (1)-(2) bekezdés szerinti jogosultságok közvetett befolyás útján biztosítottak.
(4) Közvetett befolyással rendelkezik a jogi személyben az, aki a jogi személyben szavazati joggal rendelkező más jogi személyben (köztes jogi személy) befolyással bír. A közvetett befolyás mértéke a köztes jogi személy befolyásának olyan hányada, amilyen mértékű befolyással a befolyással rendelkező a köztes jogi személyben rendelkezik. Ha a befolyással rendelkező a szavazatok felét meghaladó mértékű befolyással rendelkezik a köztes jogi személyben, akkor a köztes jogi személynek a jogi személyben fennálló befolyását teljes egészében a befolyással rendelkező közvetett befolyásaként kell figyelembe venni.
(5) A közeli hozzátartozók közvetlen és közvetett tulajdoni részesedését vagy szavazati jogát egybe kell számítani.

Vállalkozás: aki a kereskedelmi gyakorlat tekintetében önálló foglalkozásával vagy gazdasági tevékenységével összefüggő célok érdekében jár el, Fgytv. 2. § b) vállalkozás: aki az 1. § szerinti tevékenységet önálló foglalkozásával vagy gazdasági tevékenységével összefüggő célok érdekében végzi. Ezzel összefüggésben a természetes személy nevétől eltérő számlázás, vagy kifizetés esetén megáll a “vállalkozás”-ra vonatkozó vélelem, beleértve az egyéni vállalkozót is aki a saját neve használata mellett gazdasági célok elérésére törekszik.

Kapcsolt vállalkozás: a Tao. törvény (1996. évi LXXXI. törvény a társasági adóról és az osztalékadóról),Art. (2003. évi XCII. törvény az adózás rendjéről), Sztv. (2000. évi C. törvény a számvitelről).
a) az adózó és az a személy, amelyben az adózó – a Ptk. rendelkezéseinek megfelelő alkalmazásával – közvetlenül vagy közvetve többségi befolyással rendelkezik,
b) az adózó és az a személy, amely az adózóban – a Ptk. rendelkezéseinek megfelelő alkalmazásával – közvetlenül vagy közvetve többségi befolyással rendelkezik,
c) az adózó és más személy, ha harmadik személy – a Ptk. rendelkezéseinek megfelelő alkalmazásával – közvetlenül vagy közvetve mindkettőjükben többségi befolyással rendelkezik azzal, hogy azokat a közeli hozzátartozókat, akik az adózóban és a más személyben többségi befolyással rendelkeznek, harmadik személynek kell tekinteni,
d) a külföldi vállalkozó és belföldi telephelye, valamint a külföldi vállalkozó telephelyei, továbbá a külföldi vállalkozó belföldi telephelye és az a személy, amely a külföldi vállalkozóval az a)-c) alpontban meghatározott viszonyban áll,
e) az adózó és külföldi telephelye, továbbá az adózó külföldi telephelye és az a személy, amely az adózóval az a)-c) alpontban meghatározott viszonyban áll,
f) az adózó és más személy, ha köztük az ügyvezetés egyezőségére tekintettel az üzleti és pénzügyi politikára vonatkozó döntő befolyásgyakorlás valósul meg.
A kapcsolt vállalkozások fogalmában meghatározottak szerint mindenki az, aki adózónak minősül, például: magánszemély, adószámos magánszemély, őstermelő, egyéni vállalkozó, egyéni cég, Kft., Bt., Zrt., Nyrt., egyesület, alapítvány, szövetkezet, egyesülés, európai részvénytársaság, európai szövetkezet, külföldi vállalkozó, stb.

 

Fogyasztói szerződés: olyan szerződés, melynek egyik alanya fogyasztónak minősül

Honlap: a jelen weboldal, amely a szerződés megkötésére szolgál

Szerződés: Eladó és Vevő között a Honlap és elektronikus levelezés igénybe vételével létrejövő adásvételi, szolgáltatási szerződés – amennyiben eladó/szolgáltató írásban visszaigazolta a megrendelést.

Távollévők közötti kommunikációt lehetővé tévő eszköz: olyan eszköz, amely alkalmas a felek távollétében – szerződés megkötése érdekében – szerződési nyilatkozat megtételére. Ilyen eszköz különösen a címzett vagy a címzés nélküli nyomtatvány, a szabványlevél, a sajtótermékben közzétett hirdetés megrendelőlappal, a katalógus, a telefon, a telefax és az internetes hozzáférést biztosító eszköz

Távollévők között kötött szerződés: olyan fogyasztói szerződés, amelyet a szerződés szerinti termék vagy szolgáltatás nyújtására szervezett távértékesítési rendszer keretében a felek egyidejű fizikai jelenléte nélkül úgy kötnek meg, hogy a szerződés megkötése érdekében a szerződő felek kizárólag távollévők közötti kommunikációt lehetővé tévő eszközt alkalmaznak

Áru: minden birtokba vehető forgalomképes ingó dolog – ideértve a pénzt, az értékpapírt és a pénzügyi eszközt, valamint a dolog módjára hasznosítható természeti erőket – (a továbbiakban együtt: termék), az ingatlan, a szolgáltatás, továbbá a vagyoni értékű jog, Fgytv. 2. § l) áru: a termék, az ingatlan és a vagyoni értékű jog, valamint a szolgáltatás. Fgytv. 2. § f) termék: minden birtokba vehető forgalomképes ingó dolog – ide nem értve a pénzt, az értékpapírt és a pénzügyi eszközt – és a dolog módjára hasznosítható természeti erő, g) szolgáltatás: termék, ingatlan vagy vagyoni értékű jog értékesítésén kívül minden olyan – ellenszolgáltatás fejében végzett – tevékenység, amely a megrendelő, illetve megbízó igényének kielégítésére valamely eredmény létrehozását, teljesítmény nyújtását vagy más magatartás tanúsítását foglalja magában.

Jelen esetben áru a termék: a Honlap kínálatában szereplő, a Honlapon értékesítésre szánt minden birtokba vehető forgalomképes ingó dolog, mely a Szerződés tárgyát képezi

Jelen esetben áru a szolgáltatás: a Honlap kínálatában szereplő, a Honlapon költségtérítés ellenében, vagy költségtérítés mentesen előre lefoglalható és/vagy igénybe vehető szolgáltatás (kajak-kenu bérlés, hajós felszerelés bérlés, sportoktatás, eseményen/túrán/programon/edzésen való részvételi lehetőség, eszköz szállítás stb), azaz minden olyan igénybe vehető szolgáltatás, amely a Szerződés tárgyát képezi. A webshopban ezeknek nem mindegyike van feltüntetve.

Vevő: a Honlapon keresztül vételi ajánlatot tevő szerződési szándékát kifejező személy a Ptk. szerinti ráutaló magatartást is beleértve.

Jótállás: A fogyasztó és a vállalkozás között kötött szerződések esetén (a továbbiakban: fogyasztói szerződés) a Polgári Törvénykönyv szerinti,

a) a szerződés teljesítéséért vállalt jótállás, amelyet a vállalkozás a szerződés megfelelő teljesítéséért a jogszabályi kötelezettségén túlmenően vagy annak hiányában önként vállal, valamint
b) a jogszabályon alapuló kötelező jótállás

Egyesület: Minden olyan civil szervezet, (például az Óbudai Sportegyesület, 1031 Budapest, Rozgonyi Piroska u. 28., továbbiakban Egyesület) amellyel együttműködésben valósul meg valamelyik szolgáltatás, és ez fel is van tüntetve a program leírásában.

 

VONATKOZÓ JOGSZABÁLYOK

A szerződésre a magyar jog előírásai az irányadóak, és különösen az alábbi jogszabályok vonatkoznak:

Webshop, honlap:
– 1997. évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemről
– 2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről
– 2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről
– 151/2003. (IX.22.) kormányrendelet a tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról
– 45/2014. (II.26.) kormányrendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól
– 19/2014. (IV.29.) NGM rendelet a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól
– 1997. évi LXXVI. törvény a szerzői jogról
– 2011. évi CXX. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról
– AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2018/302 RENDELETE (2018. február 28.) a belső piacon belül a vevő állampolgársága, lakóhelye vagy letelepedési helye alapján történő indokolatlan területi alapú tartalomkorlátozással és a megkülönböztetés egyéb formáival szembeni fellépésről, valamint a 2006/2004/EK és az (EU) 2017/2394 rendelet, továbbá a 2009/22/EK irányelv módosításáról
– AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet, GDPR)

Hajózás szabályai:
– 57/2011. (XI. 22.) NFM rendelet a víziközlekedés rendjéről, azaz a HAJÓZÁSI SZABÁLYZAT (VÍZIKRESZ): http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=138535.263571
– Hajósoknak szóló hirdetmények: https://www.nkh.gov.hu/web/hajozasi-foosztaly1/hajosoknak-szolo-hirdetmenyek

Közúti közlekedés szabályai:
– 1/1975. (II. 5.) KPM–BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól (a továbbiakban KRESZ)
Kapcsolt vállalkozás:
– Tao. törvény (1996. évi LXXXI. törvény a társasági adóról és az osztalékadóról),
– Art. (2003. évi XCII. törvény az adózás rendjéről),
– Sztv. (2000. évi C. törvény a számvitelről).

Nyári tábor, edzés, szabadidős sportprogramok, vízitúrák, oktatások:
– A tanuló ifjúság üdülésének és táborozásának egészségügyi feltételeiről szóló 12/1991. (V.18.) NM rendelet 1. §, 2. §, 4. § (2) bekezdés;
– A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL törvény 15. § (1) bekezdés, 40. § (1) bekezdés, 33. § (1) bekezdés, 21. § (1) bekezdés c) pont;Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálatról, a népegészségügyi szakigazgatási feladatok ellátásáról, valamint a gyógyszerészeti államigazgatási szerv kijelöléséről szóló 323/2010. (XII. 27.) Korm. rendelet 19. § (2) bekezdés a) pontja;
– Az egyes nem üzleti célú közösségi, szabadidős szálláshelyek üzemeltetésének egészségügyi feltételeiről szóló 37/2007. (VII. 23.) EüM-SZMM együttes rendelet 2. § (1) bekezdés a) pont, 1. §, 4. §;
– A nem üzleti célú közösségi, szabadidős szálláshely – szolgáltatásról szóló 173/2003. (X. 28.) Korm. rendelet 2. sz. melléklet;
– A kémiai biztonságról szóló 2000. évi XXV. törvény 29. § (1) bekezdés;
– 2004. évi I. törvény a sportról
-1996. évi LIII. törvény a természet védelméről

 

AZ ÁSZF HATÁLYA, ELFOGADÁSA

A felek közt létrejövő szerződés tartalmát – a vonatkozó kötelező érvényű jogszabályok, törvények és rendeletek rendelkezései mellett – a jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF), a Hajózási Szabályzat (a továbbiakban HSZ), a területileg illetékes helyi hatóságok, és vagyontárgy tulajdonosok-üzemeltetők házirendje, rendelkezései, vízitúra szabályok, a működtető és a szolgáltató által az adott programokra, szolgáltatásokra kiadott, jelen ÁSZF-et és a normál feltételeket kiegészítő “Kiegészítő feltételek” (a továbbiakban KF), a járványügyi tájékoztató és a programokon, edzéseken, túrákon érvényes Házirend (a továbbiakban Házirend), illetve az Egyesület alapszabálya (a továbbiakban Alapszabály) és a közzétett programterv (a továbbiakban Programterv, Túraleírás), Szülői-résztvevői nyilatkozat határozzák meg.

Ennek megfelelően tartalmazza a jelen ÁSZF az Önt és bennünket illető jogokat és kötelezettségeket, a szerződés létrejöttének feltételeit, a teljesítési határidőket, a szállítási és fizetési feltételeket, a felelősségi szabályokat, valamint az elállási jog gyakorlásának feltételeit.

A működtető/szolgáltató kizárja minden felelősségét a hatáskörén kívül eső jogügyletek tekintetében, amelyek kiterjednek a szolgáltatások értékesítése, fogyasztó és adatvédelem, kifizetés, számlázás, adózás, program igénybevétele, kártérítés ügyletek kapcsán, amelyeket a felhasználó, a fogyasztó vagy vállalkozás az Egyesülettel köt meg.

A Honlap használatához szükséges azon technikai tájékoztatást, amelyet jelen ÁSZF nem tartalmaz, a Honlapon elérhető egyéb tájékoztatások nyújtják.

Ön a megrendelése véglegesítése előtt köteles megismerni a jelen ÁSZF, a HSZ, KF, a Házirend, és az Alapszabály, illetve a járványügyi tájékoztató rendelkezéseit és a termék vagy szolgáltatás jellemzőit – a program/túraleírást.

A webáruházon keresztül történő vásárlással Ön elfogadja a jelen ÁSZF és az adott termékre, szolgáltatásra vonatkozó HSZ, KF, a Házirend, és az Alapszabály, járványügyi tájékoztató, Program/túraterv rendelkezéseit, és az ÁSZF maradéktalanul az Ön és az Eladó (működtető, szolgáltató, Egyesület) között létrejövő szerződés részét képezi.

A szolgáltatások webshopos limithatárát meghaladó, vagy az ettől függetlenül történő egyedi megrendelések, amelyek a működtetővel/szolgáltatóval kerülnek megkötésre és nem a webshopon keresztül jönnek létre, azokra ugyancsak az ÁSZF-ben és a felsorolt szabályok hatályosak az egyedi megállapodásban lévő feltételekkel együtt.

 

A SZERZŐDÉS NYELVE, A SZERZŐDÉS FORMÁJA, SZERZŐDÉSKÖTÉS FOLYAMATA

A jelen ÁSZF hatálya alá tartozó szerződések és azok teljesítése közben használt nyelv a magyar nyelv.

A jelen ÁSZF hatálya alá tartozó azon szerződések, amelyek a csak webshopon keresztül történő és limithatárokon belüli vásárlásra vonatkoznak nem minősülnek írásba foglalt szerződéseknek, azokat az Eladó nem iktatja. Az egyedi megrendeléseket, az üzleti fogyasztókkal megkötött vagy limithatár túllépése miatt létrejött egyedi szerződéseket működtető/szolgáltató írásba foglalja és iktatja, beleértve a hatályos törvények által megjelölt pénzügyi értékhatár feletti ügyleteket is.

E-SZÁMLÁZÁS
A szolgáltató/üzemeltető/Egyesület a 2007. évi CXXVII. törvény 175. §. szerinti elektronikus és papír alapú számlát alkalmaz a weboldalon keresztül történő megrendelésekre. Ön a jelen ÁSZF elfogadásával belegyezését adja az elektronikus számla alkalmazásához is.

ÁRAK
Az árak forintban értendők, tartalmazzák az alanyi mentesség értékhatáráig a AAM 0%-os ÁFA-t. A meghirdetett árak tájékoztató jellegűek, az árváltozás jogát fenntartjuk.

Egyes termékeink vagy szolgáltatásaink a fentiektől eltérően az érvényben lévő Magyar és EU-s törvényeknek megfelelő ÁFÁ-t tartalmaznak, beleértve a Közösségen belüli vagy kívüli beszerzést.

A szolgáltató és a működtető az elírásokból eredő hibákért nem vállal felelősséget, a piaci értéknél technikai vagy egyéb okok miatt alul árazott termékek, szolgáltatások kiszolgálását megtagadhatja.

Gazdasági társaság jelentkezése esetén (un. céges számlázás) a normál, lakossági (egyesületi) , illetve a különféle kedvezmények nélküli “Normál/lista” árat tudjuk biztosítani ettől eltérő külön megállapodás hiányában.

 

SZERZŐDÉSKÖTÉS FOLYAMATA
A webshopban felkínált termékre/szolgáltatásra vevő a webshopos vásárlással ajánlatot tesz, amelyet eladó/szolgáltató automatizált és kézzel vezérelhető elektronikus folyamatokon keresztül visszaigazol.

A szolgáltatónak/eladónak jogában áll a szolgáltatást/termék értékesítést visszautasítani, amely esetben köteles a kifizetett díjakat maradéktalanul visszatéríteni.

Amennyiben nem él a visszautasítás jogával az eladó/szolgáltató a program kezdéséig abban az esetben a szerződés létrejöttnek tekintendő.

 

PANASZÜGYINTÉZÉS ÉS JOGÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEK
A fogyasztó a termékkel vagy az Eladó tevékenységével kapcsolatos fogyasztói kifogásait az alábbi elérhetőségeken terjesztheti elő:

Telefon: +36 20 321 08 11

Internet cím: https://jelentkezes.indian-vizitura.hu és www.indian-vizitura.hu

E-mail: info /kukac indian-vizitura.hu , program/kukac/indian-vizitura.hu

Posta cím: a szolgáltató adatainál

A fogyasztó szóban vagy írásban közölheti a vállalkozással és a szolgáltatóval a panaszát, amely a vállalkozásnak, illetve a vállalkozás vagy egyesület érdekében vagy javára eljáró személynek az áru fogyasztók részére történő forgalmazásával, illetve értékesítésével közvetlen kapcsolatban álló magatartására, tevékenységére vagy mulasztására vonatkozik.

A szóbeli panaszt a szolgáltató köteles 8 napon belül megvizsgálni, és szükség szerint orvosolni. Ha a fogyasztó a panasz kezelésével nem ért egyet, vagy a panasz azonnali kivizsgálása nem lehetséges, a vállalkozás a panaszról és az azzal kapcsolatos álláspontjáról haladéktalanul köteles jegyzőkönyvet felvenni, és annak egy másolati példányát személyesen közölt szóbeli panasz esetén helyben a fogyasztónak átadni.

Telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz esetén a fogyasztónak legkésőbb 30 napon belül – az írásbeli panaszra adott válaszra vonatkozó előírásoknak megfelelően – az érdemi válasszal egyidejűleg megküldeni. Egyebekben pedig az írásbeli panaszra vonatkozóan az alábbiak szerint köteles eljárni.

Az írásbeli panaszt a vállalkozás és az egyesület – ha az Európai Unió közvetlenül alkalmazandó jogi aktusa eltérően nem rendelkezik – a beérkezését követően harminc napon belül köteles írásban érdemben megválaszolni és intézkedni annak közlése iránt. Ennél rövidebb határidőt jogszabály, hosszabb határidőt törvény állapíthat meg.

A panaszt elutasító álláspontját a szolgáltató indokolni köteles. A telefonon vagy elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panaszt a szolgáltató köteles egyedi azonosítószámmal ellátni.

A panaszról felvett jegyzőkönyvnek tartalmaznia kell az alábbiakat:
a fogyasztó neve, lakcíme,
a panasz előterjesztésének helye, ideje, módja,
a fogyasztó panaszának részletes leírása, a fogyasztó által bemutatott iratok, dokumentumok és egyéb bizonyítékok jegyzéke,
a szolgáltató nyilatkozata a fogyasztó panaszával kapcsolatos álláspontjáról, amennyiben a panasz azonnali kivizsgálása lehetséges,
a jegyzőkönyvet felvevő személy és – telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz kivételével – a fogyasztó aláírása,
a jegyzőkönyv felvételének helye, ideje,
telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz esetén a panasz egyedi azonosítószáma.
A szolgáltató a panaszról felvett jegyzőkönyvet és a válasz másolati példányát öt évig köteles megőrizni, és azt az ellenőrző hatóságoknak kérésükre bemutatni.

A panasz elutasítása esetén a szolgáltató köteles a fogyasztót írásban tájékoztatni arról, hogy panaszával – annak jellege szerint – mely hatóság vagy békéltető testület eljárását kezdeményezheti. A tájékoztatásnak tartalmaznia kell továbbá az illetékes hatóság, illetve a fogyasztó lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti békéltető testület székhelyét, telefonos és internetes elérhetőségét, valamint levelezési címét. A tájékoztatásnak arra is ki kell terjednie, hogy a működtető és az egyesület a fogyasztói jogvita rendezése érdekében igénybe veszi-e a békéltető testületi eljárást.

Amennyiben az eladó / szolgáltató és a fogyasztó között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita a tárgyalások során nem rendeződik, az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva a fogyasztó számára:

 

Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságoknál. Amennyiben a fogyasztó fogyasztói jogainak megsértését észleli, jogosult panasszal fordulni a lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatósághoz. A panasz elbírálását követően a hatóság dönt a fogyasztóvédelmi eljárás lefolytatásáról. A fogyasztóvédelmi elsőfokú hatósági feladatokat a fogyasztó lakóhelye szerint illetékes járási hivatalok látják el, ezek listája itt található: http://jarasinfo.gov.hu/

Bírósági eljárás. Ügyfél jogosult a fogyasztói jogvitából származó követelésének bíróság előtti érvényesítésére polgári eljárás keretében a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, valamint a Polgári Perrendtartásról szóló 2016. évi CXXX. törvény rendelkezései szerint.

Tájékoztatjuk, hogy Ön velünk szemben fogyasztói panasszal élhet. Amennyiben az Ön fogyasztói panaszát elutasítjuk, úgy Ön jogosult az Ön lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes Békéltető Testülethez is fordulni: a békéltető testület eljárása megindításának feltétele, hogy a fogyasztó az érintett működtetővel, egyesülettel közvetlenül megkísérelje a vitás ügy rendezését. Az eljárásra – a fogyasztó erre irányuló kérelme alapján – az illetékes testület helyett a fogyasztó kérelmében megjelölt békéltető testület illetékes.

A szolgáltatót a békéltető testületi eljárásban együttműködési kötelezettség terheli.

Ennek keretében fennáll a szolgáltatónak a békéltető testület felhívására történő válaszirat megküldési kötelezettsége, továbbá kötelezettségként kerül rögzítésre a békéltető testület előtti megjelenési kötelezettség („meghallgatáson egyezség létrehozatalára feljogosított személy részvételének biztosítása”).

Amennyiben a szolgáltató székhelye vagy telephelye nem a területileg illetékes békéltető testületet működtető kamara szerinti megyébe van bejegyezve, a szolgáltató együttműködési kötelezettsége a fogyasztó igényének megfelelő írásbeli egyezségkötés lehetőségének felajánlására terjed ki.

A fenti együttműködési kötelezettség megszegése esetén a fogyasztóvédelmi hatóság rendelkezik hatáskörrel, amely alapján a jogszabályváltozás következtében a működtető jogsértő magatartása esetén kötelező bírságkiszabás alkalmazandó, bírságtól való eltekintésre nincs lehetőség. A fogyasztóvédelemről szóló törvény mellett módosításra került a kis- és középvállalkozásokról szóló törvény vonatkozó rendelkezése is, így a kis- és középvállalkozások esetén sem mellőzhető majd a bírság kiszabása.

A bírság mértéke kis- és középvállalkozások esetén 15 ezer forinttól 500 ezer forintig terjedhet, míg a számviteli törvény hatálya alá tartozó, 100 millió forintot meghaladó éves nettó árbevétellel rendelkező, nem kis- és középvállalkozás esetén 15 ezer forinttól, a vállalkozás éves nettó árbevételének 5%-áig, de legfeljebb 500 millió forintig terjedhet. A kötelező bírság bevezetésével a jogalkotó a békéltető testületekkel való együttműködés nyomatékosítását, illetve a vállalkozásoknak a békéltető testületi eljárásban való aktív részvételének biztosítását célozza.

A békéltető testület hatáskörébe tartozik a fogyasztói jogvita bírósági eljáráson kívüli rendezése. A békéltető testület feladata, hogy megkísérelje a fogyasztói jogvita rendezése céljából egyezség létrehozását a felek között, ennek eredménytelensége esetén az ügyben döntést hoz a fogyasztói jogok egyszerű, gyors, hatékony és költségkímélő érvényesítésének biztosítása érdekében. A békéltető testület a fogyasztó vagy a működtető kérésére tanácsot ad a fogyasztót megillető jogokkal és a fogyasztót terhelő kötelezettségekkel kapcsolatban.

A békéltető testület eljárása a fogyasztó kérelmére indul. A kérelmet a békéltető testület elnökéhez kell írásban benyújtani: az írásbeliség követelményének levél, távirat, távgépíró vagy telefax útján, továbbá bármely egyéb olyan eszközzel is eleget lehet tenni, amely a címzett számára lehetővé teszi a neki címzett adatoknak az adat céljának megfelelő ideig történő tartós tárolását, és a tárolt adatok változatlan formában és tartalommal történő megjelenítését.

A kérelemnek tartalmaznia kell:

a fogyasztó nevét, lakóhelyét vagy tartózkodási helyét,
a fogyasztói jogvitával érintett vállalkozás nevét, székhelyét vagy érintett telephelyét,
ha a fogyasztó az illetékességet az illetékes békéltető testület helyett kérelmezett testület megjelölését,
a fogyasztó álláspontjának rövid leírását, az azt alátámasztó tényeket és azok bizonyítékait,
a fogyasztó nyilatkozatát arról, hogy a fogyasztó az érintett vállalkozással közvetlenül megkísérelte a vitás ügy rendezését
a fogyasztó nyilatkozatát arra nézve, hogy az ügyben más békéltető testület eljárását nem kezdeményezte, közvetítői eljárás nem indult, keresetlevél beadására, illetve fizetési meghagyás kibocsátása iránti kérelem előterjesztésére nem került sor,
a testület döntésére irányuló indítványt,
a fogyasztó aláírását.
A kérelemhez csatolni kell azt az okiratot, illetve annak másolatát (kivonatát), amelynek tartalmára a fogyasztó bizonyítékként hivatkozik, így különösen a vállalkozás írásbeli nyilatkozatát a panasz elutasításáról, ennek hiányában a fogyasztó rendelkezésére álló egyéb írásos bizonyítékot az előírt egyeztetés megkísérléséről.
Ha a fogyasztó meghatalmazott útján jár el, a kérelemhez csatolni kell a meghatalmazást.

A Békéltető Testületekről bővebb információ itt érhető el: http://www.bekeltetes.hu

A területileg illetékes Békéltető Testületekről bővebb információ itt érhető el:
https://bekeltetes.hu/index.php?id=testuletek

 

Az egyes területileg illetékes Békéltető Testületek elérhetőségei:

Baranya Megyei Békéltető Testület
Cím: 7625 Pécs, Majorossy I. u. 36.
Telefonszám: 06-72-507-154
Fax: 06-72-507-152
E-mail: abeck@pbkik.hu; mbonyar@pbkik.hu

Bács-Kiskun Megyei Békéltető Testület
Cím: 6000 Kecskemét, Árpád krt. 4.
Telefonszám: 06-76-501-500; 06-76-501-525, 06-76-501-523
Fax: 06-76-501-538
E-mail: bekeltetes@bacsbekeltetes.hu; mariann.matyus@bkmkik.hu
Honlap: www.bacsbekeltetes.hu

Békés Megyei Békéltető Testület
Cím: 5600 Békéscsaba, Penza ltp. 5.
Telefonszám: 06-66-324-976
Fax: 06-66-324-976
E-mail: eva.toth@bmkik.hu

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Békéltető Testület
Cím: 3525 Miskolc, Szentpáli u. 1.
Telefonszám:06-46-501-091;06-46-501-870
Fax: 06-46-501-099
E-mail: kalna.zsuzsa@bokik.hu

Budapesti Békéltető Testület
Cím: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310.
Telefonszám: 06-1-488-2131
Fax: 06-1-488-2186
E-mail: bekelteto.testulet@bkik.hu

Csongrád Megyei Békéltető Testület
Cím: 6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12.
Telefonszám: 06-62-554-250/118
Fax: 06-62-426-149
E-mail: bekelteto.testulet@csmkik.hu

Fejér Megyei Békéltető Testület
Cím: 8000 Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6.
Telefonszám:06-22-510-310
Fax: 06-22-510-312
E-mail: fmkik@fmkik.hu

Győr-Moson-Sopron Megyei Békéltető Testület
Cím: 9021 Győr, Szent István út 10/a.
Telefonszám: 06-96-520-217
Fax: 06-96-520-218
E-mail: bekeltetotestulet@gymskik.hu

Hajdú-Bihar Megyei Békéltető Testület
Cím: 4025 Debrecen, Vörösmarty u. 13-15.
Telefonszám: 06-52-500-710
Fax: 06-52-500-720
E-mail: korosi.vanda@hbkik.hu

Heves Megyei Békéltető Testület
Cím: 3300 Eger, Faiskola út 15.
Telefonszám: 06-36-429-612
Fax: 06-36-323-615
E-mail: hkik@hkik.hu

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Békéltető Testület
Cím: 5000 Szolnok, Verseghy park 8. III. emelet 305-306.
Telefonszám: 06-56-510-621, 06-20-373-2570
Fax: 06-56-510-628
E-mail: bekeltetotestulet@jnszmkik.hu

Komárom-Esztergom Megyei Békéltető Testület
Cím: 2800 Tatabánya, Fő tér 36.
Telefonszám: 06-34-513-027
Fax: 06-34-316-259
E-mail: szilvi@kemkik.hu

Nógrád Megyei Békéltető Testület
Cím: 3100 Salgótarján, Alkotmány út 9/A.
Telefonszám: 06-32-520-860
Fax: 06-32-520-862
E-mail: nkik@nkik.hu

Pest Megyei Békéltető Testület
Cím: 1119 Budapest, Etele út 59-61. II. emelet 240.
Levelezési cím: 1364 Budapest, Pf.: 81
Telefonszám: 06-1-269-0703
Fax: 06-1-474-7921
Weboldal: http://www.panaszrendezes.hu
E-mail: pmbekelteto@pmkik.hu

Somogy Megyei Békéltető Testület
Cím: 7400 Kaposvár, Anna u.6.
Telefonszám: 06-82-501-026
Fax: 06-82-501-046
E-mail: skik@skik.hu

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Békéltető Testület
Cím: 4400 Nyíregyháza, Széchenyi u. 2.
Telefonszám: 06-42-311-544
Fax: 06-42-311-750
E-mail: bekelteto@szabkam.hu

Tolna Megyei Békéltető Testület
Cím: 7100 Szekszárd, Arany J. u. 23-25. III. emelet
Telefonszám: 06-74-411-661
Fax: 06-74-411-456
E-mail: kamara@tmkik.hu

Vas Megyei Békéltető Testület
Cím: 9700 Szombathely, Honvéd tér 2.
Telefonszám: 06-94-312-356
Fax: 06-94-316-936
E-mail: vmkik@vmkik.hu

Veszprém Megyei Békéltető Testület
Cím: 8200 Veszprém, Radnóti tér 1. földszint 116.
Telefonszám: 06-88-429-008
Fax: 06-88-412-150
E-mail: bekelteto@veszpremikamara.hu

Zala Megyei Békéltető Testület
Cím: 8900 Zalaegerszeg, Petőfi u. 24.
Telefonszám: 06-92-550-513
Fax: 06-92-550-525
E-mail: zmbekelteto@zmkik.hu

ONLINE VITARENDEZÉSI PLATFORM:
Az Európai Bizottság létrehozott egy honlapot, amelybe a fogyasztók beregisztrálhatnak, így ezen keresztül lehetőségük nyílik arra, hogy online vásárláshoz kapcsolódó jogvitáikat ezen keresztül rendezzék egy kérelem kitöltésével, elkerülve a bírósági eljárást. Így a fogyasztók tudják érvényesíteni jogaikat anélkül, hogy például a távolság meggátolná őket ebben.

Ha Ön panaszt kíván tenni egy, az interneten vásárolt termékkel vagy szolgáltatással kapcsolatban, és nem akar feltétlenül bírósághoz fordulni, igénybe veheti az online vitarendezés eszközét.

A portálon Ön és a kereskedő, akivel szemben panasszal élt, közösen kiválaszthatják a panasz kezelésével megbízni kívánt vitarendezési testületet.

Az 524/2013/EU rendelet 14. cikke az 524/2013/EU rendelet 14. cikke értelmében ezen a linken találja az online vitarendezési platformot webshopos vásárlás, online megrendelés esetén: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage

Az online vitarendezési platform itt érhető el: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/?event=main.home.show&lng=HU

 

SZERZŐI JOGOK

A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény (továbbiakban: Szjt.) 1. § (1) bekezdése értelmében a weboldal szerzői műnek minősül, így annak minden része szerzői jogi védelem alatt áll. Az Szjt. 16. § (1) bekezdése alapján tilos a weboldalon található grafikai és szoftveres megoldások, számítógépi programalkotások engedély nélküli felhasználása, illetve bármely olyan alkalmazás használata, amellyel a weboldal, vagy annak bármely része módosítható. A weboldalról és annak adatbázisából bármilyen anyagot átvenni a jogtulajdonos írásos hozzájárulása esetén is csak a weboldalra való hivatkozással, forrás feltüntetésével lehet.

A jogtulajdonos: a szolgáltató

 

RÉSZLEGES ÉRVÉNYTELENSÉG, MAGATARTÁSI KÓDEX

Ha az ÁSZF valamely pontja jogilag hiányos vagy hatálytalan, attól még a szerződés további pontjai érvényben maradnak és a hatálytalan vagy hibás rész helyett a vonatkozó jogszabályok rendelkezései alkalmazandóak.

Az Eladónak / szolgáltatónak nincs a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény szerinti magatartási kódexe.

 

A DIGITÁLIS ADATTARTALOM MŰKÖDÉSE, MŰSZAKI VÉDELMI INTÉZKEDÉSEK
A weboldalon megjelenő adatokat szolgáltató szerverek elérhetősége évi 90% feletti. Rendszeresen mentés készül a teljes adattartalomról, így probléma esetén az eredeti adattartalom visszaállítható.

A weboldalon megjelenő adatokat MSSQL és MySQL, excel adatbázisban tároljuk. Az érzékeny adatok megfelelő erősségű titkosítással vannak tárolva, kódolásukhoz processzorba épített hardveres támogatást, illetve szoftveres titkosítást használunk.

 

A TERMÉKEK LÉNYEGES TULAJDONSÁGAIRA VONATKOZÓ TÁJÉKOZTATÁS
A honlapon a megvásárolható termékek lényeges tulajdonságairól az egyes termékeknél szereplő leírásokban és a www.indian-vizitura.hu oldalon adunk tájékoztatást.

A SZOLGÁLTATÁSOK LÉNYEGES TULAJDONSÁGAIRA VONATKOZÓ TÁJÉKOZTATÁS
A honlapon a megvásárolható szolgáltatások lényeges tulajdonságairól az egyes szolgáltatásoknál szereplő leírásokban és a programtervben adunk tájékoztatást, illetve a www.indian-vizitura.hu oldalon.

AZ ADATBEVITELI HIBÁK JAVÍTÁSA – FELELŐSSÉG A MEGADOTT ADATOK VALÓSÁGÁÉRT
Önnek a megrendelés során a megrendelés véglegesítése előtt folyamatosan lehetősége van az Ön által bevitt adatok módosítására (a böngészőben a vissza gombra kattintva az előző oldal nyílik meg, így akkor is javíthatóak a bevitt adatok, ha Ön már a következő oldalra lépett).

Felhívjuk a figyelmét, hogy az Ön felelőssége, hogy az Ön által megadott adatok pontosan kerüljenek bevitelre, hiszen az Ön által megadott adatok alapján kerül számlázásra, illetve szállításra a termék.

Ön a megrendelésével tudomásul veszi, hogy az Eladó / szolgáltató jogosult az Ön hibás adatbeviteléből, a pontatlanul megadott adatokból eredő minden kárát és költségét Önre hárítani. Az Eladó a pontatlan adatbevitel alapján történő teljesítésért felelősségét kizárja.

Felhívjuk a figyelmét arra, hogy a rosszul megadott E-mail cím vagy a postafiókhoz tartozó tárhely telítettsége a visszaigazolás kézbesítésének hiányát eredményezheti és meggátolhatja a szerződés létrejöttét.

 

ELJÁRÁS HIBÁS ÁR ESETÉN
Eladó / szolgáltató nem vállal felelősséget a gondossága ellenére és/vagy az informatikai rendszer hibájából eredően nyilvánvalóan hibásan feltüntetett árért.

Nyilvánvalóan hibásan feltüntetett árnak minősül:

– 0 Ft-os ár,
– a kedvezménnyel csökkentett, de a kedvezményt tévesen feltüntető ár (Pl.: 1000 Ft-os termék esetén a 20 %-os kedvezmény feltüntetése mellett 500 Ft-ért kínált termék).
– a kuponok halmozásával lecsökkentett ár

Hibás ár feltüntetése esetén Eladó / szolgáltató felajánlja a termék valós áron történő megvásárlásának lehetőségét, mely információ birtokában a Vásárló eldöntheti, hogy megrendeli-e valós áron a terméket vagy minden hátrányos jogkövetkezmény nélkül lemondja a megrendelést.

 

ELJÁRÁS A LIMITHATÁRT MEGHALADÓ MEGRENDELÉS VÉLELME ESETÉN
Amennyiben a rendelés adataiból (időbeli, térbeli, programmal kapcsolatos adatok) egyértelműen kikövetkeztethető a fogyasztók, vállalkozások számára kijelölt limithatárt elérése, abban az esetben a megrendelés teljesítése előtt az összefüggés viszonyainak tisztázására az eladó / szolgáltató a vevőt külön nyilatkozattételre hívhatja fel írásban – közölve a vélelmet és annak lehetséges következményeit is.

 

A lehetséges következmények:

– A megrendelés és a teljesítés folyamatát felfüggesztjük a helyzet tisztázásáig, de legfeljebb 30 napig.

– Limithatárig teljesítjük a megrendelést, a felette kifizetett kapacitás lekötéseket elutasítjuk és visszafizetjük a lemondási feltételeknek megfelelően a nem teljesített megrendelés értékét 8 napon belül, levonva belőlük a 20% lemondási díjat.

– A megadott elérhetőségeken, de elsősorban az elektronikus levélben való nyilatkozattételre való felhívás eredménytelensége estén (nincsen írásos, érdemi nyilatkozat, vagy hamisak az adatok) a teljes megrendelést töröljük, és 8 napon belüli visszafizetjük az átutalt összegeket, levonva belőlük a 20% lemondási díjat.

– Az ismétlődő, vagy a jelen ÁSZF szabályainak kijátszására törekedő megrendeléseket leadó fogyasztó vagy vállalkozás számára megtagadhatjuk minden további igény felvételét a webshopon / minden más csatornán keresztül.

A szolgáltatót / eladót érő többlet ügyintézési költségek, banki tranzakciók díjai az ÁSZF értelmében a fogyasztóra/üzleti fogyasztóra átháríthatóak.

 

A HONLAP HASZNÁLATA

Tulajdonjogok
A jelen weboldalon található összes védjegy, szerzői- és adatbázis jog és minden egyéb szellemi tulajdonjog (valamint ezen weboldal felépítése, elrendezése és szerkezete), a weboldal alapjául szolgáló szoftverkóddal együttesen a működtető tulajdonát képezi. Írásbeli engedélyünk nélkül a weboldalon szereplő anyagok, valamint az azt működtető szoftverkód sem részben vagy egészben nem másolható, módosítható, változtatható, publikálható, közvetíthető, terjeszthető, adható át vagy adható tovább. A weboldal tartalma letölthető, nyomtatható vagy másolható kizárólag személyes, nem kereskedelmi célú felhasználásra.

Adatvédelem
A jelen weboldal használatával a részünkre átadott személyes adatokat az Adatkezelési tájékoztatónak megfelelően használjuk fel.

Tisztességes használat
Jelen weboldal kizárólag az ÁSZF-nek megfelelően, és kizárólag olyan törvényes, szabályszerű célokra használható, mely magában foglalja Magyarországon vagy más joghatóságon belül – ahonnan a felhasználó a weboldalhoz csatlakozik – alkalmazandó valamennyi vonatkozó törvényt, szabályozást és magatartási szabályzatot.

A felhasználó különösen egyetért azzal, hogy:
– Nem tesz közzé, továbbít vagy terjeszt ezen a weboldalon vagy ezen weboldalon keresztül olyan információkat, melyek sértőek, obszcének, rágalmazóak vagy más módon illegálisak lehetnek
– Nem készít jogosulatlan, hamis vagy csalárd foglalást
– Nem torzítja el, változtatja meg vagy befolyásolja a weboldal “megjelenését és érzelmi világát” vagy a weboldal alapjául szolgáló szoftverkódot

– Semmilyen módon nem szerez vagy nem kísérel meg megszerezni bármiféle illetéktelen hozzáférést, bármely hálózatunkhoz kapcsolódóan
– Nem használja oly módon ezt a weboldalt, mely más jogainak megsértését eredményezheti

– Nem használ semmilyen szoftvert, gyakorlatot vagy egyéb eszközt ahhoz, hogy zavarja vagy megpróbálja megzavarni elektronikusan vagy manuálisan a jelen weboldal működését, beleértve például a kárt okozó vagy vírusos fájlok feltöltését, vagy bármilyen más módon történő rendelkezésre bocsátását
– Nem cselekedik olyan módon, amely indokolatlan vagy aránytalanul nagy terhet jelentene a weboldal vagy annak kialakított infrastruktúrája számára

– Bármely egyéb jogunk sérelme nélkül (legyen az törvényi vagy egyéb) fenntartjuk a jogot, hogy:
Indoklás nélkül töröljük foglalását és/vagy
Megtagadjuk a hozzáférését weboldalunkhoz, tekintettel arra, hogy (megítélésünk szerint) megsérti a jelen általános felhasználói feltételeinket

 

A weboldal módosításai
Bármely előzetes értesítés vagy indoklás nélkül módosíthatjuk, illetve javíthatjuk a jelen weboldalon lévő információkat, szolgáltatásokat, termékeket és bármilyen egyéb tartalmat, valamint bármikor, indoklás nélkül megszüntethetjük a weboldalt.
Továbbá a jelen általános felhasználói feltételeket bármikor módosíthatjuk, és ezen módosítások azonnal hatályba lépnek a módosított általános felhasználói feltételek jelen weboldalra történő feltöltését követően. Ennek megfelelően a jelen weboldal használatával a módosított általános felhasználói feltételeket a látogatóra/fogyasztóra/vállalkozásra nézve elfogadottnak tekintjük.

Más weboldalakra mutató hivatkozások
Jelen weboldal más weboldalakra mutató hivatkozásokat (linkeket) tartalmazhat. Nem támogatunk semmilyen weboldalt, és nem vállalunk semmilyen felelősséget az azokon található vagy azokon keresztül elérhető tartalmakért, információkért, termékekért vagy szolgáltatásokért. Az ilyen weboldalakhoz való hozzáférés és annak használata kizárólag a látogató/vevő/fogyasztó/vállalkozás saját felelőssége.

 

Korlátolt felelősség
Nem vállalunk felelősséget semmilyen közvetlen, közvetett, egyedi, büntető, vagy közvetett veszteségért vagy kárért, amely a weboldal eléréséből, annak használatából vagy az abban foglalt bármely információból származhat – beleértve az üzleti forgalom, nyereség (profit) elvesztését is -, függetlenül attól, hogy a szerződő felek figyelembe vették-e vagy sem a szerződésszegést, a kártérítést (beleértve a gondatlanságot is), a termékfelelősséget vagy más egyebet, még akkor sem, ha tudomást szereztek az ilyen jellegű károk előfordulásának lehetőségéről.

Garancia nyilatkozat
A törvény által megengedett legnagyobb mértékig a weboldalon található információkra, szolgáltatásokra és egyéb eszközökre vonatkozó minden vélelmezett garanciát kizárunk. Minden ilyen információ, szolgáltatás és anyag “ahogy létezik” és “ahogy rendelkezésre áll” formában biztosított, mindenféle garancia nélkül.

A működtető nem vállal garanciát hallgatólagosan vagy kifejezetten azért, hogy a szolgáltatás bármely része megszakítás nélküli, hibamentes, vírusmentes, időszerű, biztonságos, pontos, megbízható vagy bármilyen minőségű, illetve hogy a tartalom bármilyen módon biztonságosan letölthető.

Fogyasztó/vállalkozás tudomásul veszi, és egyetért azzal, hogy sem a működtető/szolgáltató, sem a weboldal bármilyen résztvevője és szolgáltatásai semmilyen szakmai (befektetési) tanácsot nem nyújtanak, és az ilyen tanácsok vagy egyéb információk felhasználása kizárólag saját felelősségére, és a mi felelősségünk kizárásával történik.

Kártalanítás
Vevő/Fogyasztó/vállalkozás vállalja, hogy kártalanít és megvédi a szolgáltatókat, Egyesületet minden olyan felelősségtől, veszteségtől, követeléstől és költségtől (beleértve az ésszerű törvényes díjakat is), melyek a jelen általános felhasználói feltételek megsértésével kapcsolatosak.

Egyéb rendelkezések:
Jelen általános felhasználói feltételek tartalmazzák a fogyasztó/vállalkozás, és az a működtető/szolgáltató között létrejött megállapodás weboldal használattal kapcsolatos feltételeit. Nincs egyéb vonatkozó írott vagy szóbeli megállapodás (beleértve bármilyen, általunk megjelentetett kiadványt vagy promóciós leírást).

Ezen weboldal használata, az arról letöltött anyagok és a jelen általános felhasználói feltételek működését a magyarországi törvényeknek megfelelően kell szabályozni és értelmezni, és vevő/fogyasztó/vállalkozás beleegyezik abba, hogy az nem csak a magyar bíróságok kizárólagos hatáskörébe tartozik.

Szerzői jogi információk a működtető digitális felületeinek képeiről:
A képek szerzői joga a működtetőé. Minden jog fenntartva. Az itt található képek, melyek a működtető/szolgáltató/egyesület tulajdonát képezik, a Magyar és a nemzetközi szerzői jogi törvények védelme alatt állnak. Ezen képek elérését és használatát önálló licencszerződés feltételei korlátozzák. A képek bármilyen jogosulatlan használata, reprodukálása, terjesztése, rögzítése vagy módosítása szigorúan tilos és kártérítési felelősséggel jár részünkre.

 

A VÁSÁRLÁS FOLYAMATA A WEBSHOPBAN

A Termék kiválasztása:
A honlapon szereplő termék vagy szolgáltatás kategóriákra kattintva választhatja ki a kívánt termék vagy szolgáltatás családot, és ezen belül az egyes termékeket/szolgáltatásokat. Az egyes termékekre, szolgáltatásokat kattintva találja a termék, szolgáltatás fotóját, cikkszámát, ismertetőjét, árát, limit mennyiségét

Önnek vásárlás esetén a honlapon/számlán szereplő árat kell megfizetnie. A termékeket, szolgáltatásokat illusztrált fényképpel jelöltük. A fényképeken látható kiegészítők, dekorációs elemek nem részei a terméknek, szolgáltatásnak, kivéve ha az a leírásban külön kiemelésre kerül. Felhívjuk figyelmét, hogy az esetleges elírásokért, téves adatokért felelősséget nem vállalunk!

Kosárba helyezés:
A Termék kiválasztása után Ön a “Kosárba” gombra kattintva helyezhet – tetszőleges számú – terméket, szolgáltatást a kosárba anélkül, hogy ezzel Önnek vásárlási- vagy fizetési kötelezettsége keletkezne, mivel a kosárba helyezés nem minősül ajánlattételnek.
Kérjük, hogy tudatosan tartsa be az egyes limiteket, és ne lépje túl azokat, mivel nem minden esetben oldható meg a limithatárnál történő technikai korlátok kialakítása.

A Kosár tartalma a megrendelés véglegesítéséig – a “Rendelés véglegesítése” gomb megnyomásáig – szabadon módosítható, a kosárból tetszés szerinti termékek, szolgáltatások eltávolíthatóak, a kosárba tetszés szerint újabb termékek, szolgáltatások helyezhetőek, illetve a kíván termékszám, szolgáltatás szám megváltoztatható. Ezáltal a limitek betartása is könnyen elérhető a fogyasztó vagy vállalkozás számára.

Amennyiben Ön a kiválasztott terméket, szolgáltatást a Kosárba helyezi, úgy külön ablak ugrik fel a „Terméket hozzáadtuk a kosárhoz” szöveggel. Amennyiben Ön nem kíván több terméket, szolgáltatást kiválasztani, úgy kattintson a „Tovább a kosárhoz” gombra. Amennyiben a kiválasztott terméket, szolgáltatást szeretné ismét megnézni, vagy újabb terméket, szolgáltatást szeretne a kosárba helyezni, úgy kattintson a „Vissza a termékhez” gombra!

A Kosár megtekintése:

A honlap használata során Ön a honlap tetején található „Kosár megtekintése” ikonra kattintva bármikor ellenőrizheti a kosár tartalmát. Itt lehetősége van a kiválasztott termékeket, szolgáltatásokat eltávolítani a kosárból, illetve a termék, szolgáltatás darabszámát megváltoztatni. A rendszer a „Kosár frissítése” gomb megnyomását követően megjeleníti az Ön által megváltoztatott adatoknak megfelelő információkat, ideértve a kosárba tett termékek, szolgáltatások árát is.

Amennyiben Ön nem kíván további termékeket, szolgáltatásokat kiválasztani és a kosárba helyezni, úgy a „Megrendelés” gomb lenyomásával folytathatja a vásárlást.

Vásárlói adatok megadása:
Egyes szolgáltatások használatához, vagy programokra való jelentkezés esetén a szokásosnál több adat megadása válhat szükségessé, amelyek körét és használatuk módját törvény írja elő és az adatkezelési tájékoztatóban leírtak alapján kezeli a működtető és az egyesület.

„Megrendelés” gomb lenyomását követően megjelenik a kosár tartalma, illetve az Ön által kiválasztott termékek, szolgáltatások megvásárlása esetén az Ön által fizetendő teljes vételár.

A „Szállítási szolgáltatás” dobozban kell bejelölnie, hogy a megrendelt terméket, szolgáltatást személyesen kívánja átvenni (személyes átvétel), vagy kiszállítást kér. A szolgáltatások egyes esetekben csak helyben, vagy máshol megjelölt helyen vehetőek igénybe. Kiszállítás esetén a rendszer jelzi a kiszállítás díját, melyet Ön köteles megfizetni megrendelés esetén.

A „Felhasználói adatok” szövegdobozban e-mail címét, a „Számlázási információ” szövegdobozban a teljes nevét, címét, igazolványszámát, telefonszámát tudja megadni. A ”Szállítási információ” szövegdobozban a rendszer automatikusan a „Számlázási információ” során megadott adatokat tárolja. Amennyiben Ön eltérő címre kéri a szállítást, kérjük távolítsa el a pipát. A „Megjegyzés” szövegdobozban” Ön tetszőlegesen adhat meg további információt.

A rendelés áttekintése:
A fenti szövegdobozok kitöltését követően Ön a „Folytatás a következő lépéssel” gombra kattintva folytathatja a megrendelési folyamatot, illetve a „Mégsem” gombra kattintva törölheti/javíthatja az eddig bevitt adatokat, és visszaléphet a Kosár tartalmához. A „Folytatás a következő lépéssel” gombra kattintás esetén Ön a „Rendelés áttekintése” oldalra érkezik. Itt láthatja összegezve az Ön által korábban megadott adatokat, így a Kosár tartalmát, a felhasználói, számlázási és szállítási adatokat és az Ön által fizetendő összeget (ezeken az adatokon itt már nem változtathat, csak ha a „Vissza” gombra kattint).

 

FELMONDÁS, ELÁLLÁS KÜLÖNÖS FELTÉTELEI

A megrendelés és a megrendelt termékek/szolgáltatások használatától való elállás kizárólag írásban történik és csak a megrendelő/vállalkozás képviselője vagy a szabályszerű írásban felhatalmazottja nyújthatja be.

Ön most az elállási és felmondási jog hiányáról szóló előzetes tájékoztatás kivonatát láthatja, a teljes leírás részletesen lejjebb olvasható, itt most csak a törvény adta lehetőségek közül a működtetőre/szolgáltatóra/eladóra és az egyesületre legjellemzőbben érvényesíthető szabályok kerültek kihangsúlyozásra.

Ha szolgáltatást rendelt interneten, akkor főszabály szerint a szerződés megkötését követő 14 napon belül ugyanúgy elállhat a szerződéstől, mint a termékek vásárlása esetén.

Az elállási jog helyett felmondási jog illeti meg, ha a szolgáltatót/működtetőt vagy egyesületet arra kéri, hogy a szerződés teljesítését az elállásra nyitva álló 14 napos határidő lejárta előtt kezdje meg (mely kérést ön köteles kifejezetten közölni, például levelet ír vagy, a webshopon keresztül a kezdési időponthoz képest 14 napon belüli megrendelést ad fel) és ezen nyilatkozata megtételét követően a teljesítés megkezdődik.

A felmondási jogát elveszíti, ha a szolgáltatás egészét teljesítette az eladó, és Ön tudomásul vette (még a teljesítés megkezdésére irányuló kérésével egyidejűleg), hogy az egész szolgáltatás teljesítésével elveszíti ezt a jogát.

Ilyen például a 14 napon belüli kajak-kenu-pótkocsi-hajós felszerelés bérlés, felszerelés kölcsönzés, amely a fogyasztó megrendelésére az eladó/szolgáltató/egyesület szabadon lévő készletéből való lekötéssel (előre lefoglalással), és a rendelkezésre állási visszaigazolással már teljesítettnek minősül részünkről.

Az elállási vagy felmondási jog hiánya alkalmazható lakáscélú szolgáltatás kivételével szállásnyújtásra irányuló szerződés, fuvarozás, személygépjármű-kölcsönzés, étkeztetés vagy szabadidős tevékenységekhez kapcsolódó szolgáltatásra irányuló szerződés esetében, ha a szerződésben meghatározott teljesítési határnapot vagy határidőt kötöttek ki.

Ilyen szolgáltatásoknak számítanak például a programok, nyári tábor, oktatás, edzés, túra, esemény, és kiegészítő szolgáltatások, felszerelés, hajó bérlés”-okon való részvételi lehetőség megvásárlása, mivel ezek határidőkhöz vannak kötve.

A rendelés leadása fizetési kötelezettséggel jár.

 

Az általunk biztosítható szolgáltatások igénylése, majd az ebből következő felmondási jog hiánya esetére az alábbi feltételeket kívánjuk alkalmazni.

 

Általános lemondási és átjelentkezési, időpont módosítási feltételeink:

A programok, szolgáltatások, bérlések lemondása, időpont áthelyezése “átjelentkezés”:

 

A teljesítési határnapot tartalmazó szabadidős tevékenység kategóriába tartozó –  azaz minden termékünk, szolgáltatásunk, felszerelés bérlésünk – vásárlása esetén a jogszabály rendelkezése szerint a fogyasztót nem illeti meg az indokolás nélküli elállási jog. Bármilyen okból való távolmaradás esetén tehát nem érvényesíthető automatikusan a díj visszatérítés, beleértve az átjelentkezést is.

Jelentkezés esetén a megrendelő kifejezetten elfogadja a feltételeket és nem tartja eltúlzottnak a lemondási, átjelentkezési kondícióinkat.

A webshopban/E-mailben regisztrált megrendeléssel lefoglaltuk a programban a helyet, vagy lekötjük a hajó kapacitást bérlésnél (és adott esetben kiváltottuk a Nemzeti-Parki belépőt), amivel megkezdtük a program teljesítését,

Az ajánlati megrendelés véglegesítésével, visszaigazolásával a hozzájárulását adja megrendelő ahhoz, hogy a “Rendeléstől számított 14 napon belüli díjmentes elállási jog”-ról le kíván mondani, (ami az online vásárlásokra jellemző), és helyettük kifejezetten elfogadja a lemondási feltételeinket (ÁSZF, illetve a termék ismertető),

 

1. Külföldi teljesítési célú, vagy fix időpontú – lefoglalt csapatépítés- / külföldi helyszínű, vagy belföldi -de külső szolgáltató általi szervezésű rendezvény esetén belföldön (Pl. Balaton átevezés):

– 61 napon túl 20% a lemondási díj (bánatpénz, kötbér) illetve,
– 60 – 45 napon belül: 50%,
– 45 napon belül: 100% a lemondási díj a program teljes árát alapul véve

 

2. Belföldi (magyarországi) programoknál, bérlésnél a lemondás, időpont áthelyezés vagy bármilyen okból történő távolmaradás esetén a lemondási/elállási díjaink (kötbér):

– 31 napon túl: 20%
– 15-30 napon belül: 50%
– 8-14 napon belül: 75%
– 0-7 napon belül: 100% a befizetett program teljes árából, beleértve a különféle egyéb belépőket is.

– A lemondási díj minden esetben eléri a 20%-ot a program teljes árából.

 

– Ha az eredeti időpontra sikerül a megrendelőnek más -túrázásra alkalmas, feltételeinket írásban elfogadó- személyt maga helyett kerítenie az belföldi programoknál egyszeri alkalommal ingyenesen lehetséges. Külföldi programoknál 20% kötbér mellett lehetséges, ha a program jellege lehetővé teszi és a külföldi szolgáltatók elfogadják a más résztvevő személyét.

 

– Díj visszatérítést, jóváírást nem biztosítunk szabálysértés (házirend, HSZ stb. megsértése), eszközök rongálása, túra rendjének megzavarása, akadályoztatása, felszerelések gondatlan – helytelen használata miatti kitiltás esetén, illetve a megváltott belépőket nem térítjük vissza.

 

– A megváltott Nemzeti parki belépőket semmilyen esetben nem tudjuk visszatéríteni, beleértve a halasztott túrákat és az átjelentkezéseket is.

 

– A SZÉP kártyával kifizetett programdíjakat nem áll módunkban készpénzben/banki utalással visszafizetni csak a Szép kártya számlára tudjuk visszatölteni.  Különösen felhívjuk szíves figyelmedet, hogy a SZÉP kártyák felhasználásának szabályairól szóló kormányrendelet értelmében a SZÉP kártyáról felhasznált összegek készpénzre, számlapénzre, egyéb készpénzt helyettesítő fizető eszközre nem válthatók át.

 

 – Amennyiben mi mondjuk le a programot (vagy hatóság nem engedélyezi a túrázást a helyszínen, esetleg járványügyi állapotok miatt pl: gyülekezési tilalom van), abban az esetben a túradíj 100%-a visszajár, vagy jóvá tudjuk írni kérés esetén egy másik szabad programon.

 

 • Program lemondást kizárólag írásban (Pl: E-mail) tudunk elfogadni a befizetőtől vagy a gondviselőtől.

 

 • Javasoljuk, hogy a megrendelő kössön “sztorno/lemondási” biztosítást valamelyik biztosító társaságnál ami megtérítheti az estleges lemondásból/távolmaradásból keletkezett kárt.

 

 • Az átjelentkezéskor, időpont áthelyezésekor a szolgáltatónál megmaradt díjtöbblet, vagy szolgáltatási hátralék csak az azonos jellegű/értékű túrákra vihető át a kifizetéssel azonos pénzügyi évben. Külföldi programok nálunk maradt díja belföldi programon-szolgáltatás igénylésénél használható el. Ez azt jelenti, hogy egy 2020-ban befizetett, de el nem használt túra befizetést nem tudjuk beszámítani egy 2021-es túra árába, illetve egy külföldi évenként 1x megtartott program díját nem tudjuk 1 év múlva figyelembe venni.

 

 • A túra lemondása, bármilyen okból való halasztása, átjelentkezés másik időpontra ugyanabba a kategóriába tartozik: a megrendelő az eredetileg lefoglalt időpontban nem jelenik meg, tehát lemondásnak minősül minősül bármilyen okból a távolmaradása.

 

 • Hibás befizetésnek minősül az Egyesület helyett a szolgáltatóknak elutalt/kifizetett túradíj és fordított esete is. Ilyenkor teljesítési kötelezettségünk nem áll fent, illetve elkérhetővé válik a 10.000 Ft / alkalom ügyintézési díj. Kérjük ellenőrizze fizetés előtt, hogy pontosan kinél foglalta le a programot.

 

 

Kérjük a jelentkezéskor megadott E-mail címről elküldeni a levelet az alábbi adatokkal: rendelésszám (#0123), a résztvevő nevét, a program időpontját, a fizetés időpontját-módját, a befizető nevét.

A szolgáltató/eladó speciális kondíciókhoz kötött termékeinek foglalása, vagy szolgáltatásainak, rendezvényei esetén a fentiektől eltérő, egyedi szerződésben rögzített feltételeket állapíthat meg a leírásnál külön jelzett módon.

 

GARANCIA, HASZNÁLATI FELELŐSSÉG
Teljes pénz visszafizetési garancia jár abban az esetben, ha a szolgáltató önhibájából nem teszi lehetővé a fogyasztó vagy a vállalkozás számára a megrendelt termék jogszerű és biztonságos használatát, vagy nem kezdi meg a szolgáltató a szolgáltatás biztosítását a fogyasztónak a honlapon megadott és visszaigazolt feltételeknek megfelelően, illetőleg 6 órát meghaladó késedelembe esik – amennyiben a megrendelés időponthoz és helyszínhez kötött. A szolgáltató/eladó teljes mértékben kizárja a fogyasztó/vállalkozás kártérítését, elmaradt haszon jogcímen is amennyiben a program/szolgáltatás befizetett díját már visszatérítette.

 • Teljes megvalósítási garanciát nem tudunk vállalni a program közterületnek és külső környezeti viszonyoknak való kitettsége miatt
 • A programok időbeli beosztása, egyes program elemek héten belüli felcserélése egymással az aktuális időjárási és vízállási viszonyoktól függően alakulhat
 • Lehetőség szerint a felsorolt szolgáltatások mindegyikét megvalósítjuk a résztvevők biztonságának elsődleges figyelembe vételével
 • Amennyiben hozzánk nem köthető, tőlünk független tényező miatt elmaradna a program elemekből valamelyik, abban az esetben nem tudjuk a program elem árát jóváírni, vagy visszatéríteni

 

 • Ilyen ok lehet például:
  – a viharos, hűvös, esős időjárás
  – a vizugy.hu oldalon a Budapesti 1646,5 fkm vízmércén 450/600 cm feletti vízállás dunai programoknál, vagy bármilyen víztesten a közepes mértéket meghaladó / vagy a túl alacsony víz szint esetén ami nem teszi lehetővé a biztonságos és folyamatos hajózást.
  – vagy bármilyen más általunk nem elhárítható veszélyeztetőnek látszó körülmény: például elered az eső a strand látogatás napján.
 • Ha hatósági tiltás vagy tőlünk független okok miatt a szolgáltatónak kell elhalasztani a programot akkor a belépők, és a programdíj 50%-ának, vagy az éves pártoló tagdíj kivételével a fogyasztó kérésére visszatéríti a befizetett díjakat, ha nem sikerül új időpontot egyeztetni tárgyévben.

 

 • Erre a kockázatmegosztásra azért van szükség, hogy a fogyasztónak/vállalkozásnak és a résztvevőknek szervezett programok fix díjai miatt, program elmaradás esetén ne érje aránytalan kár a szolgáltatót / üzemeltetőt.

 

 • A weboldalon/E-mailben stb. jelentkezéssel fogyasztó/vállalkozó /vevő kifejezetten elfogadja a jelen pontban foglalt lemondási és kockázatmegosztási feltételeket és nem tartja eltúlzottnak a lemondási/garancia feltételeinket.

 

VAGY

Ha fogyasztó kéri, akkor a teljes összegről egy szabadon felhasználható vouchert is tudunk adni. Ezt jóváírjuk fogyasztónak 100%-ban egy még tárgyévi szabad programon, bár a járványügyi korlátozások miatt arra nem tud szolgáltató garanciát adni, hogy teljesül is a program.

A teljes pénz visszafizetési garancia a következőket jelenti: A termék vagy szolgáltatás egyértelműen alkalmatlan a biztonságos felhasználásra (például törött a hajó ülése), jogszerű részvételre (hiányoznak a hatósági engedélyek), illetve nem felel meg a HSZ rendelkezéseinek az eszköz jellege, várható felhasználási módja a programon vagy a szolgáltatáson.

A működtető/szolgáltató és az egyesület törekszik rá, hogy az átadott eszközök éves ellenőrzés és a szükséges javítás után kerüljenek átadásra.

Törvényi kötelezettségünk az úszóképesség és a rendeltetésszerű használatra való alkalmasság biztosítása az átadáskor, amelyet fogyasztó vagy vállalkozás köteles indulás előtt megtekintéssel ellenőrizni, amelyet visszavételkor mi is megteszünk.

 

Működtető/szolgáltató és egyesület előre kizárja a garancia érvényesítési okai közül az alábbi kifogásokat:

– Korábbi használatból eredő kisebb esztétikai hibák, az átadott eszközök életkora, szín összetétele, az esetleges javítások nyomai, az extraként adott segédeszközök üzemképes állapota (például a kajak kormánylapát, ülőpárna meghibásodása vagy hiánya)

– a biztonságos használatot nem befolyásoló kitakarítottság állapota, helyszíni csere igényből adott csere eszközök eltérő jellege,

– nyitvatartási időn túli használati igény elutasítása, egyéb extra szolgáltatások kérésének elutasítása (például díj ellenében sem tudjuk vállalni a kiszállítást),

– készletkifogyás – átmeneti készlethiány okozta igény elutasítása,

– a fogyasztó/vállalkozás szabálysértő módon használja a felszereléseket, illetve figyelmen kívül hagyja az állagmegóvással kapcsolatos teendőket

– a fogyasztó/vállalkozás tevékenysége, viselkedése (résztvevőit is beleértve) ütközik a szabályokkal, a törvényi előírásokkal és emiatt a használat/részvétel lehetősége visszavonásra kerül a működtető/szolgáltató/egyesület részéről,

– szabálysértés, rongálás, károkozás esetén végleges szolgáltatás megtagadás történik a működtető/szolgáltató/egyesület részéről,

– tolmácsolás hiánya

 

Szerződésen kívül okozott károk (deliktuális felelősség):

A teljes pénz visszafizetési garancia a fogyasztó és a vállalkozás által már megtekintett és átvett termékek, szolgáltatások használata közbeni eseményekre, és az általuk okozott hatásokra egyértelműen nem terjed ki.

Azaz a fogyasztó/vállalkozás által átvett eszközök használatából eredő hatásokra (saját magának, beleértve az általa hozott résztvevőket is, vagy harmadik félnek okozott károk, elmaradt hasznok), és az igénybe vett szolgáltatások használata alatt, és utáni állapotban beállt változásokra semmilyen felelősséget nem áll módjában működtetőnek/szolgáltatónak/egyesületnek vállalni. Ilyen eset például egy csapatépítő programon való baleseti esemény vagy kár keletkezése (Pl elázik egy telefon) és az emiatt a munkából való kiesés okozta elmaradt jövedelmek és egyéb károk.

A fogyasztó és a vállalkozás a saját felelősségére veheti igénybe a működtető/szolgáltató vagy az egyesület eszközeit és szolgáltatásait, beleértve a honlap használatát is és önállóan köteles helytállni a működtetőnek/szolgáltatónak/egyesületnek és a harmadik félnek okozott károkért.

 

Szerződésszegéssel okozott károk (kontraktuális felelősség):

Amennyiben a működtető/szolgáltató/egyesület a szerződésszegést bizonyíthatóan az ellenőrzési körén kívül eső, a szerződéskötés időpontjában előre nem látható körülmény okozta, és nem elvárható, hogy a körülményt elkerüljük, vagy a kárt elhárítsuk, abban az esetben mentesülünk a kártérítési felelősség alól.

Ezek jellemző esetei a természeti katasztrófák (földrengés, tűzvész, járvány, aszály, fagykár, árvíz, szélvihar, villámcsapás, a biztonságos hajózást veszélyeztető időjárás stb.), továbbá bizonyos politikai-társadalmi események (pl. háború, forradalom, felkelés, tüntetés, zavargás, szabotázs). Ellenőrzési körön kívül esik egy államhatalmi aktus, behozatali tilalom egy termékre, vagy hatósági engedély hiánya esetleg konkrét tiltás egy adott szolgáltatás kapcsán (például nem kapjuk meg az engedélyt egy programra, pedig időben és szabályszerűen benyújtottuk azt, vagy veszélyhelyzet/járványügyi intézkedések miatt elmarad a program)

 

Szolgáltatás megtagadása, ajánlat visszavonása:

Abban az esetben lehetséges, amennyiben

– a működtető/szolgáltató/egyesület tudomására jut, hogy a fogyasztó/vállalkozás szabálysértő módon vagy törvényellenesen (ÁSZ, HSZ, Házirend, KF, Alapszabály) kívánja használni a felszereléseket, esetleg a fogyasztó/vállalkozás tevékenysége, viselkedése ütközik a honlapon található egyéb előírásokkal (például hajót szeretne bérelni, de nem rendelkezik jártassággal a hajó használatával kapcsolatban, és oktatást igénybevételéről sem gondoskodik a használat megkezdése előtt akár tőlünk, akár máshonnan megrendelve azt).

– vagy a fogyasztó/vállalkozás megtévesztve az üzemeltetőt/egyesületet olyan fontos tényt nem közöl, amelynek tudatában a működtető/szolgáltató/egyesületnek jogszabályban meghatározott felelőssége merülhet fel a jogügylet kapcsán (például a webshopban kibérelt eszközt a HSZ szabályait megsértve ittasan/kábultan/eszméletvesztéssel járó beteg állapotban kezdi el fogyasztó/vállalkozás képviselője-résztvevői használni)

– A fogyasztó szabálysértően folytatni kívánja veszélyeztető, szabálysértő tevékenységét (például nem engedélyezett rendezvényre, eseményre kívánja felhasználni a kibérelt eszközöket)

– bármilyen más módon megvalósítja az ÁSZF-ben felsorolt szabályok megsértését

Amennyiben a fenti események bármelyike bekövetkezik a működtető/szolgáltató/egyesület köteles jegyzőkönyv felvétele mellett (amelyből minden érintett fél kap 1 példányt) a használat/részvétel lehetőségének visszavonásáról illetve egyéb szankciók bevezetéséről dönteni.
A döntésnek arányosnak, jogszerűnek, közérthetőnek, indoklást tartalmazónak, és haladéktalanul végrehajthatónak kell lennie.

Ennek esetei: Tájékoztatás, szóbeli figyelmeztetés, a szolgáltatás használatának ideiglenes vagy végleges megtagadása. Súlyos szabálysértés, ön vagy közveszélyes használat/viselkedés esetén a szolgáltató/működtető/egyesület haladéktalanul visszavonja a szolgáltatás/felszerelés használatának jogát pénzvisszafizetés és kártérítés nélkül.

Ebben az esetben a további szolgáltatások nyújtásának megtagadása megtörténhet a fogyasztó/vállalkozás részére és a már kiadott ajánlatok visszavonásra kerülnek a mszolgáltató/űködtető/egyesület részéről.

Az ilyen módon visszavont ajánlatok és az ebből fakadó teljesítések elmaradásából keletkezett károk megtérítési igényéről a fogyasztó/vállalkozás lemond, és a működtetőnek/egyesületnek már kifizetett előlegek visszaadására a különös lemondási, elállási eseteiben érvényesíthető feltételek alapján történhet visszafizetés fogyasztó/vállalkozás részére.

 

A RENDELÉS VÉGLEGESÍTÉSE (AJÁNLATTÉTEL)
Amennyiben Ön meggyőződött arról, hogy a kosár tartalma megfelel az Ön által megrendelni kívánt termékeknek/szolgáltatásoknak, valamint az Ön adatai helyesen szerepelnek, úgy a „Megrendelem” gombra kattintva zárhatja le megrendelését. A honlapon közölt információk nem minősülnek az Eladó (szolgáltató, működtető, egyesület) részéről szerződés megkötésére vonatkozó ajánlatnak. A jelen ÁSZF hatálya alá tartozó megrendelések esetén Ön minősül ajánlattevőnek.

Vevő/fogyasztó/vállalkozás a „Megrendelem” gomb megnyomásával kifejezetten tudomásul veszi, hogy ajánlatát megtettnek kell tekinteni, és nyilatkozata – az Eladó jelen ÁSZF szerinti visszaigazolása esetén – fizetési kötelezettséget von maga után. Önt az ajánlata 48 órás időtartamban köti. Amennyiben az Ön ajánlatát a jelen általános szerződési feltételek szerint 48 órán belül nem igazolja vissza az Eladó/szolgáltató, a fogyasztó/megrendelő mentesül az ajánlati kötöttsége alól.

 

RENDELÉS FELDOLGOZÁSA, A SZERZŐDÉS LÉTREJÖTTE
Önnek bármilyen időpontban lehetősége van a megrendelés leadására.

Az Eladó legkésőbb az Ön ajánlatának elküldését követő munkanap utáni 8. munkanap során e-mail útján visszaigazolja az Ön ajánlatát. A szerződés akkor jön létre, amikor az Eladó által küldött visszaigazoló email az Ön számára a levelezőrendszerében hozzáférhetővé válik.

 

FIZETÉSI MÓDOK

-a kiírt aktuális feltételek szerint: Utalás, bankkártyás, Szép kártyás stb.

 

ÁTVÉTELI MÓDOK, ÁTVÉTELI DÍJAK, SZÁLLÍTÁSI KÖLTSÉGEK
A termékek/szolgáltatások az egyesület/szolgáltató telephelyén is hozzáférhetőek, tehát fogyasztó/vállalkozás saját maga is eljöhet értük és gondoskodhat azok biztonságos elszállításáról.
A másik lehetőség, hogy a működtető/egyesület esetleg annak a megbízottja kiszállítja a feltüntetett nyitvatartási időn belül a megadott címre a termékeket/eljuttatja a szolgáltatásokat.

Távolság alapú szállítási költségek: a kiírt aktuális feltételek szerint
Szolgáltatások igénybevétele, termékek átvétele a szolgáltató által megjelölt címen: a kiírt aktuális feltételek szerint

Egyéb címeken történő átvétel: a kiírt aktuális feltételek szerint

Egyéb helyekre gépkocsival és utánfutóval szilárd burkolatú közúton megközelíthető helyekre a szállítás díja a kiírt aktuális feltételek szerint, amelynek indulópontja a a kiírt aktuális feltételek szerint és az oda-vissza útra (főútvonalon, autópályán, útvonaltervező eszköz pl: google maps gyors út beállításokkal) egyaránt értendő.

A szállítás díja a fel és lerakodást, takarítás díját nem tartalmazza, azt külön extraként lehet megrendelni – lásd kajak-kenubérlés.

Szállítási kapacitás: a kiírt aktuális feltételek szerint

 

TELJESÍTÉSI HATÁRIDŐ
A megrendelésre vonatkozóan az általános teljesítési határidő a rendelés visszaigazolásától számított legfeljebb 30 nap.

Ez a szállítási határidő tájékoztató jellegű, az ettől történő eltérést minden esetben e-mail útján jelezzük.

 

JOGFENNTARTÁS, TULAJDONJOGI KIKÖTÉS

Amennyiben Ön korábban már úgy rendelt terméket, szolgáltatást hogy azt a kiszállítás során nem vette át (ide nem értve azt az esetet, amikor elállási jogával élt), vagy a Termék nem kereste jelzéssel érkezett vissza az eladóhoz, az Eladó/szolgáltató a megrendelés teljesítését a vételár és a szállítási költségek előre történő megfizetéséhez köti.

Eladó visszatarthatja a Termék átadását, vagy a szolgáltatás teljesítését, ameddig nem győződik meg arról, hogy a Termék, szolgáltatás árának kifizetése sikeresen megtörtént az elektronikus fizetési megoldás használatával (ideértve azt az esetet is, amikor az átutalással fizetett termék esetén Vásárló a tagállama szerinti pénznemben utalja el a vételárat és az átváltás, valamint a banki jutalékok, költségek miatt Eladó nem kapja meg teljes mértékben a vételár és a szállítási díj összegét).

Amennyiben a Termék ára nem került teljes mértékben kifizetésre, az Eladó a vételár kiegészítésére hívhatja fel a Vásárlót.

 

KÜLFÖLDRE TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉS
Eladó nem különbözteti meg a Honlap használatával Magyarország területén és az azon kívül az Európai Unió területén belüli vásárlókat. A jelen ÁSZF eltérő rendelkezése hiányában az Eladó Magyarország területén biztosítja a megrendelt termékek, szolgáltatások kiszállítását/átvételét. Ettől eltérni csak a fogyasztó/vállalkozás előzetes külön kérése és annak a szolgáltató egyértelmű visszaigazolása esetén lehet.

A Magyarországon kívüli vásárlásra is jelen ÁSZF rendelkezései az irányadóak azzal, hogy a vonatkozó rendelet előírásai alapján jelen pont értelmezésében a fogyasztónak vagy vállalkozásnak az minősül, aki valamely EU tagállam állampolgára, vagy valamely tagállamban lakóhellyel rendelkezik, vagy az a vállalkozás, amely valamely tagállamban letelepedési hellyel rendelkezik, és minden másban megfelel a fogalmaknál felsorol feltételeknek a fogyasztó vagy vállalkozás definíciójában.

Minden más esetben az eladó szabadon mérlegeli, hogy kíván e ajánlatot tenni harmadik ország vagy az EU-n kívüli fogyasztónak/vállalkozásnak az írásos igényére.

Nyelvhasználat

A kommunikáció és a vásárlás nyelve elsősorban a magyar nyelv, Eladó nem köteles a vásárló tagállami szerinti nyelven kommunikálni Vásárlóval.

Eladó nem köteles megfeleljen a Vásárló tagállama szerinti nemzeti jogban az érintett Termékkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban meghatározott szerződésen kívüli követelményeknek, például címkézési, eszköz minősítési, vagy ágazatspecifikus követelményeknek, vagy hogy tájékoztassa a Vásárlót ezekről a követelményekről.

Eladó eltérő rendelkezése hiányában a Magyarországi ÁFÁ-t, illetőleg a Magyar Adóhatósághoz (NAV) bejelentett tevékenységi/besorolási körének megfelelő ÁFÁ-t alkalmazza minden termék/szolgáltatás esetében.

Vásárló a jelen ÁSZF szerint élhet jogérvényesítési lehetőségeivel.

Elektronikus fizetési megoldás alkalmazása esetén a fizetés az Eladó által meghatározott pénznemben valósul meg.

Eladó visszatarthatja a Termék átadását, szolgáltatás megkezdését ameddig nem győződik meg arról, hogy a Termék, szolgáltatás árának és a szállítási díjnak kifizetése sikeresen és maradéktalanul megtörtént az elektronikus fizetési megoldás használatával (ideértve azt az esetet is, amikor az átutalással fizetett termék esetén Vásárló a tagállama szerinti pénznemben utalja el a vételárat (szállítási díjat) és az átváltás, valamint a banki jutalékok, költségek miatt Eladó nem kapja meg teljes mértékben a vételár összegét). Amennyiben a Termék ára nem került teljes mértékben kifizetésre, az Eladó a vételár kiegészítésére hívhatja fel a Vásárlót.

Eladó a Termék, szolgáltatás átadása, teljesítés érdekében a magyar vásárlókat megillető átadási lehetőségeket biztosítja a nem magyarországi vásárlóknak is.

Amennyiben Vásárló az ÁSZF szerint kérheti a Termék szállítását Magyarország területére, vagy bármely más Európai Uniós tagállam területére, ezt kérheti a nem magyarországi vásárló is bármely az ÁSZF-ben megjelölt szállítási módon.

Amennyiben Vásárló az ÁSZF szerint választhatja a Termék/szolgáltatás személyes átvételét az Eladónál, ezzel élhet a nem magyarországi vásárló is.

Egyebekben a Vásárló kérheti, hogy a Termék szállítását saját költségén oldhassa meg külföldre. Magyar vásárlót ez a jog nem illet meg.

Eladó a szállítási díj megfizetését követően teljesíti a megrendelést. Amennyiben Vásárló a szállítási díjat nem fizeti meg Eladó számára, vagy a saját szállítást nem oldja meg az előre egyeztetett időpontig, Eladó a szerződést a felmondja és az előre megfizetett vételárból a lemondási feltételeknek megfelelő rész levonása után fennmaradó összeget visszafizeti Vásárló számára.

 

FOGYASZTÓI TÁJÉKOZTATÓ A 45/2014. (II. 26.) KORM. RENDELET ALAPJÁN

Tartalomjegyzék

Fogyasztói tájékoztató
Elállási jog
Szavatossági jogok

TÁJÉKOZTATÓ A FOGYASZTÓ VEVŐT MEGILLETŐ ELÁLLÁSI JOGRÓL
Fogyasztónak a Ptk. 8:1. § 1. bekezdés 3. pontja szerint csak a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy minősül, így jogi személyek nem élhetnek az indokolás nélküli elállási joggal.

A fogyasztót a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 20. § szerint megilleti az indokolás nélküli elállás joga.
A fogyasztó az elállási jogát
a) termék adásvételére irányuló szerződés esetén
aa) a terméknek,
ab) több termék adásvételekor, ha az egyes termékek szolgáltatása eltérő időpontban történik,az utoljára szolgáltatott terméknek,

a fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától számított határidőn belül gyakorolhatja, mely határidő 14 nap.

A jelen pontban foglaltak nem érintik a fogyasztó azon jogát, hogy az e pontban meghatározott elállási jogát a szerződés megkötésének napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja.

Ha a szerződés megkötésére a fogyasztó tett ajánlatot, a fogyasztót a szerződés megkötése előtt megilleti az ajánlat visszavonásának joga, ami a szerződés megkötésére kiterjedő ajánlati kötöttséget megszünteti.

ELÁLLÁSI NYILATKOZAT, A FOGYASZTÓT MEGILLETŐ ELÁLLÁSI VAGY FELMONDÁSI JOG GYAKORLÁSA
A fogyasztó a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 20. §-ban biztosított jogát az erre vonatkozó egyértelmű nyilatkozat útján, vagy a honlapról is letölthető nyilatkozat-minta felhasználásával gyakorolhatja.

A FOGYASZTÓ ELÁLLÁSI NYILATKOZATÁNAK ÉRVÉNYESSÉGE
Az elállási jogot határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a fogyasztó nyilatkozatát határidőn belül elküldi. A határidő 14 nap.

A fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy az elállás jogát e rendelkezéssel összhangban gyakorolta.

Az Eladó a fogyasztó elállási nyilatkozatát annak megérkezését követően köteles elektronikus adathordozón visszaigazolni.

AZ ELADÓ KÖTELEZETTSÉGEI A FOGYASZTÓ ELÁLLÁSA ESETÉN
AZ ELADÓ VISSZATÉRÍTÉSI KÖTELEZETTSÉGE

Ha a fogyasztó a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 22. §-nak megfelelően eláll a szerződéstől, az Eladó legkésőbb az elállásról való tudomásszerzésétől számított tizennégy napon belül visszatéríti a fogyasztó által ellenszolgáltatásként megfizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket, így a szállítási díjat is. Felhívjuk a figyelmét, hogy ez a rendelkezés nem vonatkozik a legkevésbé költséges szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási mód választásával okozott többletköltségekre.

AZ ELADÓ VISSZATÉRÍTÉSI KÖTELEZETTSÉGÉNEK MÓDJA
A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 22. §-nak megfelelő elállás vagy felmondás esetén az Eladó a fogyasztónak visszajáró összeget a fogyasztó által igénybe vett fizetési móddal megegyező módon téríti vissza. A fogyasztó kifejezett beleegyezése alapján az Eladó a visszatérítésre más fizetési módot is alkalmazhat, de a fogyasztót ebből adódóan semmilyen többletdíj nem terhelheti. A Fogyasztó által hibásan és/vagy pontatlanul megadott bankszámlaszám vagy postai cím következtében történő késedelem miatt az Eladó-t felelősség nem terheli.

TÖBBLETKÖLTSÉGEK
Ha a fogyasztó kifejezetten a legkevésbé költséges szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választ, az Eladó nem köteles visszatéríteni az ebből eredő többletköltségeket. Ilyen esetben a feltüntetett általános szállítási díjtételek erejéig áll fenn visszatérítési kötelezettségünk.

VISSZATARTÁSI JOG
Az Eladó mindaddig visszatarthatja a fogyasztónak visszajáró összeget, amíg a fogyasztó a terméket vissza nem szolgáltatta, vagy kétséget kizáróan nem igazolta, hogy azt visszaküldte; a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni. Utánvéttel vagy portósan feladott küldeményeket nem áll módunkban elfogadni.

A FOGYASZTÓ KÖTELEZETTSÉGEI ELÁLLÁSA VAGY FELMONDÁSA ESETÉN
A TERMÉK VISSZASZOLGÁLTATÁSA
Ha a fogyasztó a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 22. §-nak megfelelően eláll a szerződéstől, köteles a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított tizennégy napon belül visszaküldeni, illetve az Eladónak vagy az Eladó által a termék átvételére meghatalmazott személynek átadni. A visszaküldés határidőben teljesítettnek minősül, ha a fogyasztó a terméket a határidő lejárta előtt elküldi.

A TERMÉK VISSZASZOLGÁLTATÁSÁVAL KAPCSOLATOS KÖLTSÉGEK VISELÉSE
A fogyasztó viseli a termék visszaküldésének költségét. A terméket az Eladó címére kell visszaküldeni. Ha a fogyasztó a teljesítés megkezdését követően felmondja az üzlethelyiségen kívül vagy távollévők között kötött – szolgáltatás nyújtásra vonatkozó – szerződést, köteles a felmondás vállalkozással való közlése időpontjáig teljesített szolgáltatással arányos díjat a vállalkozás számára megfizetni. A fogyasztó által arányosan fizetendő összeget a szerződésben megállapított ellenszolgáltatás adóval növelt teljes összege alapján kell megállapítani. Ha a fogyasztó bizonyítja, hogy az ily módon megállapított teljes összeg túlzottan magas, az arányos összeget a szerződés megszűnésének időpontjáig teljesített szolgáltatások piaci értéke alapján kell kiszámítani. Kérjük vegye figyelembe, hogy utánvéttel vagy portósan visszaküldött terméket nem áll módunkban átvenni.

FOGYASZTÓ FELELŐSSÉGE AZ ÉRTÉKCSÖKKENÉSÉRT
A fogyasztó a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért felel.

AZ ELÁLLÁSI JOG AZ ALÁBBI ESETEKBEN NEM GYAKOROLHATÓ
Az Eladó kifejezetten felhívja az Ön figyelmét, hogy Ön nem gyakorolhatja elállási jogát a 45/2014 (II.26.) Korm. Rendelet 29. §. (1) bekezdésében foglalt esetekben:

a) a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szolgáltatás egészének teljesítését követően, ha a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg, és a fogyasztó tudomásul vette, hogy a szolgáltatás egészének teljesítését követően felmondási jogát elveszíti;

b) olyan termék vagy szolgáltatás tekintetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac vállalkozás által nem befolyásolható, az elállási jog gyakorlására meghatározott határidő alatt is lehetséges ingadozásától függ;

c) olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak;

d) romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében;

e) olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;

f) olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel;

g) olyan alkoholtartalmú ital tekintetében, amelynek tényleges értéke a vállalkozás által nem befolyásolható módon a piaci ingadozásoktól függ, és amelynek áráról a felek az adásvételi szerződés megkötésekor állapodtak meg, azonban a szerződés teljesítésére csak a megkötéstől számított harmincadik napot követően kerül sor;

h) olyan vállalkozási szerződés esetében, amelynél a vállalkozás a fogyasztó kifejezett kérésére keresi fel a fogyasztót sürgős javítási vagy karbantartási munkálatok elvégzése céljából;

i) lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a fogyasztó a csomagolást felbontotta;

j) hírlap, folyóirat és időszaki lap tekintetében, az előfizetéses szerződések kivételével;

k) nyilvános árverésen megkötött szerződések esetében;

l) lakáscélú szolgáltatás kivételével szállásnyújtásra irányuló szerződés, fuvarozás, személygépjármű-kölcsönzés, étkeztetés vagy szabadidős tevékenységekhez kapcsolódó szolgáltatásra irányuló szerződés esetében, ha a szerződésben meghatározott teljesítési határnapot vagy határidőt kötöttek ki (termékeink, szolgáltatásaink igénybevétele legtöbb esetben a szabadidős tevékenységekhez kapcsolódó szolgáltatásnak minősül és egy meghatározott időpontra vagy idősávra szól);

m) a nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom tekintetében, ha a vállalkozás a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg a teljesítést, és a fogyasztó e beleegyezésével egyidejűleg nyilatkozott annak tudomásul vételéről, hogy a teljesítés megkezdését követően elveszíti az elállási jogát.

 

KELLÉKSZAVATOSSÁG, TERMÉKSZAVATOSSÁG, JÓTÁLLÁS
A fogyasztói tájékoztató jelen pontja a 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet 9. § (3) bekezdése felhatalmazása alapján a 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet 3. számú melléklete alkalmazásával készült.

KELLÉKSZAVATOSSÁG
Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?
Ön az Eladó hibás teljesítése esetén az Eladóval szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

Milyen jogok illetik meg Önt kellékszavatossági igénye alapján?

Ön – választása szerint–az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:
Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy az Eladó számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát az Eladó költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat.

Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra az Eladó adott okot.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön kellékszavatossági igényét?
Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívjuk a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti.

Ha a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződés tárgya használt dolog, a felek rövidebb elévülési időben is megállapodhatnak; egy évnél rövidebb elévülési határidő ebben az esetben sem köthető ki érvényesen.

Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?
Ön az Eladóval szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?
A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást az Eladó nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

Használt termékek esetén alapesetben az általános szabályoktól eltérően alakulnak a szavatossági, jótállási jogok. A használt termékek esetében is beszélhetünk hibás teljesítésről, azonban figyelembe kell venni azokat a körülményeket, amelyek alapján a Vásárló bizonyos hibák előfordulására számíthatott. Az avulás folytán ugyanis egyes hibák jelentkezései egyre gyakoribbakká válnak, amelyek következtében azt, hogy egy használt termék ugyanolyan minőséggel rendelkezhet, mint egy újonnan vásárolt, nem lehet feltételezni. Ennek alapján a Vásárló csak az olyan hiányosságok tekintetében érvényesítheti a szavatossági jogait, amelyek a használtságból eredő hibákon felüliek, és azoktól függetlenül keletkeztek. Ha a használt termék hibás és erről a Fogyasztónak minősülő Vásárló a vásárláskor tájékoztatást kapott, az ismert hiba vonatkozásában a Szolgáltatónak nincs felelőssége.

TERMÉKSZAVATOSSÁG
Milyen esetben élhet Ön a termékszavatossági jogával?
Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön – választása szerint – a kellékszavatossági igényt vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Milyen jogok illetik meg Önt termékszavatossági igénye alapján?
Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

Milyen esetben minősül a termék hibásnak?
A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön termékszavatossági igényét?
Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?
Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.

A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?
A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.
A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Felhívom figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

JÓTÁLLÁS
Milyen esetben élhet Ön a jótállási jogával?
Hibás teljesítés esetén az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet alapján az Eladó jótállásra köteles.

Jogszabály írja elő a jótállás biztosítását az olyan tartós fogyasztási cikkek (pl.: műszaki cikkek, szerszámok, gépek) és alkatrészeik esetében, amelyek vásárlási értéke a 10 000 Ft-ot meghaladja.

Önt milyen jogok és milyen határidőn belül illetik meg jótállás alapján?
Az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet határozza meg a kötelező jótállás eseteit. Az ezen esetkörbe nem tartozó Termékek esetén az Eladó jótállást nem vállal. A jótállási igény a jótállási határidőben érvényesíthető. Ha a jótállásra kötelezett kötelezettségének a jogosult felhívására – megfelelő határidőben – nem tesz eleget, a jótállási igény a felhívásban tűzött határidő elteltétől számított három hónapon belül akkor is érvényesíthető bíróság előtt, ha a jótállási idő már eltelt.
E határidő elmulasztása jogvesztéssel jár. A jótállási igény érvényesítésére egyebekben a kellékszavatossági jogok gyakorlására vonatkozó szabályokat kell megfelelően alkalmazni. A jótállás időtartama egy év. E határidő elmulasztása jogvesztéssel jár. A jótállási határidő a fogyasztási cikk fogyasztó részére történő átadása, vagy ha az üzembe helyezést a vállalkozás vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napjával kezdődik. Az egy éven túli esetleges jótállási igényekkel kapcsolatban szíveskedjen a gyártóhoz fordulni!

Mi a viszonya a jótállásnak más szavatossági jogokkal?
A jótállás a szavatossági jogok (termék és kellékszavatosság) mellett érvényesül, alapvető különbség az általános szavatossági jogok és a jótállás között, hogy a jótállás esetén a fogyasztónak kedvezőbb a bizonyítási teher.

A 151/2003 Korm. Rendelet szerinti kötelező jótállás alá eső rögzített bekötésű, illetve a 10 kg-nál súlyosabb, vagy tömegközlekedési eszközön kézi csomagként nem szállítható fogyasztási cikket – a járművek kivételével – az üzemeltetés helyén kell megjavítani. Ha a kijavítás az üzemeltetés helyén nem végezhető el, a le- és felszerelésről, valamint az el- és visszaszállításról a vállalkozás, vagy – a javítószolgálatnál közvetlenül érvényesített kijavítás iránti igény esetén – a javítószolgálat gondoskodik.

Az eladó vállalása a kötelező jótállás időtartama alatt nem tartalmazhat a fogyasztóra nézve olyan feltételeket, amelyek hátrányosabbak azoknál a jogoknál, amelyeket a kötelező jótállás szabályai biztosítanak. Ezt követően (1 év után) azonban az önkéntes jótállás feltételei szabadon állapíthatóak meg, azonban a jótállás ebben az esetben sem érintheti a fogyasztó jogszabályból eredő -így köztük a kellékszavatosságon alapuló jogainak fennállását.

Három munkanapon belüli csereigény
Webáruházon keresztüli értékesítés esetén is érvényesül a három munkanapon belüli csereigény intézménye. Három munkanapon belüli csereigényt a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet alá tartozó tartós fogyasztási cikkek esetében lehet érvényesíteni, amely szerint, ha a 3 munkanapon belül érvényesíti valaki a csereigény intézményét, akkor az eladónak ezt úgy kell értelmeznie, hogy a termék az eladáskor már hibás volt és minden további nélkül a terméket ki kell cserélnie.

Mikor mentesül az Eladó a jótállási kötelezettsége alól?
Az Eladó a jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.

Felhívjuk a figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet, egyébként viszont Önt a jótállásból fakadó jogok a szavatossági jogosultságoktól függetlenül megilletik.

 

Hatályos Általános Szerződési Feltételek (PDF)

 

II. Szolgáltató:
Név: Horváth Péter e.v. (szolgáltató és működtető)
(fogyasztók és vállalkozók részére a limit határok feletti megrendeléseknél és a külön jelzett programok esetén)

Cégadatok:
Név: Horváth Péter e.v.
(kisadózó)
Székhely és levelezési cím: 1031 Budapest, Őrlő u. 23.

Nyilvántartásba vevő hatóság: Budapest Főváros Kormányhivatala, III. Kerületi Hivatala, Okmányirodai Osztály, Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi hivatala. 1094 Budapest, Balázs Béla u. 35.

Nyilvántartási szám: 50240627
Adószám: 67443042-1-41 (Alanyi mentes, kisadózó)
Képviselő: Horváth Péter
Telefonszám: +3620 321 08 11
E-mail: events/kukac/indian-vizitura.hu
Honlap: https://indian-vizitura.hu

Tárhelyszolgáltató adatai:

Név: NetMasters Europe Kft.

Székhely: 4200 Hajdúszoboszló, Diószegi S. u. 5.
Cím: 1105 Budapest, Cserkesz u. 32.
Elérhetőség: +36 30 923 4646, szia@netmasters.hu

 

FOGALMAK

Felek: Eladó és Vevő együttesen

Eladó:a működtető vagy az egyesület, ez az adott szolgáltatásnál feltüntetésre kerül

Limit: Az egyes szolgáltatásoknál az azok leírásában meghatározott darabszám, időbeli (nap, óra) mennyiség, vagy távolság (km), esetleg más – kereskedelmileg értelmezhető mértékegység.

Limit túllépés: A webshopban megrendelhető szolgáltatásokra az egyes fogyasztókra, vállalkozásokra vonatkozó, és a feltüntetett maximálisan igényelhető mennyiségnél nagyobb összmértékű megrendelés leadása. Az összmennyiségbe beleszámít az eredeti fogyasztó vagy a vállalkozás által leadott mennyiség, plusz a fogyasztóhoz köthető hozzátartozó, a közeli hozzátartozó, a befolyásolt vállalkozás, és a kapcsolt vállalkozása által igényelt mennyiség is.

Ugyanígy számítandó a vállalkozás és annak a kapcsolt vállalkozása által leadott összrendelés mennyisége is.
A limit túllépésének területi, időbeli hatálya: A limit túllépésébe egyetemlegesen beleszámít az egy időszakra (24 órán belül), az egy tájegységre vagy földrajzi területre (10 km-en belül), vagy az egy meghatározott programra (eseményre) leadott rendelés is.

Fogyasztó: az önálló foglalkozásán és gazdasági tevékenységén kívül eső célok érdekében eljáró természetes személy, az Fgytv. 2. § a) pontja szerint fogyasztó: az önálló foglalkozásán és gazdasági tevékenységi körén kívül eső célok érdekében eljáró természetes személy, továbbá a békéltető testületre vonatkozó szabályok alkalmazásában az önálló foglalkozásán és gazdasági tevékenységi körén kívül eső célok érdekében eljáró, külön törvény szerinti civil szervezet, egyházi jogi személy, társasház, lakásszövetkezet, mikro-, kis- és középvállalkozás is, aki, illetve amely árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz vagy az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje. A Hajózási Szabályzat alapján az igénybe vevő.

Közeli hozzátartozó PTK 8:1. § 1. (1): a házastárs, az egyeneságbeli rokon, az örökbefogadott, a mostoha- és a nevelt gyermek, az örökbefogadó-, a mostoha- és a nevelőszülő és a testvér.
Hozzátartozó PTK 8:1. § 1. (3).: a közeli hozzátartozó, az élettárs, az egyeneságbeli rokon házastársa, a házastárs egyeneságbeli rokona és testvére, és a testvér házastársa.

PTK 8:2. § [Befolyás]
(1) Többségi befolyás az olyan kapcsolat, amelynek révén természetes személy vagy jogi személy (befolyással rendelkező) egy jogi személyben a szavazatok több mint felével vagy meghatározó befolyással rendelkezik.
(2) A befolyással rendelkező akkor rendelkezik egy jogi személyben meghatározó befolyással, ha annak tagja vagy részvényese, és
a) jogosult e jogi személy vezető tisztségviselői vagy felügyelőbizottsága tagjai többségének megválasztására, illetve visszahívására; vagy
b) a jogi személy más tagjai, illetve részvényesei a befolyással rendelkezővel kötött megállapodás alapján a befolyással rendelkezővel azonos tartalommal szavaznak, vagy a befolyással rendelkezőn keresztül gyakorolják szavazati jogukat, feltéve, hogy együtt a szavazatok több mint felével rendelkeznek.
(3) A többségi befolyás akkor is fennáll, ha a befolyással rendelkező számára az (1)-(2) bekezdés szerinti jogosultságok közvetett befolyás útján biztosítottak.
(4) Közvetett befolyással rendelkezik a jogi személyben az, aki a jogi személyben szavazati joggal rendelkező más jogi személyben (köztes jogi személy) befolyással bír. A közvetett befolyás mértéke a köztes jogi személy befolyásának olyan hányada, amilyen mértékű befolyással a befolyással rendelkező a köztes jogi személyben rendelkezik. Ha a befolyással rendelkező a szavazatok felét meghaladó mértékű befolyással rendelkezik a köztes jogi személyben, akkor a köztes jogi személynek a jogi személyben fennálló befolyását teljes egészében a befolyással rendelkező közvetett befolyásaként kell figyelembe venni.
(5) A közeli hozzátartozók közvetlen és közvetett tulajdoni részesedését vagy szavazati jogát egybe kell számítani.

Vállalkozás: aki a kereskedelmi gyakorlat tekintetében önálló foglalkozásával vagy gazdasági tevékenységével összefüggő célok érdekében jár el, Fgytv. 2. § b) vállalkozás: aki az 1. § szerinti tevékenységet önálló foglalkozásával vagy gazdasági tevékenységével összefüggő célok érdekében végzi.

Kapcsolt vállalkozás: a Tao. törvény (1996. évi LXXXI. törvény a társasági adóról és az osztalékadóról),Art. (2003. évi XCII. törvény az adózás rendjéről), Sztv. (2000. évi C. törvény a számvitelről).
a) az adózó és az a személy, amelyben az adózó – a Ptk. rendelkezéseinek megfelelő alkalmazásával – közvetlenül vagy közvetve többségi befolyással rendelkezik,
b) az adózó és az a személy, amely az adózóban – a Ptk. rendelkezéseinek megfelelő alkalmazásával – közvetlenül vagy közvetve többségi befolyással rendelkezik,
c) az adózó és más személy, ha harmadik személy – a Ptk. rendelkezéseinek megfelelő alkalmazásával – közvetlenül vagy közvetve mindkettőjükben többségi befolyással rendelkezik azzal, hogy azokat a közeli hozzátartozókat, akik az adózóban és a más személyben többségi befolyással rendelkeznek, harmadik személynek kell tekinteni,
d) a külföldi vállalkozó és belföldi telephelye, valamint a külföldi vállalkozó telephelyei, továbbá a külföldi vállalkozó belföldi telephelye és az a személy, amely a külföldi vállalkozóval az a)-c) alpontban meghatározott viszonyban áll,
e) az adózó és külföldi telephelye, továbbá az adózó külföldi telephelye és az a személy, amely az adózóval az a)-c) alpontban meghatározott viszonyban áll,
f) az adózó és más személy, ha köztük az ügyvezetés egyezőségére tekintettel az üzleti és pénzügyi politikára vonatkozó döntő befolyásgyakorlás valósul meg.
A kapcsolt vállalkozások fogalmában meghatározottak szerint mindenki az, aki adózónak minősül, például: magánszemély, adószámos magánszemély, őstermelő, egyéni vállalkozó, egyéni cég, Kft., Bt., Zrt., Nyrt., egyesület, alapítvány, szövetkezet, egyesülés, európai részvénytársaság, európai szövetkezet, külföldi vállalkozó, stb.

Fogyasztói szerződés: olyan szerződés, melynek egyik alanya fogyasztónak minősül

Honlap: a jelen weboldal, amely a szerződés megkötésére szolgál

Szerződés: Eladó és Vevő között a Honlap és elektronikus levelezés igénybevételével létrejövő adásvételi szerződés

Távollévők közötti kommunikációt lehetővé tévő eszköz: olyan eszköz, amely alkalmas a felek távollétében – szerződés megkötése érdekében – szerződési nyilatkozat megtételére. Ilyen eszköz különösen a címzett vagy a címzés nélküli nyomtatvány, a szabványlevél, a sajtótermékben közzétett hirdetés megrendelőlappal, a katalógus, a telefon, a telefax és az internetes hozzáférést biztosító eszköz

Távollévők között kötött szerződés: olyan fogyasztói szerződés, amelyet a szerződés szerinti termék vagy szolgáltatás nyújtására szervezett távértékesítési rendszer keretében a felek egyidejű fizikai jelenléte nélkül úgy kötnek meg, hogy a szerződés megkötése érdekében a szerződő felek kizárólag távollévők közötti kommunikációt lehetővé tévő eszközt alkalmaznak

Áru: minden birtokba vehető forgalomképes ingó dolog – ideértve a pénzt, az értékpapírt és a pénzügyi eszközt, valamint a dolog módjára hasznosítható természeti erőket – (a továbbiakban együtt: termék), az ingatlan, a szolgáltatás, továbbá a vagyoni értékű jog, Fgytv. 2. § l) áru: a termék, az ingatlan és a vagyoni értékű jog, valamint a szolgáltatás. Fgytv. 2. § f) termék: minden birtokba vehető forgalomképes ingó dolog – ide nem értve a pénzt, az értékpapírt és a pénzügyi eszközt – és a dolog módjára hasznosítható természeti erő, g) szolgáltatás: termék, ingatlan vagy vagyoni értékű jog értékesítésén kívül minden olyan – ellenszolgáltatás fejében végzett – tevékenység, amely a megrendelő, illetve megbízó igényének kielégítésére valamely eredmény létrehozását, teljesítmény nyújtását vagy más magatartás tanúsítását foglalja magában.

Jelen esetben áru a termék: a Honlap kínálatában szereplő, a Honlapon értékesítésre szánt minden birtokba vehető forgalomképes ingó dolog, mely a Szerződés tárgyát képezi

Jelen esetben áru a szolgáltatás: a Honlap kínálatában szereplő, a Honlapon költségtérítés ellenében, vagy költségtérítés mentesen előre lefoglalható és/vagy igénybe vehető szolgáltatás (kajak-kenu bérlés, hajós felszerelés bérlés, sportoktatás, eseményen/túrán/programon/edzésen való részvételi lehetőség, eszköz szállítás stb), azaz minden olyan igénybe vehető szolgáltatás, amely a Szerződés tárgyát képezi. A webshopban ezeknek nem mindegyike van feltüntetve.

Vevő/Ön: a Honlapon keresztül vételi ajánlatot tevő szerződést kötő személy

Jótállás: A fogyasztó és a vállalkozás között kötött szerződések esetén (a továbbiakban: fogyasztói szerződés) a Polgári Törvénykönyv szerinti,

a) a szerződés teljesítéséért vállalt jótállás, amelyet a vállalkozás a szerződés megfelelő teljesítéséért a jogszabályi kötelezettségén túlmenően vagy annak hiányában önként vállal, valamint
b) a jogszabályon alapuló kötelező jótállás

 

VONATKOZÓ JOGSZABÁLYOK

A Szerződésre a magyar jog előírásai az irányadóak, és különösen az alábbi jogszabályok vonatkoznak:

Webshop, honlap:
1997. évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemről

2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről
2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről
151/2003. (IX.22.) kormányrendelet a tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról
45/2014. (II.26.) kormányrendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól
19/2014. (IV.29.) NGM rendelet a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól
1997. évi LXXVI. törvény a szerzői jogról
2011. évi CXX. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról
AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2018/302 RENDELETE (2018. február 28.) a belső piacon belül a vevő állampolgársága, lakóhelye vagy letelepedési helye alapján történő indokolatlan területi alapú tartalomkorlátozással és a megkülönböztetés egyéb formáival szembeni fellépésről, valamint a 2006/2004/EK és az (EU) 2017/2394 rendelet, továbbá a 2009/22/EK irányelv módosításáról
AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet, GDPR)

Hajózás szabályai:
57/2011. (XI. 22.) NFM rendelet a víziközlekedés rendjéről, azaz a HAJÓZÁSI SZABÁLYZAT (VÍZIKRESZ): http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=138535.263571
Hajósoknak szóló hirdetmények: https://www.nkh.gov.hu/web/hajozasi-foosztaly1/hajosoknak-szolo-hirdetmenyek

Közúti közlekedés szabályai:
1/1975. (II. 5.) KPM–BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól (a továbbiakban KRESZ)
Kapcsolt vállalkozás:
Tao. törvény (1996. évi LXXXI. törvény a társasági adóról és az osztalékadóról),
Art. (2003. évi XCII. törvény az adózás rendjéről),
Sztv. (2000. évi C. törvény a számvitelről).

Nyári tábor, edzés, szabadidős sportprogramok:
A tanuló ifjúság üdülésének és táborozásának egészségügyi feltételeiről szóló 12/1991. (V.18.) NM rendelet 1. §, 2. §, 4. § (2) bekezdés;
A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL törvény 15. § (1) bekezdés, 40. § (1) bekezdés, 33. § (1) bekezdés, 21. § (1) bekezdés c) pont;Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálatról, a népegészségügyi szakigazgatási feladatok ellátásáról, valamint a gyógyszerészeti államigazgatási szerv kijelöléséről szóló 323/2010. (XII. 27.) Korm. rendelet 19. § (2) bekezdés a) pontja;
Az egyes nem üzleti célú közösségi, szabadidős szálláshelyek üzemeltetésének egészségügyi feltételeiről szóló 37/2007. (VII. 23.) EüM-SZMM együttes rendelet 2. § (1) bekezdés a) pont, 1. §, 4. §;
A nem üzleti célú közösségi, szabadidős szálláshely – szolgáltatásról szóló 173/2003. (X. 28.) Korm. rendelet 2. sz. melléklet;
A kémiai biztonságról szóló 2000. évi XXV. törvény 29. § (1) bekezdés;
2004. évi I. törvény a sportról

 

AZ ÁSZF HATÁLYA, ELFOGADÁSA

A közöttünk létrejövő szerződés tartalmát – a vonatkozó kötelező érvényű jogszabályok rendelkezései mellett – a jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF), a Hajózási Szabályzat (a továbbiakban HSZ) a működtető és az egyesület által az adott programokra, szolgáltatásokra kiadott, jelen ÁSZF-et és a normál feltételeket kiegészítő “kiegészítő feltételek” (a továbbiakban KF), a járványügyi tájékoztató és a programokon, edzéseken, túrákon érvényes Házirend (a továbbiakban Házirend), illetve az egyesület alapszabálya (a továbbiakban Alapszabály) és a közzétett programterv (a továbbiakban Programterv) határozzák meg.

Ennek megfelelően tartalmazza a jelen ÁSZF az Önt és bennünket illető jogokat és kötelezettségeket, a szerződés létrejöttének feltételeit, a teljesítési határidőket, a szállítási és fizetési feltételeket, a felelősségi szabályokat, valamint az elállási jog gyakorlásának feltételeit.
A működtető kizárja minden felelősségét a hatáskörén kívül eső jogügyletek tekintetében, amelyek kiterjednek a szolgáltatások értékesítése, fogyasztó és adatvédelem, kifizetés, számlázás, adózás, program igénybevétele ügyletek kapcsán, amelyeket a felhasználó, azaz a fogyasztó vagy vállalkozás közvetlenül az egyesülettel köt meg a webshopon keresztül.

A Honlap használatához szükséges azon technikai tájékoztatást, amelyet jelen ÁSZF nem tartalmaz, a Honlapon elérhető egyéb tájékoztatások nyújtják.

Ön a megrendelése véglegesítése előtt köteles megismerni a jelen ÁSZF, a HSZ, KF, a Házirend, és az Alapszabály, illetve a járványügyi tájékoztató rendelkezéseit és a termék vagy szolgáltatás jellemzőit. A webáruházon keresztül történő vásárlással Ön elfogadja a jelen ÁSZF és az adott termékre, szolgáltatásra vonatkozó HSZ, KF, a Házirend, és az Alapszabály, járványügyi tájékoztató,  Programterv rendelkezéseit, és az ÁSZF maradéktalanul az Ön és az Eladó (működtető, szolgáltató I, szolgáltató II, egyesület) között létrejövő szerződés részét képezi.

A szolgáltatások webshopos limithatárát meghaladó, vagy az ettől függetlenül történő egyedi megrendelések, amelyek a működtetővel kerülnek megkötésre és nem a webshopon keresztül jönnek létre, azokra ugyancsak az ÁSZF-ben és a honlapon felsorolt szabályok hatályosak az egyedi megállapodásban lévő feltételekkel együtt.

 

A SZERZŐDÉS NYELVE, A SZERZŐDÉS FORMÁJA

A jelen ÁSZF hatálya alá tartozó szerződések és azok teljesítése közben használt nyelv a magyar nyelv.

A jelen ÁSZF hatálya alá tartozó azon szerződések, amelyek a csak webshopon keresztül történő és limithatárokon belüli vásárlásra vonatkoznak nem minősülnek írásba foglalt szerződéseknek, azokat az Eladó nem iktatja. Az egyedi megrendeléseket, és limithatár túllépése miatt létrejött szerződéseket működtető írásba foglalja és iktatja.

E-SZÁMLÁZÁS
Az egyesület a 2007. évi CXXVII. törvény 175. §. szerinti elektromos számlát alkalmaz a weboldalon keresztül történő megrendelésekre. A működtető az egyedi megrendelésekről papír alapú vagy elektronikus bizonylatot ad ki. Ön a jelen ÁSZF elfogadásával belegyezését adja az elektronikus számla alkalmazásához is.
ÁRAK
Az árak forintban értendők, tartalmazzák az alanyi mentesség értékhatáráig a 0%-os ÁFA-t. Az árak tájékoztató jellegűek, az árváltozás jogát fenntartjuk.

Egyes termékeink vagy szolgáltatásaink a fentiektől eltérően az érvényben lévő Magyar és EU-s törvényeknek megfelelő ÁFÁ-t tartalmaznak, beleértve a Közösségen belüli vagy kívüli beszerzést.

PANASZÜGYINTÉZÉS ÉS JOGÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEK
A fogyasztó a termékkel vagy az Eladó tevékenységével kapcsolatos fogyasztói kifogásait az alábbi elérhetőségeken terjesztheti elő:

Telefon: +36 20 321 08 11

Internet cím: https://indian-vizitura.hu

E-mail: info/kukac/indian-vizitura.hu

A fogyasztó szóban vagy írásban közölheti a vállalkozással és az egyesülettel a panaszát, amely a vállalkozásnak, illetve a vállalkozás vagy egyesület érdekében vagy javára eljáró személynek az áru fogyasztók részére történő forgalmazásával, illetve értékesítésével közvetlen kapcsolatban álló magatartására, tevékenységére vagy mulasztására vonatkozik.

A szóbeli panaszt a vállalkozás vagy az egyesület köteles azonnal megvizsgálni, és szükség szerint orvosolni. Ha a fogyasztó a panasz kezelésével nem ért egyet, vagy a panasz azonnali kivizsgálása nem lehetséges, a vállalkozás a panaszról és az azzal kapcsolatos álláspontjáról haladéktalanul köteles jegyzőkönyvet felvenni, és annak egy másolati példányát személyesen közölt szóbeli panasz esetén helyben a fogyasztónak átadni.

Telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz esetén a fogyasztónak legkésőbb 30 napon belül – az írásbeli panaszra adott válaszra vonatkozó előírásoknak megfelelően – az érdemi válasszal egyidejűleg megküldeni. Egyebekben pedig az írásbeli panaszra vonatkozóan az alábbiak szerint köteles eljárni.

Az írásbeli panaszt a vállalkozás és az egyesület – ha az Európai Unió közvetlenül alkalmazandó jogi aktusa eltérően nem rendelkezik – a beérkezését követően harminc napon belül köteles írásban érdemben megválaszolni és intézkedni annak közlése iránt. Ennél rövidebb határidőt jogszabály, hosszabb határidőt törvény állapíthat meg. A panaszt elutasító álláspontját a vállalkozás és az egyesület indokolni köteles. A telefonon vagy elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panaszt a működtető és az egyesület köteles egyedi azonosítószámmal ellátni.

A panaszról felvett jegyzőkönyvnek tartalmaznia kell az alábbiakat:
a fogyasztó neve, lakcíme,
a panasz előterjesztésének helye, ideje, módja,
a fogyasztó panaszának részletes leírása, a fogyasztó által bemutatott iratok, dokumentumok és egyéb bizonyítékok jegyzéke,
a működtető és az egyesület nyilatkozata a fogyasztó panaszával kapcsolatos álláspontjáról, amennyiben a panasz azonnali kivizsgálása lehetséges,
a jegyzőkönyvet felvevő személy és – telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz kivételével – a fogyasztó aláírása,
a jegyzőkönyv felvételének helye, ideje,
telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz esetén a panasz egyedi azonosítószáma.
A működtető és az egyesület a panaszról felvett jegyzőkönyvet és a válasz másolati példányát öt évig köteles megőrizni, és azt az ellenőrző hatóságoknak kérésükre bemutatni.

A panasz elutasítása esetén a működtető és az egyesület köteles a fogyasztót írásban tájékoztatni arról, hogy panaszával – annak jellege szerint – mely hatóság vagy békéltető testület eljárását kezdeményezheti. A tájékoztatásnak tartalmaznia kell továbbá az illetékes hatóság, illetve a fogyasztó lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti békéltető testület székhelyét, telefonos és internetes elérhetőségét, valamint levelezési címét. A tájékoztatásnak arra is ki kell terjednie, hogy a működtető és az egyesület a fogyasztói jogvita rendezése érdekében igénybe veszi-e a békéltető testületi eljárást.

Amennyiben az Eladó és a fogyasztó között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita a tárgyalások során nem rendeződik, az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva a fogyasztó számára:

Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságoknál. Amennyiben a fogyasztó fogyasztói jogainak megsértését észleli, jogosult panasszal fordulni a lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatósághoz. A panasz elbírálását követően a hatóság dönt a fogyasztóvédelmi eljárás lefolytatásáról. A fogyasztóvédelmi elsőfokú hatósági feladatokat a fogyasztó lakóhelye szerint illetékes járási hivatalok látják el, ezek listája itt található: http://jarasinfo.gov.hu/

Bírósági eljárás. Ügyfél jogosult a fogyasztói jogvitából származó követelésének bíróság előtti érvényesítésére polgári eljárás keretében a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, valamint a Polgári Perrendtartásról szóló 2016. évi CXXX. törvény rendelkezései szerint.

Tájékoztatjuk, hogy Ön velünk szemben fogyasztói panasszal élhet. Amennyiben az Ön fogyasztói panaszát elutasítjuk, úgy Ön jogosult az Ön lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes Békéltető Testülethez is fordulni: a békéltető testület eljárása megindításának feltétele, hogy a fogyasztó az érintett működtetővel, egyesülettel közvetlenül megkísérelje a vitás ügy rendezését. Az eljárásra – a fogyasztó erre irányuló kérelme alapján – az illetékes testület helyett a fogyasztó kérelmében megjelölt békéltető testület illetékes.

A működtetőt és az egyesületet a békéltető testületi eljárásban együttműködési kötelezettség terheli.

Ennek keretében fennáll a működtetőnek a békéltető testület felhívására történő válaszirat megküldési kötelezettsége, továbbá kötelezettségként kerül rögzítésre a békéltető testület előtti megjelenési kötelezettség („meghallgatáson egyezség létrehozatalára feljogosított személy részvételének biztosítása”).

Amennyiben a működtető székhelye vagy telephelye nem a területileg illetékes békéltető testületet működtető kamara szerinti megyébe van bejegyezve, a működtető együttműködési kötelezettsége a fogyasztó igényének megfelelő írásbeli egyezségkötés lehetőségének felajánlására terjed ki.

A fenti együttműködési kötelezettség megszegése esetén a fogyasztóvédelmi hatóság rendelkezik hatáskörrel, amely alapján a jogszabályváltozás következtében a működtető jogsértő magatartása esetén kötelező bírságkiszabás alkalmazandó, bírságtól való eltekintésre nincs lehetőség. A fogyasztóvédelemről szóló törvény mellett módosításra került a kis- és középvállalkozásokról szóló törvény vonatkozó rendelkezése is, így a kis- és középvállalkozások esetén sem mellőzhető majd a bírság kiszabása.

A bírság mértéke kis- és középvállalkozások esetén 15 ezer forinttól 500 ezer forintig terjedhet, míg a számviteli törvény hatálya alá tartozó, 100 millió forintot meghaladó éves nettó árbevétellel rendelkező, nem kis- és középvállalkozás esetén 15 ezer forinttól, a vállalkozás éves nettó árbevételének 5%-áig, de legfeljebb 500 millió forintig terjedhet. A kötelező bírság bevezetésével a jogalkotó a békéltető testületekkel való együttműködés nyomatékosítását, illetve a vállalkozásoknak a békéltető testületi eljárásban való aktív részvételének biztosítását célozza.

A békéltető testület hatáskörébe tartozik a fogyasztói jogvita bírósági eljáráson kívüli rendezése. A békéltető testület feladata, hogy megkísérelje a fogyasztói jogvita rendezése céljából egyezség létrehozását a felek között, ennek eredménytelensége esetén az ügyben döntést hoz a fogyasztói jogok egyszerű, gyors, hatékony és költségkímélő érvényesítésének biztosítása érdekében. A békéltető testület a fogyasztó vagy a működtető kérésére tanácsot ad a fogyasztót megillető jogokkal és a fogyasztót terhelő kötelezettségekkel kapcsolatban.

A békéltető testület eljárása a fogyasztó kérelmére indul. A kérelmet a békéltető testület elnökéhez kell írásban benyújtani: az írásbeliség követelményének levél, távirat, távgépíró vagy telefax útján, továbbá bármely egyéb olyan eszközzel is eleget lehet tenni, amely a címzett számára lehetővé teszi a neki címzett adatoknak az adat céljának megfelelő ideig történő tartós tárolását, és a tárolt adatok változatlan formában és tartalommal történő megjelenítését.

A kérelemnek tartalmaznia kell:

a fogyasztó nevét, lakóhelyét vagy tartózkodási helyét,
a fogyasztói jogvitával érintett vállalkozás nevét, székhelyét vagy érintett telephelyét,
ha a fogyasztó az illetékességet az illetékes békéltető testület helyett kérelmezett testület megjelölését,
a fogyasztó álláspontjának rövid leírását, az azt alátámasztó tényeket és azok bizonyítékait,
a fogyasztó nyilatkozatát arról, hogy a fogyasztó az érintett vállalkozással közvetlenül megkísérelte a vitás ügy rendezését
a fogyasztó nyilatkozatát arra nézve, hogy az ügyben más békéltető testület eljárását nem kezdeményezte, közvetítői eljárás nem indult, keresetlevél beadására, illetve fizetési meghagyás kibocsátása iránti kérelem előterjesztésére nem került sor,
a testület döntésére irányuló indítványt,
a fogyasztó aláírását.
A kérelemhez csatolni kell azt az okiratot, illetve annak másolatát (kivonatát), amelynek tartalmára a fogyasztó bizonyítékként hivatkozik, így különösen a vállalkozás írásbeli nyilatkozatát a panasz elutasításáról, ennek hiányában a fogyasztó rendelkezésére álló egyéb írásos bizonyítékot az előírt egyeztetés megkísérléséről.
Ha a fogyasztó meghatalmazott útján jár el, a kérelemhez csatolni kell a meghatalmazást.

A Békéltető Testületekről bővebb információ itt érhető el: http://www.bekeltetes.hu

A területileg illetékes Békéltető Testületekről bővebb információ itt érhető el:
https://bekeltetes.hu/index.php?id=testuletek

Az egyes területileg illetékes Békéltető Testületek elérhetőségei:

Baranya Megyei Békéltető Testület
Cím: 7625 Pécs, Majorossy I. u. 36.
Telefonszám: 06-72-507-154
Fax: 06-72-507-152
E-mail: abeck@pbkik.hu; mbonyar@pbkik.hu

Bács-Kiskun Megyei Békéltető Testület
Cím: 6000 Kecskemét, Árpád krt. 4.
Telefonszám: 06-76-501-500; 06-76-501-525, 06-76-501-523
Fax: 06-76-501-538
E-mail: bekeltetes@bacsbekeltetes.hu; mariann.matyus@bkmkik.hu
Honlap: www.bacsbekeltetes.hu

Békés Megyei Békéltető Testület
Cím: 5600 Békéscsaba, Penza ltp. 5.
Telefonszám: 06-66-324-976
Fax: 06-66-324-976
E-mail: eva.toth@bmkik.hu

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Békéltető Testület
Cím: 3525 Miskolc, Szentpáli u. 1.
Telefonszám:06-46-501-091;06-46-501-870
Fax: 06-46-501-099
E-mail: kalna.zsuzsa@bokik.hu

Budapesti Békéltető Testület
Cím: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310.
Telefonszám: 06-1-488-2131
Fax: 06-1-488-2186
E-mail: bekelteto.testulet@bkik.hu

Csongrád Megyei Békéltető Testület
Cím: 6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12.
Telefonszám: 06-62-554-250/118
Fax: 06-62-426-149
E-mail: bekelteto.testulet@csmkik.hu

Fejér Megyei Békéltető Testület
Cím: 8000 Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6.
Telefonszám:06-22-510-310
Fax: 06-22-510-312
E-mail: fmkik@fmkik.hu

Győr-Moson-Sopron Megyei Békéltető Testület
Cím: 9021 Győr, Szent István út 10/a.
Telefonszám: 06-96-520-217
Fax: 06-96-520-218
E-mail: bekeltetotestulet@gymskik.hu

Hajdú-Bihar Megyei Békéltető Testület
Cím: 4025 Debrecen, Vörösmarty u. 13-15.
Telefonszám: 06-52-500-710
Fax: 06-52-500-720
E-mail: korosi.vanda@hbkik.hu

Heves Megyei Békéltető Testület
Cím: 3300 Eger, Faiskola út 15.
Telefonszám: 06-36-429-612
Fax: 06-36-323-615
E-mail: hkik@hkik.hu

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Békéltető Testület
Cím: 5000 Szolnok, Verseghy park 8. III. emelet 305-306.
Telefonszám: 06-56-510-621, 06-20-373-2570
Fax: 06-56-510-628
E-mail: bekeltetotestulet@jnszmkik.hu

Komárom-Esztergom Megyei Békéltető Testület
Cím: 2800 Tatabánya, Fő tér 36.
Telefonszám: 06-34-513-027
Fax: 06-34-316-259
E-mail: szilvi@kemkik.hu

Nógrád Megyei Békéltető Testület
Cím: 3100 Salgótarján, Alkotmány út 9/A.
Telefonszám: 06-32-520-860
Fax: 06-32-520-862
E-mail: nkik@nkik.hu

Pest Megyei Békéltető Testület
Cím: 1119 Budapest, Etele út 59-61. II. emelet 240.
Levelezési cím: 1364 Budapest, Pf.: 81
Telefonszám: 06-1-269-0703
Fax: 06-1-474-7921
Weboldal: http://www.panaszrendezes.hu
E-mail: pmbekelteto@pmkik.hu

Somogy Megyei Békéltető Testület
Cím: 7400 Kaposvár, Anna u.6.
Telefonszám: 06-82-501-026
Fax: 06-82-501-046
E-mail: skik@skik.hu

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Békéltető Testület
Cím: 4400 Nyíregyháza, Széchenyi u. 2.
Telefonszám: 06-42-311-544
Fax: 06-42-311-750
E-mail: bekelteto@szabkam.hu

Tolna Megyei Békéltető Testület
Cím: 7100 Szekszárd, Arany J. u. 23-25. III. emelet
Telefonszám: 06-74-411-661
Fax: 06-74-411-456
E-mail: kamara@tmkik.hu

Vas Megyei Békéltető Testület
Cím: 9700 Szombathely, Honvéd tér 2.
Telefonszám: 06-94-312-356
Fax: 06-94-316-936
E-mail: vmkik@vmkik.hu

Veszprém Megyei Békéltető Testület
Cím: 8200 Veszprém, Radnóti tér 1. földszint 116.
Telefonszám: 06-88-429-008
Fax: 06-88-412-150
E-mail: bekelteto@veszpremikamara.hu

Zala Megyei Békéltető Testület
Cím: 8900 Zalaegerszeg, Petőfi u. 24.
Telefonszám: 06-92-550-513
Fax: 06-92-550-525
E-mail: zmbekelteto@zmkik.hu

ONLINE VITARENDEZÉSI PLATFORM:
Az Európai Bizottság létrehozott egy honlapot, amelybe a fogyasztók beregisztrálhatnak, így ezen keresztül lehetőségük nyílik arra, hogy online vásárláshoz kapcsolódó jogvitáikat ezen keresztül rendezzék egy kérelem kitöltésével, elkerülve a bírósági eljárást. Így a fogyasztók tudják érvényesíteni jogaikat anélkül, hogy például a távolság meggátolná őket ebben.

Ha Ön panaszt kíván tenni egy, az interneten vásárolt termékkel vagy szolgáltatással kapcsolatban, és nem akar feltétlenül bírósághoz fordulni, igénybe veheti az online vitarendezés eszközét.

A portálon Ön és a kereskedő, akivel szemben panasszal élt, közösen kiválaszthatják a panasz kezelésével megbízni kívánt vitarendezési testületet.

Az 524/2013/EU rendelet 14. cikke az 524/2013/EU rendelet 14. cikke értelmében ezen a linken találja az online vitarendezési platformot webshopos vásárlás, online megrendelés esetén: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage

Az online vitarendezési platform itt érhető el: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/?event=main.home.show&lng=HU

 

SZERZŐI JOGOK

A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény (továbbiakban: Szjt.) 1. § (1) bekezdése értelmében a weboldal szerzői műnek minősül, így annak minden része szerzői jogi védelem alatt áll. Az Szjt. 16. § (1) bekezdése alapján tilos a weboldalon található grafikai és szoftveres megoldások, számítógépi programalkotások engedély nélküli felhasználása, illetve bármely olyan alkalmazás használata, amellyel a weboldal, vagy annak bármely része módosítható. A weboldalról és annak adatbázisából bármilyen anyagot átvenni a jogtulajdonos írásos hozzájárulása esetén is csak a weboldalra való hivatkozással, forrás feltüntetésével lehet.

A jogtulajdonos: a működtető

 

RÉSZLEGES ÉRVÉNYTELENSÉG, MAGATARTÁSI KÓDEX

Ha az ÁSZF valamely pontja jogilag hiányos vagy hatálytalan, attól még a szerződés további pontjai érvényben maradnak és a hatálytalan vagy hibás rész helyett a vonatkozó jogszabályok rendelkezései alkalmazandóak.

Az Eladónak nincs a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény szerinti magatartási kódexe.

A DIGITÁLIS ADATTARTALOM MŰKÖDÉSE, MŰSZAKI VÉDELMI INTÉZKEDÉSEK
A weboldalon megjelenő adatokat szolgáltató szerverek elérhetősége évi 99% feletti. Rendszeresen mentés készül a teljes adattartalomról, így probléma esetén az eredeti adattartalom visszaállítható. A weboldalon megjelenő adatokat MSSQL és MySQL, excel adatbázisban tároljuk. Az érzékeny adatok megfelelő erősségű titkosítással vannak tárolva, kódolásukhoz processzorba épített hardveres támogatást, illetve szoftveres titkosítást használunk.

 

A TERMÉKEK LÉNYEGES TULAJDONSÁGAIRA VONATKOZÓ TÁJÉKOZTATÁS
A honlapon a megvásárolható termékek lényeges tulajdonságairól az egyes termékeknél szereplő leírásokban adunk tájékoztatást.
A SZOLGÁLTATÁSOK LÉNYEGES TULAJDONSÁGAIRA VONATKOZÓ TÁJÉKOZTATÁS
A honlapon a megvásárolható szolgáltatások lényeges tulajdonságairól az egyes szolgáltatásoknál szereplő leírásokban és a programtervben adunk tájékoztatást.

AZ ADATBEVITELI HIBÁK JAVÍTÁSA – FELELŐSSÉG A MEGADOTT ADATOK VALÓSÁGÁÉRT
Önnek a megrendelés során a megrendelés véglegesítése előtt folyamatosan lehetősége van az Ön által bevitt adatok módosítására (a böngészőben a vissza gombra kattintva az előző oldal nyílik meg, így akkor is javíthatóak a bevitt adatok, ha Ön már a következő oldalra lépett). Felhívjuk a figyelmét, hogy az Ön felelőssége, hogy az Ön által megadott adatok pontosan kerüljenek bevitelre, hiszen az Ön által megadott adatok alapján kerül számlázásra, illetve szállításra a termék.

Ön a megrendelésével tudomásul veszi, hogy az Eladó jogosult az Ön hibás adatbeviteléből, a pontatlanul megadott adatokból eredő minden kárát és költségét Önre hárítani. Az Eladó a pontatlan adatbevitel alapján történő teljesítésért felelősségét kizárja. Felhívjuk a figyelmét arra, hogy a rosszul megadott e-mail cím vagy a postafiókhoz tartozó tárhely telítettsége a visszaigazolás kézbesítésének hiányát eredményezheti és meggátolhatja a szerződés létrejöttét.

ELJÁRÁS HIBÁS ÁR ESETÉN
Eladó nem vállal felelősséget a gondossága ellenére és/vagy az informatikai rendszer hibájából eredően nyilvánvalóan hibásan feltüntetett árért.

Nyilvánvalóan hibásan feltüntetett árnak minősül:

0 Ft-os ár,
a kedvezménnyel csökkentett, de a kedvezményt tévesen feltüntető ár (pl.: 1000 Ft-os termék esetén a 20 %-os kedvezmény feltüntetése mellett 500 Ft-ért kínált termék).
Hibás ár feltüntetése esetén Eladó felajánlja a termék valós áron történő megvásárlásának lehetőségét, mely információ birtokában a Vásárló eldöntheti, hogy megrendeli valós áron a terméket vagy minden hátrányos jogkövetkezmény nélkül lemondja a megrendelést.

 

ELJÁRÁS A LIMITHATÁRT MEGHALADÓ MEGRENDELÉS VÉLELME ESETÉN
Amennyiben a rendelés adataiból (időbeli, térbeli, programmal kapcsolatos adatok) egyértelműen kikövetkeztethető a fogyasztók, vállalkozások számára kijelölt limithatárt elérése, abban az esetben a megrendelés teljesítése előtt az összefüggés viszonyainak tisztázására a vevőt eladó külön nyilatkozattételre hívhatja fel írásban – közölve a vélelmet és annak lehetséges következményeit is.

A lehetséges következmények:

– A megrendelés és a teljesítés folyamatát felfüggesztjük a helyzet tisztázásáig, de legfeljebb 8 napig.

– Limithatárig teljesítjük a megrendelést, a felette kifizetett kapacitás lekötéseket elutasítjuk és visszafizetjük a limiteken felüli részt 8 napon belül.

– A működtető a fogyasztó/vállalkozás által megadott elérhetőségen elküldi a komplett ajánlatot az egymással összefüggő megrendelőknek, és az egyesület részére kifizetett díjakat visszafizetjük 8 napon belül a vevő részére. Az egyedi szerződés elfogadása esetén az abban leírtaknak megfelelően folyik a szerződés teljesítése.

– Kétszeri (elektronikus levélben) való nyilatkozattételre való felhívás eredménytelensége estén (nincsen írásos, érdemi nyilatkozat, vagy hamisak az adatok) a teljes megrendelést töröljük és 8 napon belüli visszafizetjük a pénzt.

– Az 1 éven belül 2x ismétlődő, a jelen ÁSZF szabályainak kijátszására törekedő megrendeléseket leadó fogyasztó vagy vállalkozás számára megtagadhatjuk minden további igény felvételét a webshopon keresztül.

 

A HONLAP HASZNÁLATA

Tulajdonjogok
A jelen weboldalon található összes védjegy, szerzői- és adatbázis jog és minden egyéb szellemi tulajdonjog (valamint ezen weboldal felépítése, elrendezése és szerkezete), a weboldal alapjául szolgáló szoftverkóddal együttesen a működtető tulajdonát képezi. Írásbeli engedélyünk nélkül a weboldalon szereplő anyagok, valamint az azt működtető szoftverkód sem részben vagy egészben nem másolható, módosítható, változtatható, publikálható, közvetíthető, terjeszthető, adható át vagy adható tovább. A weboldal tartalma letölthető, nyomtatható vagy másolható kizárólag személyes, nem kereskedelmi célú felhasználásra.

Adatvédelem
A jelen weboldal használatával a részünkre átadott személyes adatokat az Adatkezelési tájékoztatónak megfelelően használjuk fel.

Tisztességes használat
Jelen weboldal kizárólag az ÁSZF-nek megfelelően, és kizárólag olyan törvényes, szabályszerű célokra használható, mely magában foglalja Magyarországon vagy más joghatóságon belül – ahonnan a felhasználó a weboldalhoz csatlakozik – alkalmazandó valamennyi vonatkozó törvényt, szabályozást és magatartási szabályzatot.

A felhasználó különösen egyetért azzal, hogy:
Nem tesz közzé, továbbít vagy terjeszt ezen a weboldalon vagy ezen weboldalon keresztül olyan információkat, melyek sértőek, obszcének, rágalmazóak vagy más módon illegálisak lehetnek
Nem készít jogosulatlan, hamis vagy csalárd foglalást
Nem torzítja el, változtatja meg vagy befolyásolja a weboldal “megjelenését és érzelmi világát” vagy a weboldal alapjául szolgáló szoftverkódot

Semmilyen módon nem szerez vagy nem kísérel meg megszerezni bármiféle illetéktelen hozzáférést, bármely hálózatunkhoz kapcsolódóan
Nem használja oly módon ezt a weboldalt, mely más jogainak megsértését eredményezheti

Nem használ semmilyen szoftvert, gyakorlatot vagy egyéb eszközt ahhoz, hogy zavarja vagy megpróbálja megzavarni elektronikusan vagy manuálisan a jelen weboldal működését, beleértve például a kárt okozó vagy vírusos fájlok feltöltését, vagy bármilyen más módon történő rendelkezésre bocsátását
Nem cselekedik olyan módon, amely indokolatlan vagy aránytalanul nagy terhet jelentene a weboldal vagy annak kialakított infrastruktúrája számára

Bármely egyéb jogunk sérelme nélkül (legyen az törvényi vagy egyéb) fenntartjuk a jogot, hogy:
Indoklás nélkül töröljük foglalását és/vagy
Megtagadjuk a hozzáférését weboldalunkhoz, tekintettel arra, hogy (megítélésünk szerint) megsérti a jelen általános felhasználói feltételeinket

A weboldal módosításai
Bármely előzetes értesítés vagy indoklás nélkül módosíthatjuk, illetve javíthatjuk a jelen weboldalon lévő információkat, szolgáltatásokat, termékeket és bármilyen egyéb tartalmat, valamint bármikor, indoklás nélkül megszüntethetjük a weboldalt.
Továbbá a jelen általános felhasználói feltételeket bármikor módosíthatjuk, és ezen módosítások azonnal hatályba lépnek a módosított általános felhasználói feltételek jelen weboldalra történő feltöltését követően. Ennek megfelelően a jelen weboldal használatával a módosított általános felhasználói feltételeket a fogyasztó/vállalkozásre nézve elfogadottnak tekintjük.

Más weboldalakra mutató hivatkozások
Jelen weboldal más weboldalakra mutató hivatkozásokat (linkeket) tartalmazhat. Nem támogatunk semmilyen weboldalt, és nem vállalunk semmilyen felelősséget az azokon található vagy azokon keresztül elérhető tartalmakért, információkért, termékekért vagy szolgáltatásokért. Az ilyen weboldalakhoz való hozzáférés és annak használata kizárólag a fogyasztó/vállalkozás saját felelőssége.

Korlátolt felelősség
Semmilyen körülmények között nem vállalunk felelősséget semmilyen közvetlen, közvetett, egyedi, büntető, elrettentő vagy következetes veszteségért vagy kárért, amely a weboldal eléréséből, annak használatából vagy az abban foglalt bármely információból származhat – beleértve a nyereség (profit) elvesztését is -, függetlenül attól, hogy a szerződő felek figyelembe vették-e vagy sem a szerződésszegést, a kártérítést (beleértve a gondatlanságot is), a termékfelelősséget vagy más egyebet, még akkor sem, ha tudomást szereztek az ilyen jellegű károk előfordulásának lehetőségéről.

Garancia nyilatkozat
A törvény által megengedett legnagyobb mértékig a weboldalon található információkra, szolgáltatásokra és egyéb eszközökre vonatkozó minden vélelmezett garanciát kizárunk. Minden ilyen információ, szolgáltatás és anyag “ahogy létezik” és “ahogy rendelkezésre áll” formában biztosított, mindenféle garancia nélkül.

A működtető nem vállal garanciát hallgatólagosan vagy kifejezetten azért, hogy a szolgáltatás bármely része megszakítás nélküli, hibamentes, vírusmentes, időszerű, biztonságos, pontos, megbízható vagy bármilyen minőségű, illetve hogy a tartalom bármilyen módon biztonságosan letölthető.
Fogyasztó/vállalkozás tudomásul veszi, és egyetért azzal, hogy sem a működtető, sem a weboldal bármilyen résztvevője és szolgáltatásai semmilyen szakmai tanácsot nem nyújtanak, és az ilyen tanácsok vagy egyéb információk felhasználása kizárólag saját felelősségére és a mi felelősségünk kizárásával történik.

Kártalanítás
Fogyasztó/vállalkozás vállalja, hogy kártalanít és megvéd minket minden olyan felelősségtől, veszteségtől, követeléstől és költségtől (beleértve az ésszerű törvényes díjakat is), melyek a jelen általános felhasználói feltételek megsértésével kapcsolatosak.

Egyéb rendelkezések
Jelen általános felhasználói feltételek tartalmazzák a fogyasztó/vállalkozás és az a működtető között létrejött megállapodás weboldal használattal kapcsolatos feltételeit. Nincs egyéb vonatkozó írott vagy szóbeli megállapodás (beleértve bármilyen, általunk megjelentetett kiadványt vagy promóciós leírást).

Ezen weboldal használata, az arról letöltött anyagok és a jelen általános felhasználói feltételek működését a magyarországi törvényeknek megfelelően kell szabályozni és értelmezni, és fogyasztó/vállalkozás beleegyezik abba, hogy az nem a magyar bíróságok kizárólagos hatáskörébe tartozik.

Szerzői jogi információk a működtető digitális felületeinek képeiről
A képek szerzői joga a működtetőé. Minden jog fenntartva. Az itt található képek, melyek a működtető tulajdonát képezik, a Magyar és a nemzetközi szerzői jogi törvények védelme alatt állnak. Ezen képek elérését és használatát önálló licencszerződés feltételei korlátozzák. A képek bármilyen jogosulatlan használata, reprodukálása, terjesztése, rögzítése vagy módosítása szigorúan tilos.

 

A VÁSÁRLÁS FOLYAMATA A WEBSHOPBAN

A Termék kiválasztása:
A honlapon szereplő termék vagy szolgáltatás kategóriákra kattintva választhatja ki a kívánt termék vagy szolgáltatás családot, és ezen belül az egyes termékeket/szolgáltatásokat. Az egyes termékekre, szolgáltatásokat kattintva találja a termék, szolgáltatás fotóját, cikkszámát, ismertetőjét, árát, limit mennyiségét

Önnek vásárlás esetén a honlapon szereplő árat kell megfizetnie. A termékeket, szolgáltatásokat illusztrált fényképpel jelöltük. A fényképeken látható kiegészítők, dekorációs elemek nem részei a terméknek, szolgáltatásnak, kivéve ha az a leírásban külön kiemelésre kerül. Felhívjuk figyelmét, hogy az esetleges elírásokért, téves adatokért felelősséget nem vállalunk!

Kosárba helyezés:
A Termék kiválasztása után Ön a “Kosárba” gombra kattintva helyezhet – tetszőleges számú – terméket, szolgáltatást a kosárba anélkül, hogy ezzel Önnek vásárlási- vagy fizetési kötelezettsége keletkezne, mivel a kosárba helyezés nem minősül ajánlattételnek.
Kérjük, hogy tudatosan tartsa be az egyes limiteket, és ne lépje túl azokat, mivel nem minden esetben oldható meg a limithatárnál történő technikai korlátok kialakítása.

A Kosár tartalma a megrendelés véglegesítéséig – a “Rendelés véglegesítése” gomb megnyomásáig – szabadon módosítható, a kosárból tetszés szerinti termékek, szolgáltatások eltávolíthatóak, a kosárba tetszés szerint újabb termékek, szolgáltatások helyezhetőek, illetve a kíván termékszám, szolgáltatás szám megváltoztatható. Ezáltal a limitek betartása is könnyen elérhető a fogyasztó vagy vállalkozás számára.

Amennyiben Ön a kiválasztott terméket, szolgáltatást a Kosárba helyezi, úgy külön ablak ugrik fel a „Terméket hozzáadtuk a kosárhoz” szöveggel. Amennyiben Ön nem kíván több terméket, szolgáltatást kiválasztani, úgy kattintson a „Tovább a kosárhoz” gombra! Amennyiben a kiválasztott terméket, szolgáltatást szeretné ismét megnézni, vagy újabb terméket, szolgáltatást szeretne a kosárba helyezni, úgy kattintson a „Vissza a termékhez” gombra!

A Kosár megtekintése:

A honlap használata során Ön a honlap tetején található „Kosár megtekintése” ikonra kattintva bármikor ellenőrizheti a kosár tartalmát. Itt lehetősége van a kiválasztott termékeket, szolgáltatásokat eltávolítani a kosárból, illetve a termék, szolgáltatás darabszámát megváltoztatni. A rendszer a „Kosár frissítése” gomb megnyomását követően megjeleníti az Ön által megváltoztatott adatoknak megfelelő információkat, ideértve a kosárba tett termékek, szolgáltatások árát is.

Amennyiben Ön nem kíván további termékeket, szolgáltatásokat kiválasztani és a kosárba helyezni, úgy a „Megrendelés” gomb lenyomásával folytathatja a vásárlást.

Vásárlói adatok megadása:
Egyes szolgáltatások használatához, vagy programokra való jelentkezés esetén a szokásosnál több adat megadása válhat szükségessé, amelyek körét és használatuk módját törvény írja elő és az adatkezelési tájékoztatóban leírtak alapján kezeli a működtető és az egyesület.

„Megrendelés” gomb lenyomását követően megjelenik a kosár tartalma, illetve az Ön által kiválasztott termékek, szolgáltatások megvásárlása esetén az Ön által fizetendő teljes vételár.

A „Szállítási szolgáltatás” dobozban kell bejelölnie, hogy a megrendelt terméket, szolgáltatást személyesen kívánja átvenni (személyes átvétel), vagy kiszállítást kér. A szolgáltatások egyes esetekben csak helyben vehetőek igénybe. Kiszállítás esetén a rendszer jelzi a kiszállítás díját, melyet Ön köteles megfizetni megrendelés esetén.

A „Felhasználói adatok” szövegdobozban e-mail címét, a „Számlázási információ” szövegdobozban a teljes nevét, címét, igazolványszámát, telefonszámát tudja megadni. A ”Szállítási információ” szövegdobozban a rendszer automatikusan a „Számlázási információ” során megadott adatokat tárolja. Amennyiben Ön eltérő címre kéri a szállítást, kérjük távolítsa el a pipát. A „Megjegyzés” szövegdobozban” Ön tetszőlegesen adhat meg további információt.

A rendelés áttekintése:
A fenti szövegdobozok kitöltését követően Ön a „Folytatás a következő lépéssel” gombra kattintva folytathatja a megrendelési folyamatot, illetve a „Mégsem” gombra kattintva törölheti/javíthatja az eddig bevitt adatokat, és visszaléphet a Kosár tartalmához. A „Folytatás a következő lépéssel” gombra kattintás esetén Ön a „Rendelés áttekintése” oldalra érkezik. Itt láthatja összegezve az Ön által korábban megadott adatokat, így a Kosár tartalmát, a felhasználói, számlázási és szállítási adatokat és az Ön által fizetendő összeget (ezeken az adatokon itt már nem változtathat, csak ha a „Vissza” gombra kattint).

 

FELMONDÁS, ELÁLLÁS KÜLÖNÖS FELTÉTELEI
A megrendelés és a megrendelt termékek/szolgáltatások használatától való elállás kizárólag írásban történik és csak a megrendelő/vállalkozás képviselője vagy a szabályszerű írásban felhatalmazottja nyújthatja be.

Ön most az elállási és felmondási jog hiányáról szóló előzetes tájékoztatás kivonatát láthatja, a teljes leírás részletesen lejjebb olvasható, itt most csak a törvény adta lehetőségek közül a működtetőre és az egyesületre legjellemzőbben érvényesíthető szabályok kerültek kihangsúlyozásra.

Ha szolgáltatást rendelt interneten, akkor főszabály szerint a szerződés megkötését követő 14 napon belül ugyanúgy elállhat a szerződéstől, mint a termékek vásárlása esetén.

Az elállási jog helyett felmondási jog illeti meg, ha a működtetőt vagy egyesületet arra kéri, hogy a szerződés teljesítését az elállásra nyitva álló 14 napos határidő lejárta előtt kezdje meg (mely kérést ön köteles kifejezetten közölni, például levelet ír vagy, a webshopon keresztül 14 napon belüli megrendelést ad fel) és ezen nyilatkozata megtételét követően a teljesítés megkezdődik.

A felmondási jogát elveszíti, ha a szolgáltatás egészét teljesítette az eladó, és Ön tudomásul vette (még a teljesítés megkezdésére irányuló kérésével egyidejűleg), hogy az egész szolgáltatás teljesítésével elveszíti ezt a jogát.

Ilyen például 14 napon belüli kajak-kenubérlés, felszerelés kölcsönzés, amely a készletből való lekötéssel (előre lefoglalással), előkészítéssel és végül az üzemképesen való átadással és a fogyasztó/vállalkozás oldaláról történő átvétellel teljesítettnek számít részünkről.

Az elállási vagy felmondási jog hiánya alkalmazható lakáscélú szolgáltatás kivételével szállásnyújtásra irányuló szerződés, fuvarozás, személygépjármű-kölcsönzés, étkeztetés vagy szabadidős tevékenységekhez kapcsolódó szolgáltatásra irányuló szerződés esetében, ha a szerződésben meghatározott teljesítési határnapot vagy határidőt kötöttek ki.

Ilyen szolgáltatásoknak számítanak például a „hajó, felszerelés szállítás, nyári tábor, oktatás, edzés, túra, program, esemény, és kiegészítő szolgáltatások”-okon való részvételi lehetőség megvásárlása, mivel ezek határidőkhöz vannak kötve.

Az általunk biztosítható szolgáltatások igénylése, majd az ebből következő felmondási jog hiánya esetére az alábbi feltételeket kívánjuk alkalmazni.

A működtetőnél és az egyesületnél a lefoglalózott szolgáltatások lemondása az igénybevétel előtt 31. napig teljesen díjmentes.
– az igénybevételi napja előtt:
– 15-30 napon belül: 50 % kötbér a teljes árból
– 8-14 napon belül: 75 % a kötbér a teljes árból
– 0-7 napon belül vagy meg nem jelenés/átvétel esetén: 100 % kötbér a szolgáltatás teljes árából.

A lefoglalt, de az igénybe nem vett, illetve megrendelés véglegesítése után módosított szolgáltatások (hajómosás, szállítás stb.) pénzbeli visszatérítésére nincs lehetőség. Ez azt jelenti, hogy a szolgáltatások árát nem áll módunkban visszafizetni, abban az esetben sem, ha a végül nem veszi igénybe a terméket, szolgáltatást a fogyasztó vagy vállalkozás.

A szolgáltató/eladó speciális kondíciókhoz kötött termékeinek foglalása, vagy szolgáltatásainak, rendezvényei esetén a fentiektől eltérő, egyedi szerződésben rögzített feltételeket állapíthat meg.

Kétszer van lehetősége fogyasztónak/vállalkozásnak lemondani ugyanazt a terméket/szolgáltatást egyazon idősávban, és áttenni az időpontot, de mindig csak a szolgáltató által visszaigazoltan szabad kapacitások, időpontok terhére.
Ezt minden esetben E-mailben kell jelezni a szükséges elérhetőségi adatok megadása (telefonszám, E-mail cím) mellett. Ezután van lehetőség egy másik időpont kiválasztására az egyes termékek/szolgáltatásokra jellemző általános vagy KF-ben feltüntetett lemondási feltételek figyelembe vételével.

 

GARANCIA, HASZNÁLATI FELELŐSSÉG
Teljes pénz visszafizetési garancia jár abban az esetben, ha a szolgáltató önhibájából nem teszi lehetővé a fogyasztó vagy a vállalkozás számára a megrendelt termék jogszerű és biztonságos használatát, vagy nem kezdi meg a szolgáltató a szolgáltatás biztosítását a fogyasztónak a honlapon megadott és visszaigazolt feltételeknek megfelelően, illetőleg 6 órát meghaladó késedelembe esik – amennyiben a megrendelés időponthoz és helyszínhez kötött.

Ez a következőket jelenti: A termék vagy szolgáltatás alkalmatlan a biztonságos felhasználásra (például törött a hajó ülése), jogszerű részvételre (hiányoznak a hatósági engedélyek), illetve nem felel meg a HSZ rendelkezéseinek az eszköz jellege, várható felhasználási módja program vagy a szolgáltatás.

A működtető és az egyesület törekszik rá, hogy az átadott eszközök éves ellenőrzés és a szükséges javítás után kerüljenek átadásra.

Törvényi kötelezettségünk az úszóképesség és a rendeltetésszerű használatra való alkalmasság biztosítása az átadáskor, amelyet fogyasztó vagy vállalkozás köteles indulás előtt megtekintéssel ellenőrizni, amelyet visszavételkor mi is megteszünk.

Működtető és egyesület előre kizárja a garancia érvényesítési okai közül az alábbi kifogásokat: Korábbi használatból eredő kisebb esztétikai hibák, az átadott eszközök életkora, szín összetétele, az esetleges javítások nyomai, az extraként adott segédeszközök üzemképes állapota (például a kajak kormánylapát, ülőpárna meghibásodása vagy hiánya) a biztonságos használatot nem befolyásoló kitakarítottság állapota, helyszíni csere igényből adott csere eszközök jellege (például komfort négyes kenu helyett keresztmerevítős négyest tudunk már csak adni), nyitvatartási időn túli használati igény elutasítása, egyéb extra szolgáltatások kérésének elutasítása (például díj ellenében sem tudjuk vállalni a kiszállítást), készletkifogyás – átmeneti készlethiány okozta igény elutasítása, abban az esetben, amennyiben a müködtető/egyesület tudomására jut, hogy a fogyasztó/vállalkozás szabálysértő módon (ÁSZ, HSZ, Házirend, KF, Alapszabály) használja a felszereléseket, vagy fogyasztó/vállalkozás tevékenysége, viselkedése ütközik az előírásokkal és emiatt a használat/részvétel lehetősége visszavonásra kerül a működtető/egyesület részéről, illetőleg visszatérően ismétlődő vagy egyszeri súlyos szabálysértés esetén végleges szolgáltatás megtagadás történik a működtető/egyesület részéről.

 

Szerződésen kívül okozott károk (deliktuális felelősség):

A teljes pénz visszafizetési garancia a fogyasztó és a vállalkozás által már megtekintett és átvett termékek, szolgáltatások használata közbeni eseményekre, és az általuk okozott hatásokra egyértelműen nem terjed ki.
Azaz a fogyasztó/vállalkozás által átvett eszközök használatából eredő hatásokra (saját magának, beleértve az általa hozott résztvevőket is, vagy harmadik félnek okozott károk, elmaradt hasznok), és az igénybevett szolgáltatások használata alatt és utáni állapotban beállt változásokra semmilyen felelősséget nem áll módjában működtetőnek/egyesületnek vállalni. (Ilyen eset például egy csapatépítő programon való baleseti esemény, és az emiatt a munkából való kiesés okozta elmaradt jövedelmek és egyéb károk).

A fogyasztó és a vállalkozás a saját felelősségére veheti igénybe a működtető vagy az egyesület eszközeit és szolgáltatásait, beleértve a honlap használatát is és önállóan köteles helytállni a működtetőnek/egyesületnek és a harmadik félnek okozott károkért.

Szerződésszegéssel okozott károk (kontraktuális felelősség):

Amennyiben a működtető/egyesület a szerződésszegést bizonyíthatóan az ellenőrzési körén kívül eső, a szerződéskötés időpontjában előre nem látható körülmény okozta, és nem elvárható, hogy a körülményt elkerüljük, vagy a kárt elhárítsuk, abban az esetben mentesülünk a kártérítési felelősség alól.

Ezek jellemző esetei a természeti katasztrófák (földrengés, tűzvész, járvány, aszály, fagykár, árvíz, szélvihar, villámcsapás, a biztonságos hajózást ellehetítlenítő időjárás stb.), továbbá bizonyos politikai-társadalmi események (pl. háború, forradalom, felkelés, tüntetés, zavargás, szabotázs). Ellenőrzési körön kívül esik egy államhatalmi aktus, behozatali tilalom egy termékre, vagy hatósági engedély hiánya esetleg konkrét tiltás egy adott szolgáltatás kapcsán (például nem kapjuk meg az engedélyt egy programra, pedig időben és szabályszerűen benyújtottuk azt.)

 

Szolgáltatás megtagadása, ajánlat visszavonása:

Abban az esetben lehetséges, amennyiben

– a működtető/egyesület tudomására jut, hogy a fogyasztó/vállalkozás szabálysértő módon vagy törvényellenesen (ÁSZ, HSZ, Házirend, KF, Alapszabály) kívánja használni a felszereléseket, esetleg a fogyasztó/vállalkozás tevékenysége, viselkedése ütközik a honlapon található egyéb előírásokkal (például hajót szeretne bérelni, de nem rendelkezik jártassággal a hajó használatával kapcsolatban, és oktatást igénybevételéről sem gondoskodik a használat megkezdése előtt akár tőlünk, akár máshonnan megrendelve azt)

– vagy a fogyasztó/vállalkozás megtévesztve az üzemeltetőt/egyesületet olyan fontos tényt nem közöl, amelynek tudatában a működtető/egyesületnek jogszabályban meghatározott felelőssége merülhet fel a jogügylet kapcsán (például a webshopban kibérelt eszközt a HSZ szabályait megsértve ittasan/kábultan/eszméletvesztéssel járó beteg állapotban kezdi el fogyasztó/vállalkozás képviselője-résztvevői használni)

– A fogyasztó visszatérően ismétlődő vagy egyszeri súlyos szabálysértés esete ellenére folytatni kívánja veszélyeztető, szabálysértő tevékenységét (például nem engedélyezett rendezvényre, eseményre kívánja felhasználni a kibérelt eszközöket)

– bármilyen más módon megvalósítja az ÁSZF-ben felsorolt szabályok megsértését
Amennyiben a fenti események bármelyike bekövetkezik a működtető/egyesület köteles jegyzőkönyv felvétele mellett (amelyből minden érintett fél kap 1 példányt) a használat/részvétel lehetőségének visszavonásáról illetve egyéb szankciók bevezetéséről dönteni.
A döntésnek arányosnak, jogszerűnek, közérthetőnek, indoklást tartalmazónak, és haladéktalanul végrehajthatónak kell lennie.

Ennek esetei: Tájékoztatás, szóbeli figyelmeztetés, a szolgáltatás használatának ideiglenes vagy végleges megtagadása. Súlyos szabálysértés, ön vagy közveszélyes használat/viselkedés esetén a működtető/egyesület haladéktalanul visszavonja a szolgáltatás/felszerelés használatának jogát pénzvisszafizetés és kártérítés nélkül.

Ebben az esetben a további szolgáltatások nyújtásának megtagadása megtörténhet a fogyasztó/vállalkozás részére és a már kiadott ajánlatok visszavonásra kerülnek a működtető/egyesület részéről.

Az ilyen módon visszavont ajánlatok és az ebből fakadó teljesítések elmaradásából keletkezett károk megtérítési igényéről a fogyasztó/vállalkozás lemond, és a működtetőnek/egyesületnek már kifizetett előlegek visszaadására a különös lemondási, elállási eseteiben érvényesíthető feltételek alapján történhet visszafizetés fogyasztó/vállalkozás részére.

 

A RENDELÉS VÉGLEGESÍTÉSE (AJÁNLATTÉTEL)
Amennyiben Ön meggyőződött arról, hogy a kosár tartalma megfelel az Ön által megrendelni kívánt termékeknek/szolgáltatásoknak, valamint az Ön adatai helyesen szerepelnek, úgy a „Megrendelem” gombra kattintva zárhatja le megrendelését. A honlapon közölt információk nem minősülnek az Eladó (szolgáltató, működtető, egyesület) részéről szerződés megkötésére vonatkozó ajánlatnak. A jelen ÁSZF hatálya alá tartozó megrendelések esetén Ön minősül ajánlattevőnek.

Ön a „Megrendelem” gomb megnyomásával kifejezetten tudomásul veszi, hogy ajánlatát megtettnek kell tekinteni, és nyilatkozata – az Eladó jelen ÁSZF szerinti visszaigazolása esetén – fizetési kötelezettséget von maga után. Önt az ajánlata 48 órás időtartamban köti. Amennyiben az Ön ajánlatát a jelen általános szerződési feltételek szerint 48 órán belül nem igazolja vissza az Eladó, Ön mentesül az ajánlati kötöttsége alól.

 

RENDELÉS FELDOLGOZÁSA, A SZERZŐDÉS LÉTREJÖTTE
Önnek bármilyen időpontban lehetősége van a megrendelés leadására. Az Eladó legkésőbb az Ön ajánlatának elküldését követő munkanap során e-mail útján visszaigazolja az Ön ajánlatát. A szerződés akkor jön létre, amikor az Eladó által küldött visszaigazoló email az Ön számára a levelezőrendszerében hozzáférhetővé válik.

 

FIZETÉSI MÓDOK
BARION
A Barion Smart Gateway egy teljesen hazai fejlesztésű, bankoktól független bankkártya és e-pénz elfogadására alkalmas fizetőkapu, amely verhetetlen árai mellett számos innovatív funkcióval rendelkezik. Használata még kényelmesebb a csupán egy perces regisztrációt követően. Mivel a bankkártya-számokat egy PCI DSS tanúsítvánnyal ellátott biztonságos rendszer tárolja, elég a regisztrált e-mail cím és jelszó megadása bármilyen eltárolt kártya használatához.

A Barion webes felületén riportok, export lehetőség, valamint kiküldött havi számlalevél segítik az üzleti folyamatokat, illetve a hivatalos elszámolást. A tranzakciók valós időben zajlanak, és mobil applikációban is lehet látni a beérkező tételeket. A Barion felhasználók az ingyenes Barion applikáció segítségével egyre több boltban és vendéglátóhelyen mobillal is tudnak fizetni, anélkül, hogy készpénzt vagy bankkártyát kellene magukkal vinniük. A banki biztonságot az MNB felügyelete garantálja (MNB engedély: H-EN-I-1064/2013). A bankkártya visszaélések elleni védelmet rugalmasan és igazságosan kezeljük.

 

ÁTVÉTELI MÓDOK, ÁTVÉTELI DÍJAK, SZÁLLÍTÁSI KÖLTSÉGEK
A termékek/szolgáltatások az egyesület telephelyén is hozzáférhetőek, tehát fogyasztó/vállalkozás saját maga is eljöhet értük és gondoskodhat azok biztonságos elszállításáról
A másik lehetőség, hogy a működtető/egyesület esetleg annak a megbízottja kiszállítja a feltüntetett nyitvatartási időn belül a megadott címre a termékeket/eljuttatja a szolgáltatásokat.

Távolság alapú szállítási költségek:
Szolgáltatások igénybevétele, termékek átvétele a szolgáltató által megjelölt címen:
1031 Budapest, Rozgonyi Piroska u. 28.: – 0 – FT

Egyéb címeken történő átvétel:

Felszerelés szállítás: 1 alkalommal, 1 autóval és 1 utánfutóval. Az ár tartalmazza az oda-vissza utat, a matricákat és az adót.

Rajkára és Dunakilitibe: 60.000 Ft
Mosonmagyaróvárra: 55.000 Ft
Győrbe: 50.000 Ft
Komáromba: 40.000 Ft
Esztergomba: 30.000 Ft
Visegrádra: 25.000 Ft
Dunabogdányba: 25.000 Ft
Leányfaluba: 20.000 Ft
Szentendrére: 15.000 Ft

Egyéb helyekre gépkocsival és utánfutóval szilárd burkolatú közúton megközelíthető helyekre a szállítás díja 250 Ft/km, amelynek indulópontja a 1031 Budapest, Rozgonyi Piroska u. 28 és az oda-vissza útra (főútvonalon, autópályán, útvonatervező eszköz pl google maps gyors út beállításokkal) egyaránt értendő és minimum 200 km kifizetendő.

A szállítás díja a fel és lerakodást, takarítás díját nem tartalmazza, azt külön extraként lehet megrendelni – lásd kajak-kenubérlés.

Szállítási kapacitás 1 körre: 1-10 db TC 4 kenu vagy kajak. Például 8 db komfort négyes és 2 db keresztmerevítős kenu.
Bővebb információ a szállításról: Kajak-kenu szállítás

 

TELJESÍTÉSI HATÁRIDŐ
A megrendelésre vonatkozóan az általános teljesítési határidő a rendelés visszaigazolásától számított legfeljebb 30 nap. Ez a szállítási határidő tájékoztató jellegű, az ettől történő eltérést minden esetben e-mail útján jelezzük.

 

JOGFENNTARTÁS, TULAJDONJOGI KIKÖTÉS

Amennyiben Ön korábban már úgy rendelt terméket, szolgáltatást hogy azt a kiszállítás során nem vette át (ide nem értve azt az esetet, amikor elállási jogával élt), vagy a Termék nem kereste jelzéssel érkezett vissza az eladóhoz, az Eladó a megrendelés teljesítését a vételár és a szállítási költségek előre történő megfizetéséhez köti.

Eladó visszatarthatja a Termék átadását, vagy a szolgáltatás teljesítését, ameddig nem győződik meg arról, hogy a Termék, szolgáltatás árának kifizetése sikeresen megtörtént az elektronikus fizetési megoldás használatával (ideértve azt az esetet is, amikor az átutalással fizetett termék esetén Vásárló a tagállama szerinti pénznemben utalja el a vételárat és az átváltás, valamint a banki jutalékok, költségek miatt Eladó nem kapja meg teljes mértékben a vételár és a szállítási díj összegét).

Amennyiben a Termék ára nem került teljes mértékben kifizetésre, az Eladó a vételár kiegészítésére hívhatja fel a Vásárlót.

KÜLFÖLDRE TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉS
Eladó nem különbözteti meg a Honlap használatával Magyarország területén és az azon kívül az Európai Unió területén belüli vásárlókat. A jelen ÁSZF eltérő rendelkezése hiányában az Eladó Magyarország területén biztosítja a megrendelt termékek, szolgáltatások kiszállítását/átvételét. Ettől eltérni csak a fogyasztó/vállalkozás előzetes külön kérése és annak a szolgáltató egyértelmű visszaigazolása esetén lehet.

A Magyarországon kívüli vásárlásra is jelen ÁSZF rendelkezései az irányadóak azzal, hogy a vonatkozó rendelet előírásai alapján jelen pont értelmezésében a fogyasztónak vagy vállalkozásnak az minősül, aki valamely EU tagállam állampolgára, vagy valamely tagállamban lakóhellyel rendelkezik, vagy az a vállalkozás, amely valamely tagállamban letelepedési hellyel rendelkezik, és minden másban megfelel a fogalmaknál felsorol feltételeknek a fogyasztó vagy vállalkozás definíciójában.

Minden más esetben az eladó szabadon mérlegeli, hogy kíván e ajánlatot tenni harmadik ország vagy az EU-n kívüli fogyasztónak/vállalkozásnak az irásos igényére.

A kommunikáció és a vásárlás nyelve elsősorban a magyar nyelv, Eladó nem köteles a vásárló tagállami szerinti nyelven kommunikálni Vásárlóval.

Eladó nem köteles megfeleljen a Vásárló tagállama szerinti nemzeti jogban az érintett Termékkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban meghatározott szerződésen kívüli követelményeknek, például címkézési, eszköz minősítési, vagy ágazatspecifikus követelményeknek, vagy hogy tájékoztassa a Vásárlót ezekről a követelményekről.

Eladó eltérő rendelkezése hiányában a Magyarországi ÁFÁ-t, illetőleg a Magyar Adóhatósághoz (NAV) bejelentett tevékenységi/besorolási körének megfelelő ÁFÁ-t alkalmazza minden termék/szolgáltatás esetében.

Vásárló a jelen ÁSZF szerint élhet jogérvényesítési lehetőségeivel.

Elektronikus fizetési megoldás alkalmazása esetén a fizetés az Eladó által meghatározott pénznemben valósul meg.

Eladó visszatarthatja a Termék átadását, szolgáltatás megkezdését ameddig nem győződik meg arról, hogy a Termék, szolgáltatás árának és a szállítási díjnak kifizetése sikeresen és maradéktalanul megtörtént az elektronikus fizetési megoldás használatával (ideértve azt az esetet is, amikor az átutalással fizetett termék esetén Vásárló a tagállama szerinti pénznemben utalja el a vételárat (szállítási díjat) és az átváltás, valamint a banki jutalékok, költségek miatt Eladó nem kapja meg teljes mértékben a vételár összegét). Amennyiben a Termék ára nem került teljes mértékben kifizetésre, az Eladó a vételár kiegészítésére hívhatja fel a Vásárlót.

Eladó a Termék, szolgáltatás átadása, teljesítés érdekében a magyar vásárlókat megillető átadási lehetőségeket biztosítja a nem magyarországi vásárlóknak is.

Amennyiben Vásárló az ÁSZF szerint kérheti a Termék szállítását Magyarország területére, vagy bármely más Európai Uniós tagállam területére, ezt kérheti a nem magyarországi vásárló is bármely az ÁSZF-ben megjelölt szállítási módon.

Amennyiben Vásárló az ÁSZF szerint választhatja a Termék/szolgáltatás személyes átvételét az Eladónál, ezzel élhet a nem magyarországi vásárló is.

Egyebekben a Vásárló kérheti, hogy a Termék szállítását saját költségén oldhassa meg külföldre. Magyar vásárlót ez a jog nem illet meg.

Eladó a szállítási díj megfizetését követően teljesíti a megrendelést. Amennyiben Vásárló a szállítási díjat nem fizeti meg Eladó számára, vagy a saját szállítást nem oldja meg az előre egyeztetett időpontig, Eladó a szerződést a felmondja és az előre megfizetett vételárból a lemondási feltételeknek megfelelő rész levonása után fennmaradó összeget visszafizeti Vásárló számára.

 

FOGYASZTÓI TÁJÉKOZTATÓ A 45/2014. (II. 26.) KORM. RENDELET ALAPJÁN

Tartalomjegyzék

Fogyasztói tájékoztató
Elállási jog
Szavatossági jogok

TÁJÉKOZTATÓ A FOGYASZTÓ VEVŐT MEGILLETŐ ELÁLLÁSI JOGRÓL
Fogyasztónak a Ptk. 8:1. § 1. bekezdés 3. pontja szerint csak a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy minősül, így jogi személyek nem élhetnek az indokolás nélküli elállási joggal.

A fogyasztót a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 20. § szerint megilleti az indokolás nélküli elállás joga.
A fogyasztó az elállási jogát
a) termék adásvételére irányuló szerződés esetén
aa) a terméknek,
ab) több termék adásvételekor, ha az egyes termékek szolgáltatása eltérő időpontban történik,az utoljára szolgáltatott terméknek,

a fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától számított határidőn belül gyakorolhatja, mely határidő 14 nap.

A jelen pontban foglaltak nem érintik a fogyasztó azon jogát, hogy az e pontban meghatározott elállási jogát a szerződés megkötésének napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja.

Ha a szerződés megkötésére a fogyasztó tett ajánlatot, a fogyasztót a szerződés megkötése előtt megilleti az ajánlat visszavonásának joga, ami a szerződés megkötésére kiterjedő ajánlati kötöttséget megszünteti.

ELÁLLÁSI NYILATKOZAT, A FOGYASZTÓT MEGILLETŐ ELÁLLÁSI VAGY FELMONDÁSI JOG GYAKORLÁSA
A fogyasztó a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 20. §-ban biztosított jogát az erre vonatkozó egyértelmű nyilatkozat útján, vagy a honlapról is letölthető nyilatkozat-minta felhasználásával gyakorolhatja.

A FOGYASZTÓ ELÁLLÁSI NYILATKOZATÁNAK ÉRVÉNYESSÉGE
Az elállási jogot határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a fogyasztó nyilatkozatát határidőn belül elküldi. A határidő 14 nap.

A fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy az elállás jogát e rendelkezéssel összhangban gyakorolta.

Az Eladó a fogyasztó elállási nyilatkozatát annak megérkezését követően köteles elektronikus adathordozón visszaigazolni.

AZ ELADÓ KÖTELEZETTSÉGEI A FOGYASZTÓ ELÁLLÁSA ESETÉN
AZ ELADÓ VISSZATÉRÍTÉSI KÖTELEZETTSÉGE

Ha a fogyasztó a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 22. §-nak megfelelően eláll a szerződéstől, az Eladó legkésőbb az elállásról való tudomásszerzésétől számított tizennégy napon belül visszatéríti a fogyasztó által ellenszolgáltatásként megfizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket, így a szállítási díjat is. Felhívjuk a figyelmét, hogy ez a rendelkezés nem vonatkozik a legkevésbé költséges szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási mód választásával okozott többletköltségekre.

AZ ELADÓ VISSZATÉRÍTÉSI KÖTELEZETTSÉGÉNEK MÓDJA
A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 22. §-nak megfelelő elállás vagy felmondás esetén az Eladó a fogyasztónak visszajáró összeget a fogyasztó által igénybe vett fizetési móddal megegyező módon téríti vissza. A fogyasztó kifejezett beleegyezése alapján az Eladó a visszatérítésre más fizetési módot is alkalmazhat, de a fogyasztót ebből adódóan semmilyen többletdíj nem terhelheti. A Fogyasztó által hibásan és/vagy pontatlanul megadott bankszámlaszám vagy postai cím következtében történő késedelem miatt az Eladó-t felelősség nem terheli.

TÖBBLETKÖLTSÉGEK
Ha a fogyasztó kifejezetten a legkevésbé költséges szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választ, az Eladó nem köteles visszatéríteni az ebből eredő többletköltségeket. Ilyen esetben a feltüntetett általános szállítási díjtételek erejéig áll fenn visszatérítési kötelezettségünk.

VISSZATARTÁSI JOG
Az Eladó mindaddig visszatarthatja a fogyasztónak visszajáró összeget, amíg a fogyasztó a terméket vissza nem szolgáltatta, vagy kétséget kizáróan nem igazolta, hogy azt visszaküldte; a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni. Utánvéttel vagy portósan feladott küldeményeket nem áll módunkban elfogadni.

A FOGYASZTÓ KÖTELEZETTSÉGEI ELÁLLÁSA VAGY FELMONDÁSA ESETÉN
A TERMÉK VISSZASZOLGÁLTATÁSA
Ha a fogyasztó a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 22. §-nak megfelelően eláll a szerződéstől, köteles a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított tizennégy napon belül visszaküldeni, illetve az Eladónak vagy az Eladó által a termék átvételére meghatalmazott személynek átadni. A visszaküldés határidőben teljesítettnek minősül, ha a fogyasztó a terméket a határidő lejárta előtt elküldi.

A TERMÉK VISSZASZOLGÁLTATÁSÁVAL KAPCSOLATOS KÖLTSÉGEK VISELÉSE
A fogyasztó viseli a termék visszaküldésének költségét. A terméket az Eladó címére kell visszaküldeni. Ha a fogyasztó a teljesítés megkezdését követően felmondja az üzlethelyiségen kívül vagy távollévők között kötött – szolgáltatás nyújtásra vonatkozó – szerződést, köteles a felmondás vállalkozással való közlése időpontjáig teljesített szolgáltatással arányos díjat a vállalkozás számára megfizetni. A fogyasztó által arányosan fizetendő összeget a szerződésben megállapított ellenszolgáltatás adóval növelt teljes összege alapján kell megállapítani. Ha a fogyasztó bizonyítja, hogy az ily módon megállapított teljes összeg túlzottan magas, az arányos összeget a szerződés megszűnésének időpontjáig teljesített szolgáltatások piaci értéke alapján kell kiszámítani. Kérjük vegye figyelembe, hogy utánvéttel vagy portósan visszaküldött terméket nem áll módunkban átvenni.

FOGYASZTÓ FELELŐSSÉGE AZ ÉRTÉKCSÖKKENÉSÉRT
A fogyasztó a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért felel.

AZ ELÁLLÁSI JOG AZ ALÁBBI ESETEKBEN NEM GYAKOROLHATÓ
Az Eladó kifejezetten felhívja az Ön figyelmét, hogy Ön nem gyakorolhatja elállási jogát a 45/2014 (II.26.) Korm. Rendelet 29. §. (1) bekezdésében foglalt esetekben:

a) a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szolgáltatás egészének teljesítését követően, ha a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg, és a fogyasztó tudomásul vette, hogy a szolgáltatás egészének teljesítését követően felmondási jogát elveszíti;

b) olyan termék vagy szolgáltatás tekintetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac vállalkozás által nem befolyásolható, az elállási jog gyakorlására meghatározott határidő alatt is lehetséges ingadozásától függ;

c) olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak;

d) romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében;

e) olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;

f) olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel;

g) olyan alkoholtartalmú ital tekintetében, amelynek tényleges értéke a vállalkozás által nem befolyásolható módon a piaci ingadozásoktól függ, és amelynek áráról a felek az adásvételi szerződés megkötésekor állapodtak meg, azonban a szerződés teljesítésére csak a megkötéstől számított harmincadik napot követően kerül sor;

h) olyan vállalkozási szerződés esetében, amelynél a vállalkozás a fogyasztó kifejezett kérésére keresi fel a fogyasztót sürgős javítási vagy karbantartási munkálatok elvégzése céljából;

i) lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a fogyasztó a csomagolást felbontotta;

j) hírlap, folyóirat és időszaki lap tekintetében, az előfizetéses szerződések kivételével;

k) nyilvános árverésen megkötött szerződések esetében;

l) lakáscélú szolgáltatás kivételével szállásnyújtásra irányuló szerződés, fuvarozás, személygépjármű-kölcsönzés, étkeztetés vagy szabadidős tevékenységekhez kapcsolódó szolgáltatásra irányuló szerződés esetében, ha a szerződésben meghatározott teljesítési határnapot vagy határidőt kötöttek ki (termékeink, szolgáltatásaink igénybevétele legtöbb esetben a szabadidős tevékenységekhez kapcsolódó szolgáltatásnak minősül és egy meghatározott időpontra vagy idősávra szól);

m) a nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom tekintetében, ha a vállalkozás a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg a teljesítést, és a fogyasztó e beleegyezésével egyidejűleg nyilatkozott annak tudomásul vételéről, hogy a teljesítés megkezdését követően elveszíti az elállási jogát.

KELLÉKSZAVATOSSÁG, TERMÉKSZAVATOSSÁG, JÓTÁLLÁS
A fogyasztói tájékoztató jelen pontja a 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet 9. § (3) bekezdése felhatalmazása alapján a 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet 3. számú melléklete alkalmazásával készült.

KELLÉKSZAVATOSSÁG
Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?
Ön az Eladó hibás teljesítése esetén az Eladóval szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

Milyen jogok illetik meg Önt kellékszavatossági igénye alapján?

Ön – választása szerint–az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:
Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy az Eladó számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát az Eladó költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat.

Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra az Eladó adott okot.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön kellékszavatossági igényét?
Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívjuk a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti.

Ha a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződés tárgya használt dolog, a felek rövidebb elévülési időben is megállapodhatnak; egy évnél rövidebb elévülési határidő ebben az esetben sem köthető ki érvényesen.

Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?
Ön az Eladóval szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?
A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást az Eladó nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

Használt termékek esetén alapesetben az általános szabályoktól eltérően alakulnak a szavatossági, jótállási jogok. A használt termékek esetében is beszélhetünk hibás teljesítésről, azonban figyelembe kell venni azokat a körülményeket, amelyek alapján a Vásárló bizonyos hibák előfordulására számíthatott. Az avulás folytán ugyanis egyes hibák jelentkezései egyre gyakoribbakká válnak, amelyek következtében azt, hogy egy használt termék ugyanolyan minőséggel rendelkezhet, mint egy újonnan vásárolt, nem lehet feltételezni. Ennek alapján a Vásárló csak az olyan hiányosságok tekintetében érvényesítheti a szavatossági jogait, amelyek a használtságból eredő hibákon felüliek, és azoktól függetlenül keletkeztek. Ha a használt termék hibás és erről a Fogyasztónak minősülő Vásárló a vásárláskor tájékoztatást kapott, az ismert hiba vonatkozásában a Szolgáltatónak nincs felelőssége.

TERMÉKSZAVATOSSÁG
Milyen esetben élhet Ön a termékszavatossági jogával?
Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön – választása szerint – a kellékszavatossági igényt vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Milyen jogok illetik meg Önt termékszavatossági igénye alapján?
Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

Milyen esetben minősül a termék hibásnak?
A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön termékszavatossági igényét?
Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?
Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.

A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?
A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.
A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Felhívom figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

JÓTÁLLÁS
Milyen esetben élhet Ön a jótállási jogával?
Hibás teljesítés esetén az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet alapján az Eladó jótállásra köteles.

Jogszabály írja elő a jótállás biztosítását az olyan tartós fogyasztási cikkek (pl.: műszaki cikkek, szerszámok, gépek) és alkatrészeik esetében, amelyek vásárlási értéke a 10 000 Ft-ot meghaladja.

Önt milyen jogok és milyen határidőn belül illetik meg jótállás alapján?
Az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet határozza meg a kötelező jótállás eseteit. Az ezen esetkörbe nem tartozó Termékek esetén az Eladó jótállást nem vállal. A jótállási igény a jótállási határidőben érvényesíthető. Ha a jótállásra kötelezett kötelezettségének a jogosult felhívására – megfelelő határidőben – nem tesz eleget, a jótállási igény a felhívásban tűzött határidő elteltétől számított három hónapon belül akkor is érvényesíthető bíróság előtt, ha a jótállási idő már eltelt.
E határidő elmulasztása jogvesztéssel jár. A jótállási igény érvényesítésére egyebekben a kellékszavatossági jogok gyakorlására vonatkozó szabályokat kell megfelelően alkalmazni. A jótállás időtartama egy év. E határidő elmulasztása jogvesztéssel jár. A jótállási határidő a fogyasztási cikk fogyasztó részére történő átadása, vagy ha az üzembe helyezést a vállalkozás vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napjával kezdődik. Az egy éven túli esetleges jótállási igényekkel kapcsolatban szíveskedjen a gyártóhoz fordulni!

Mi a viszonya a jótállásnak más szavatossági jogokkal?
A jótállás a szavatossági jogok (termék és kellékszavatosság) mellett érvényesül, alapvető különbség az általános szavatossági jogok és a jótállás között, hogy a jótállás esetén a fogyasztónak kedvezőbb a bizonyítási teher.

A 151/2003 Korm. Rendelet szerinti kötelező jótállás alá eső rögzített bekötésű, illetve a 10 kg-nál súlyosabb, vagy tömegközlekedési eszközön kézi csomagként nem szállítható fogyasztási cikket – a járművek kivételével – az üzemeltetés helyén kell megjavítani. Ha a kijavítás az üzemeltetés helyén nem végezhető el, a le- és felszerelésről, valamint az el- és visszaszállításról a vállalkozás, vagy – a javítószolgálatnál közvetlenül érvényesített kijavítás iránti igény esetén – a javítószolgálat gondoskodik.

Az eladó vállalása a kötelező jótállás időtartama alatt nem tartalmazhat a fogyasztóra nézve olyan feltételeket, amelyek hátrányosabbak azoknál a jogoknál, amelyeket a kötelező jótállás szabályai biztosítanak. Ezt követően (1 év után) azonban az önkéntes jótállás feltételei szabadon állapíthatóak meg, azonban a jótállás ebben az esetben sem érintheti a fogyasztó jogszabályból eredő -így köztük a kellékszavatosságon alapuló jogainak fennállását.

Három munkanapon belüli csereigény
Webáruházon keresztüli értékesítés esetén is érvényesül a három munkanapon belüli csereigény intézménye. Három munkanapon belüli csereigényt a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet alá tartozó tartós fogyasztási cikkek esetében lehet érvényesíteni, amely szerint, ha a 3 munkanapon belül érvényesíti valaki a csereigény intézményét, akkor az eladónak ezt úgy kell értelmeznie, hogy a termék az eladáskor már hibás volt és minden további nélkül a terméket ki kell cserélnie.

Mikor mentesül az Eladó a jótállási kötelezettsége alól?
Az Eladó a jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.

Felhívjuk a figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet, egyébként viszont Önt a jótállásból fakadó jogok a szavatossági jogosultságoktól függetlenül megilletik.

Hatályos Általános Szerződési Feltételek (PDF)