Hévíz vízitúra

A hévíz vízitúrán vár rád a télies táj, a gőzölgő patak, a nyíló tündérrózsák, és a felröppenő vízimadarak látványa.

 

A Hévíz-patak egyedülálló természeti kincsekben bővelkedik. Több mint 20 éve szervezünk élményekben gazdag vízitúrákat ide az őszi-téli-tavaszi időszakban.hévíz-patak vízitúra

A túra természetvédelmi területen halad keresztül, amelyhez az engedélyeket mi beszerezzük. Így gondtalanul élvezhetitek a Hévíz-patakon való evezés örömeit.

Stabil hajóinkban a teljesen kezdő, és a haladó kenusaink, illetve tengeri vagy túra kajakosaink is megismerhetik ezen a különlegesen szép vízitúra útvonalon való evezés élményét.

hévíz vízitúra tündérrózsa

Az indulás előtt egy rövid, de alapos evezős és kormányos oktatásban részesítünk.

Ismertetjük az útvonalat és baleset megelőzési, illetve természetvédelmi tájékoztatót tartunk. Minden túra csapat mellé adunk túravezetőt.

A program végén egy pohár kézmelengető teával vagy frissen főzött forralt borral várunk benneteket, hogy meghallgassuk élményeiteket.

A patak vize az indulásnál 20 fok feletti, a vízmélysége 0,5-1,5 m közt változik a legtöbb helyen. Sebessége 1-2 km/h, a teljesen kezdő kenusok és kajakosok is megbirkóznak vele.

Az elmúlt években azon túratársaink, akik betartották az oktatáson tanultakat, azok balesetmentesen hozták le hajóinkat.

Gyere velünk egy felejthetetlen Hévíz vízitúrára!

 

Rövid túraleírás:
10.00-10.30 közt találkozunk a Hévízen a castrum kemping melletti parkolóban. Utána kocsi és sofőr transzfer jön, azaz levisszük előre az autókat a túra végpontjára, a sofőröket visszahozzuk a kiindulási pontra.
11.30-12.00-ig vízre szállunk egy rövid oktatás után, majd 14 óráig evezünk egy jót kisebb pihenőkkel. 15 óra körülre a hajómosáson, pakoláson teázáson-forralt borozáson is túl leszünk és mehetünk haza!

Részletesebb leírást lentebb lapozva találsz. 

 

Időpontjaink: 2021.11.06-tól általában szombaton, vasárnap vagy külön igény esetén egyéb napokon is elérhetőek.

 • 2020. december – elmarad
 • 2021. január – elmarad
 • 2021. február 6,7 – elmarad
 • 2021. február 13,14 – elmarad
 • 2021. február 20,27 – elmarad
 • 2021. március 6,7 – elmarad
 • 2021. március 13,14,15 – elmarad

 

A jelenleg érvényben lévő korlátozások miatt túráinkat nem tudjuk megtartani. Írj E-mailt, vagy csatlakozz az indián-vízitúrás facebook csoportunkhoz és értesítünk amint lehet újra evezni.

Az elmaradt túrákat 2021. novemberétől szeretnénk pótolni, amennyiben a szükséges engedélyek beszerezhetőek.

 

Más időpontokban is lehetséges túraidőpontot kérnetek. Szóljatok legalább 7 nappal előre és ha van még szabad hely a nemzeti parknál, lefoglaljuk nektek a belépőket. Hévízi gőzölgő patak

A programot legalább 19 fős létszámtól indítjuk.

A kezdési limitet esetlegesen el nem érő túra esetén a jelentkezési díjakat visszatérítjük, vagy jóváírjuk nektek egy másik – még szabad időpontra.

Ez egy lehetőség, amire nem volt szükség az elmúlt években, mert mindegyik hévízi vízitúránkat megtartottuk.

Add le nyugodtan a jelentkezésedet hozzánk, mi összeszervezzük a csapatot, és értesítünk a fejleményekről!

 

Részvételi díjak:

 

 • Felnőtt túradíj Tc 4 fős kenuval: 6.900 Ft / fő + Nemzeti parki belépő 1.000 Ft/fő = 7.900 Ft / fő

 

 • Gyermek / OSE tag vagy csoportos túradíj Tc 4 fős kenuval: 6.500 Ft / fő + Nemzeti parki belépő 1.000 Ft/fő = 7.500 Ft / fő

  Gyermek jegy: 0-14 éves kor köztieknek. OSE tag: Óbudai SE pártoló vagy rendes tagja. Csoportos jegy: Minimum 10 fő együttes jelentkezése és befizetése esetén. 

 

 • Túradíj tengeri / túra kajakkal: 8.900 Ft / fő + Nemzeti parki belépő 1.000 Ft/fő = 9.900 Ft / fő 2 fős stabil kajakokat viszünk, amelyek hajónként 2 db jegy vásárlásával vehetőek igénybe. Legalább az egyik evezősnek már tapasztaltnak kell lennie.

 

A túradíj tartalmazza: a szervezést, a segítséget minden felmerülő feladat közös megoldásához, az engedélyek beszerzését, evezés és kormányzás oktatást, a vízitúra felszerelések használatát és szállítását, autónként 1 fő sofőr transzfert (helyi telekocsi szervezés mellett), 1 pohár forró italt (forralt bor, vagy tea).

A fenti díjak az 1.000 Ft/fő E-kommunikációs kedvezményt már tartalmazzák és a fogyasztók (ÁSZF: végfelhasználók, magánszemélyek) részére értendőek. Üzleti fogyasztók E-mailben kérhetnek ajánlatot a programra.

 

A túradíj nem tartalmazza: Az utazást, a Nemzeti Parki belépőt (jelentkezésnél előre kell beszednünk), parkolódíjat, étkezést, biztosítást, autók őrzését, hajómosást, hajó fel-lerakodást a parton, és az egyéni, kizárólagos hajóhasználatot: például csak ketten szeretnének evezni egy négyes kenuban. A sofőrtranszfer kizárólag a kocsi vezetőkre vonatkozik, utasokat nem szállítunk Hévízre.

 

 

hévíz vízitúra ajándékutalvány

Ajándékozz vízitúra élményeket!

Lepd meg szeretteidet egy különleges élménnyel a “Hévíz vízitúrával”.

Rendeled meg a webshopban, fizesd ki és elküldjük neked E-mailben a karácsonyi kártyát!

 

 

Szállásfoglalás

Szállást keresel Hévízen, de nem találtad meg egyből a megfelelőt? Mi végignéztünk már több mint 20 kedvező ajánlatot! Ha velünk jössz túrázni írj nekünk, és mi megosszuk veled az információinkat!

 

Jelentkezés:

 

 • A visszaigazolásunk után 2 napon belül egyenlítsd ki a díjakat, majd töltsd le a “Szülői hozzájárulás, résztvevői jognyilatkozatot” -és aláírva add át nekünk a túra kezdetekor.

 

 • FONTOS! A közlemény rovatba írd be a rendelésed számát (#0000), a résztvevő (csoport szervező nevét) és a túra dátumát!

 

 • Az összeg beérkeztét követően visszaigazoljuk a jelentkezésedet és a megadott E-mail címedre kiküldjük az E-számlát.

 

 • Ezzel a jelentkezési folyamat lezárult, várunk a túra napján a hévízi parkolóban!

 

Cikkek az előző évi túráinkról:

WeLoveBalaton.hu (Szerző: Molnár Zoltán, 2019.01.16) Aktív Balaton: Végigeveztünk a patakon, ami még a mínuszokban sem fagy be

Turista magazin (Szerző: Nógrádi Attila, 2019.01.24) Túra ajánló: Vízitúra a tél közepén?

Balaton.Info (Szerző: Borsi Judit, 2020.01.01) Ajánló: Hévízi-patak vízitúra egy élmeny, mely télen is garantált.

nlc.hu (Szerző: Mellik Éva, Bognár Péter 2020.02.08) Utazás: Két órát evezgettünk a gőzölgő téli csodapatakon

 

Fényképek:

Facebook fényképalbumunk

Jótékonysági túra az Erdőmentők Alapítvány javára (2019.03.17)

Társadalmi felelősségvállalási programunk (CSR): Hévízi és környékbeli iskolások ingyenes túrája  (2019.12.07-08)

 

Hévíz-patak vízitúra részletes programleírás: Hossz: 10 km, evezősidő 2-3 óra.

 

 • 10.00-10.30. Találkozó, regisztráció: A Castrum kemping melletti parkolóban. Keresd a kék zászlónkat!

 

 • 10.30-11.45. Felkészülés, és indulás: Először közösen összeállítjuk a négy fős kenuk és az 2 fős tengeri / túra kajakok legénységét, illetve a helyi telekocsikat szükség esetén. Ezután vegyetek ki mindent az autókból ami a túrázáshoz kell nektek. Végül konvojba rendeződünk és levisszük a kocsikat egy-egy sofőrrel a túra végpontjára, és otthagyjuk az autókat a túra kiszállójánál lévő parkolóban.

 

 • A sofőröket gyorsan visszahozzuk a túra indulási pontjára, éppen akkorra amikor kezdődik az evezés oktatás, ezt hívjuk sofőr (kocsi)transzfernek. A sofőrtranszfer ideje alatt gyalog lemegyünk a Hévíz-patak partjára minden túraholmival együtt. Csapatmunkában levesszük a kenukat és a kajakokat a trélerről.Indulásnál, a túra közepén és a végén is van lehetőség mobil wc-k használatára. A sofőrtranszfer kizárólag a kocsi vezetőkre vonatkozik, utasokat nem szállítunk!

 

 • 11.45-14.30. Hévíz-vízitúrázás: A hévízi-tó déli zsilipjétől indulunk kényelmes tempóban. A túra valamivel kevesebb mint 10 km hosszú, és a 76-os út keresztezéséig pihenőkkel együtt kényelmesen teljesíthető 2-3 óra alatt. Van mindenre idő, lehet piknikelni a hajókban, fényképeket csinálni a tündérrózsákról, a tájról, magatokról, a csapatról…

 

 • 14.30-15.00. Kikötés és elpakolás: Frissen főtt tea / forralt bor fogyasztás, majd hajómosás, hajópakolás együtt – érkezési sorrendben. A túratársakkal csapatmunkában a kenuk, kajakok kitakarítása és trélerre felrakásának átlag ideje 15-20 perc szokott lenni. Adunk felmosókat és vödröket, így nálunk nem kell a hideg vízbe nyúlkálni szivaccsal.

 

 • 15.00-15.15. Programzárás: Csoportkép (fakultatív), kötetlen beszélgetés, gépkocsik bemelegítése, távozás a patak partról.

 

Lehetőségek:

– A 20 főt meghaladó külön csapatoknak tudunk korábbi indulást is szervezni, vagy extra kéréseknek is eleget tudunk tenni.

– A helyi telekocsi rendszert környezet kímélési okokból szervezzük a sofőr (kocsi) transzfer szolgáltatásunk mellé.

Célunk a saját gépkocsi használat legszükségesebb szintre csökkentése. A sofőr (kocsi) transzferünk kizárólag a kocsi vezetőkre vonatkozik, utasokat nem szállítunk Hévízre!

 

Kedvezmények feltételei:

 • Csoportos díjkedvezményt minimum 15 fő együttes jelentkezésére és egyszerre történő befizetésére tudunk adni – függetlenül a felnőtt / gyermek aránytól.

 

 • 20 fő feletti csapatok jelentkezése és egyösszegű kifizetése esetén a csoport szervezője vendégünk a túrára.

 

 • Az E-kommunikációs kedvezményt (1.000 Ft/fő) az online jelentkezési lapon (webshopos vásárláskor), és a részvételi jognyilatkozatban lehet igényelni (hírlevél: igen).

 

 • Ha nem kéred a hírlevelünket, vagy nem szeretnél követni minket a facebookon akkor a jelentkezésedet csak a normál túradíj befizetése ellenében tudjuk elfogadni.

 

 • Évente csak pár levelet küldünk ki. Próbáld ki, első kézből értesülhetsz a friss túra információkról. A tájékoztatókat és az (E-dm) saját reklámot is tartalmazó hírlevelünk díjmentesen lemondható.

 

 • Ha kaptál kupon kódot, akkor azt te tudod érvényesíteni a feltételek szerint a vásárlásnál, mi utólag nem tudjuk beállítani.

 

 

Egyéb tudnivalók:

 

Letölthető dokumentumok:

 • Szülői-résztvevői jognyilatkozat átadása a túra napján a hévízi parkolóban van. NEM KÉRJÜK ELŐRE LEFOTÓZVA, SZKENNELVE. Hozunk üres példányokat is a nyilatkozatból, azoknak akiknek nincsen nyomtatási lehetősége.

 

 

Fizetés:

 • Banki átutalással a webshopos vásárlás visszaigazolása után 2 napon belül egy összegben. A rendelés feldolgozása időt vesz igénybe, a lehető legrövidebb időn belül visszajelzünk.

 

 • Webshopon keresztül bankkártyával (kialakítása folyamatban van, elkészülésig csak átutalást fogadunk el)

 

 • Készpénzzel irodánkban H-P 8-18 óra közt. Érkezésed előtt 1 órával telefonálj.

 

Számla: Cégre vagy magánszemélyre is lehetséges kérni. Minden esetben a megadott E-mail címedre küldjük ki az E-számlát. Magánszemély esetén a cégnév és az adószám rovatot hagyjad teljesen üresen.

A webshop technikai üzenete (visszaigazolás) néha a promóció vagy a levélszemét mappába érkezik, ezért 48 órán belül nézd meg ott is.

 

Jelentkezési határidő:

 • Az aktuális túranap beteléséig fizetési sorrendben. A betelt időpontokról feljebb vagy a webshopban tájékozódhatsz.

 

 • Tapasztalatunk szerint nem érdemes várni az utolsó pillanatig a jelentkezéssel, mert az elmúlt években sokszor hetekkel előre megteltek a túráink.

 

Túra lemondása:

A működtetőnél és az egyesületnél a megrendelt szolgáltatások lemondása az igénybevétel előtt 31. napig teljesen díjmentes.

Egyéb esetekben az igénybevételi napja előtt:

– 15-30 napon belül: 50 % kötbér a teljes befizetett árból

– 8-14 napon belül: 75 % a kötbér a teljes befizetett árból

– 0-7 napon belül bármilyen okból történő meg nem jelenés esetén: 100 % kötbér a teljes árból lásd ÁSZF, felmondás, elállás különös feltételei.

– A túradíj átruházható, ha az eredeti befizető nem tud eljönni. Az új személynek szabályosan kell jelentkeznie. A Nemzeti Parki díjat jelen álláspont szerint nem lehet visszakérni időpont változtatás esetén.

– Ha mi mondjuk le a programot (előzetes írásbeli értesítés mellett a megadott Email-címre) akkor a teljes díj visszajár vagy egy még szabad időpontra át lehet irányítani a jelentkezést.

 

Túra lemondás jogszabályi háttere:

 • Szabadidős szolgáltatás esetén, amennyiben a megrendelő kifejezett kérésére elkezdjük a teljesítést (Pl. nemzeti parki belépőt foglalunk, lekötjük a helyet a túrára), akkor nem jár a webshopos vásárlásoknál megszokott 14 napos indoklás nélküli elállás joga, azaz díj visszatérítés.
 • Ennek tényét előre közöljük – amit itt, a termék tájékoztatóban és az ÁSZF-ben is megtettünk.
 • Ha tartasz tőle, hogy bármilyen okból lemaradsz a befizetett túrádról, akkor köthetsz sztornó utazásbiztosítást, amely megtéríti a kondícióknak megfelelően a károdat.

 

A program saját felelősségre vehető igénybe. A változtatás jogát fenntartjuk. A képek illusztrációk. Jelen feltételek visszavonásig érvényesek.