Hévíz vízitúra

A hévíz vízitúrán vár rád a havas táj, a gőzölgő patak, a nyíló tündérrózsák, és a felröppenő vízimadarak látványa.

 

Több mint 20 éve szervezünk élményekben gazdag vízitúrákat az egyedülálló természeti kincsekben bővelkedő Hévíz-patakra.hévíz-patak vízitúra

A túra természetvédelmi területen halad keresztül, amelyhez az engedélyeket mi beszerezzük, így gondtalanul élvezhetitek a hévízi-patakon való evezés örömeit.

Stabil hajóinkban a teljesen kezdő, és a haladó kenusaink, illetve tengeri kajakosaink is biztonságosan ismerhetik meg ezen a különlegesen szép vízitúra útvonalon való evezés élményét.

hévíz vízitúra tündérrózsa

Az indulás előtt egy rövid, de alapos evezős és kormányos oktatásban részesítünk.

Ismertetjük az útvonalat és baleset megelőzési, illetve természetvédelmi tájékoztatót tartunk. Minden túra csapat mellé adunk túravezetőt.

A program végén egy pohár kézmelengető teával vagy frissen főzött forralt borral várunk benneteket, hogy meghallgassuk élményeiteket.

A patak vize az indulásnál 20 fok feletti, a vízmélysége 0,5-1,5 közt változik a legtöbb helyen. Sebessége 1-2 km/h, a teljesen kezdő kenusok és kajakosok is megbirkóznak vele.

Az elmúlt években azon túratársaink, akik betartották az oktatáson tanultakat azok borulás mentesen hozták le hajóinkat.

Gyere velünk egy felejthetetlen Hévíz-patak vízitúrára!

 

Hévíz vízitúra időpontjaink 2019.11.01-2020.03.15 közt szombaton, vasárnap vagy egyéb napokon is elérhetőek.

2019. november 30. / Betelt!

2019. december 07. Mikulás túra Betelt!

2019. december 08.Mikulás túra

2019. december 15.

2019. december 21.

2019. december 28. 50% telítettség

2019. december 29 – 50% telítettség

2019. december 30 – 90% telítettség

2019. december 31. – szilveszteri bulitúra.

2020. január 04.

2020. január 11.

2020. január 18.

2020. január 25, 26.

2020. február 01, 02.

2020. február 08, 09.

2020. február 15, 16.

2020. február 22, 23.

2020. február 29. március 01.

2020. március 07, 08.

2020. március 14, 15.

 

Más időpontokban is lehetséges túraidőpontot kérnetek. 15-72 fő közötti jelentkezés esetén, szóljatok legalább 10 nappal előre és ha van még szabad hely a nemzeti parknál, lefoglaljuk nektek a belépőket. Hévízi gőzölgő patak

A programot legalább 15 fős létszámtól indítjuk. Az elmúlt években mindegyik hévízi vízitúránkat megtartottuk.

A limitet esetlegesen el nem érő túra esetén a jelentkezési díjakat visszatérítjük, vagy jóváírjuk nektek egy másik – még szabad időpontra.

Add le nyugodtan jelentkezésedet hozzánk, mi összeszervezzük a csapatot, és értesítünk a fejleményekről!

 

hévíz vízitúra ajándékutalvány

Ajándékozz vízitúra élményeket!

Lepd meg szeretteidet egy különleges élménnyel a “Hévíz vízitúrával”.

Rendeled meg a webshopban, fizesd ki és elküldjük neked E-mailben a kártyát vagy kinyomtatjuk.

 

 

Szállásfoglalás

Szállást keresel Hévízen, de nem találsz kedvezőt? Mi végignéztünk már több mint 20 kedvező ajánlatot! Ha velünk jössz túrázni írj nekünk, és mi megosszuk veled információinkat!

 

Cikkek az előző évi túráinkról:

 

WeLoveBalaton.hu (Szerző: Molnár Zoltán, 2019.01.16) Aktív Balaton: Végigeveztünk a patakon, ami még a mínuszokban sem fagy be

 

Turista magazin (Szerző: Nógrádi Attila, 2019.01.24) Túra ajánló: Vízitúra a tél közepén?

 

Fényképek:

Facebook fényképalbumunk

Jótékonysági túra az Erdőmentők Alapítvány javára (2019.03.17)

Társadalmi felelősségvállalási programunk (CSR): Hévízi és környékbeli iskolások ingyenes túrája  (2019.12.07-08)

 

Hévíz-patak vízitúra programleírás:

 

Hossz: Kb 10 km, evezősidő 2-3 óra.

 • 10.15-10.30. Találkozó és regisztráció: A Castrum kemping melletti parkolóban várunk mindenkit.

 

 • 10.30-11.45. Felkészülés, és indulás: Először közösen összeállítjuk a négy fős kenuk és az 1, 2 fős tengeri kajakok legénységét, illetve a helyi telekocsi rendszert. Ezután vegyetek ki mindent a kocsikból ami a túrázáshoz kell nektek. Végül konvojba rendeződünk és levisszük a kocsikat egy-egy sofőrrel a túra végpontjára, és otthagyjuk az autókat a lenti parkolóban.

 

 • A sofőröket gyorsan visszahozzuk a túra indulási pontjára, éppen akkorra amikor kezdődik az evezés oktatás, ezt hívjuk sofőrtranszfernek. A sofőrtranszfer ideje alatt gyalog lemegyünk a Hévíz-patak partjára minden túraholmival együtt. Csapatmunkában levesszük a kenukat és a kajakokat a trélerről. Indulásnál, a túra közepén és a végén is van lehetőség mobil wc-k használatára.

 

 • 11.45-14.30. Hévíz-vízitúrázás: A hévízi-tó déli zsilipjétől indulunk kényelmes tempóban. A túra valamivel kevesebb mint 10 km hosszú, és a 76-os út keresztezéséig pihenőkkel együtt kényelmesen teljesíthető 2-3 óra alatt. Van mindenre idő, lehet piknikelni a hajókban, fényképezkedni stb.

 

 • 14.30-15.00. Kikötés és elpakolás: Frissen főtt tea / forralt bor fogyasztás, majd hajómosás, hajópakolás együtt – érkezési sorrendben. A túratársakkal csapatmunkában a kenuk, kajakok kitakarítása és trélerre felrakásának átlag ideje 15-20 perc szokott lenni. Adunk felmosókat és vödröket, így nálunk nem kell a hideg vízbe nyúlkálni szivaccsal.

 

 • 15.00-15.15. Programzárás: Csoportkép (fakultatív), kötetlen beszélgetés, gépkocsik bemelegítése, távozás a patak partról.

 

A 20 főt meghaladó külön csapatoknak tudunk korábbi indulást is szervezni, vagy extra kéréseknek is eleget tudunk tenni.

Volt olyan túra társaságunk is, akik 10 órakor már eveztek, és így még meg tudták csinálni a hévízi délutáni programjaikat is.

A helyi telekocsi rendszert környezet kímélési okokból szervezzük a sofőrtranszfer szolgáltatásunk. Célunk a saját gépkocsi használat ésszerű szintre csökkentése.

 

Egynapos hévíz vízitúra részvételi díjaink fogyasztók (ÁSZF: végfelhasználók, magánszemélyek) részére

KENUVAL:

 • Felnőtt túradíj kenuval: 4.900 Ft/fő + Nemzeti parki belépő 1.000 Ft/fő = 5.900 Ft/fő mindösszesen.

 

 • Gyermek túradíj kenuval: 3.900 Ft/fő + Nemzeti parki belépő 1.000 Ft/fő = 4.900 Ft/fő mindösszesen.
  0-14 éves kor között. Csoportos kedvezménnyel nem halmozható!

 

 • Csoportos túradíj kenuval: 4.500 Ft/fő + Nemzeti parki belépő 1.000 Ft/fő = 5.500 Ft/fő mindösszesen.
  Minimum 10 fő együttes jelentkezése és befizetése esetén függetlenül a felnőtt / gyermek aránytól.

 

TENGERI / TÚRA KAJAKKAL:

 • Felnőtt és gyermek túradíj tengeri kajakkal: 6.900 Ft/fő + Nemzeti parki belépő 1.000 Ft/fő = 7.900 Ft/fő mindösszesen.

 

 • Csoportos túradíj tengeri kajakkal: 6.500 Ft/fő + Nemzeti parki belépő 1.000 Ft/fő = 7.500 Ft/fő mindösszesen.
  Minimum 10 fő együttes jelentkezése és befizetése esetén függetlenül a felnőtt / gyermek aránytól.

 

– Az 1 fős kajakokból túránként maximum 4 db-ot tudunk adni, a 2 fős kajakokból 10 db-ot jelentkezési sorrendben. Az egyes hajótípusok elfogyását visszajelezzük.

– 2 fős tengeri / túra kajakokat adunk a kezdő / haladó szinten lévőknek. ilyenkor legalább az egyik kajakosnak tapasztaltnak kell lennie. Egy fős hajókat csak a tapasztalt kajakosoknak tudunk biztosítani.

 

A túradíj tartalmazza: a szervezést, a segítséget minden felmerülő feladat közös megoldásához, az engedélyek beszerzését, evezés és kormányzás oktatást, a vízitúra felszerelések használatát és szállítását, autónként 1 fő sofőr transzfert, 1 pohár forró italt (forralt bor, vagy tea).

A fenti díjak 1.000 Ft/fő E-kommunikációs kedvezményt már tartalmaznak.

 

A túradíj nem tartalmazza: Az utazást, a Nemzeti Parki belépőt (jelentkezésnél előre be kell szednünk külön), parkolódíjat, étkezést, biztosítást, autók őrzését, hajómosást, hajó fel-lerakodást a parton, és az egyéni – kizárólagos hajóhasználatot Pl: csak ketten szeretnének evezni egy négyes kenuban.

Üzleti fogyasztók E-mailben kérhetnek ajánlatot a programra.

 

Kedvezmények feltételei:

 • Csoportos díjkedvezményt minimum 10 fő együttes jelentkezésére és egyszerre történő befizetésére tudunk adni – függetlenül a felnőtt / gyermek aránytól.

 

 • 20 fő feletti csapatok jelentkezése és egyösszegű kifizetése esetén a csoport szervezője vendégünk a túrára.

 

 • Az E-kommunikációs kedvezményt (1.000 Ft/fő) az online jelentkezési lapon (webshopos vásárláskor), és a részvételi jognyilatkozatban lehet igényelni (hírlevél: igen).

 

 • Ha nem kéred a hírlevelünket, vagy nem szeretnél követni minket a facebookon akkor a jelentkezésedet csak a normál túradíj befizetése ellenében tudjuk elfogadni.

 

 • Évente 8-10 levelet küldünk ki. Próbáld ki, első kézből értesülhetsz a friss túra információkról. A tájékoztatókat és az (E-dm) saját reklámot is tartalmazó hírlevelünk díjmentesen lemondható.

 

 • Ha kaptál kupon kódot, akkor azt te tudod érvényesíteni a feltételek szerint a vásárlásnál, mi utólag nem tudjuk beállítani.

 

Jelentkezés lépései:

 

 • A visszaigazolásunk után 2 napon belül egyenlítsd ki a díjakat, majd töltsd le a “szülői, résztvevői nyilatkozatot” és aláírva add át a túra kezdetekor.

 

 • FONTOS! A közlemény rovatba írd be a rendelésed számát (#0000), a résztvevő (csoport szervező nevét) és a túra dátumát!

 

 • Az összeg beérkeztét követően visszaigazoljuk a jelentkezésedet és a megadott E-mail címedre kiküldjük az E-számlát.

 

 • Ezzel a jelentkezési folyamat lezárult, várunk a túra napján a hévízi parkolóban!

 

 • A webshop technikai üzenete (visszaigazolás) néha a promóció vagy a levélszemét mappába érkezik, ezért 48 órán belül nézd meg ott is.

 

Egyéb tudnivalók:

 

 

 • Hozunk üres példányokat is, azoknak akiknek nincsen nyomtatási lehetősége.

 

 • Csoportos jelentkezéshez használhatod ezt is ha 10 fő felett egyben szervezed a csapatodat: letölthető excel file

 

Fizetés:

 • Banki átutalással a webshopos vásárlás visszaigazolása után 2 napon belül egy összegben. A rendelés feldolgozása időt vesz igénybe, a lehető legrövidebb időn belül visszajelzünk.

 

 • Webshopon keresztül bankkártyával (kialakítása folyamatban van, elkészülésig csak átutalást fogadunk el)

 

 • Készpénzzel irodánkban H-P 8-18 óra közt. Érkezésed előtt 1 nappal, illetve 1 órával telefonálj.

 

Számla: Cégre vagy magánszemélyre is lehetséges kérni. Minden esetben a megadott E-mail címedre küldjük ki az E-számlát. Magánszemély esetén a cégnév rovatot hagyjad teljesen üresen.

 

Jelentkezési határidő:

 • Az aktuális túranap beteléséig fizetési sorrendben. A betelt időpontokról feljebb vagy a webshopban tájékozódhatsz.

 

 • Tapasztalatunk szerint nem érdemes várni a jelentkezéssel, mert az elmúlt években sokszor hetekkel előre megteltek a túráink.

 

Túra lemondása:

A működtetőnél és az egyesületnél a megrendelt szolgáltatások lemondása az igénybevétel előtt 31. napig teljesen díjmentes.

Egyéb esetekben az igénybevételi napja előtt:

– 15-30 napon belül: 50 % kötbér a teljes befizetett árból

– 8-14 napon belül: 75 % a kötbér a teljes befizetett árból

– 0-7 napon belül bármilyen okból történő meg nem jelenés esetén: 100 % kötbér a teljes árból lásd ÁSZF, felmondás, elállás különös feltételei.

 

 • Szabadidős szolgáltatás esetén, amennyiben a megrendelő kifejezett kérésére (webshopos vásárlás és fizetés) elkezdjük a teljesítést (Pl. nemzeti parki belépőt foglalunk), akkor nem jár a webshopos vásárlásoknál megszokott 14 napos indoklás nélküli elállás joga azaz díj visszatérítés.

 

 • Ennek tényét előre közöljük – amit itt, a terméktájékoztatóban és az ÁSZF-ben is megtettünk.

 

 • A túradíj átruházható, ha az eredeti befizető nem tud eljönni. Az új személynek szabályosan kell jelentkeznie. A Nemzeti Parki díjat jelen álláspont szerint nem lehet visszakérni.

 

 • Ha mi mondjuk le a programot (előzetes írásbeli értesítés mellett a megadott Email-címre) akkor a teljes díj visszajár vagy egy még szabad időpontra át lehet irányítani a jelentkezést.

 

 • Ha tartasz tőle, hogy bármilyen okból lemaradsz a befizetett túrádról, akkor köthetsz utazásbiztosítást, amely megtéríti a kondícióknak megfelelően a károdat.

 

 • A program saját felelősségre vehető igénybe. A változtatás jogát fenntartjuk. A képek illusztrációk. Jelen feltételek visszavonásig érvényesek.