Hévíz vízitúra

Hévíz vízitúra 2019-2020.

A hévíz vízitúrán vár rád a havas táj, a gőzölgő patak, a nyíló tündérrózsák, és a felröppenő vízimadarak látványa.

Hévíz vízitúra kenuk

Az indián-vízitúra több mint 20 éve szervez élményekben gazdag kenutúrákat az egyedülálló természeti kincsekben bővelkedő Hévíz-patakra.

A túra természetvédelmi területen halad keresztül, amelyhez az engedélyeket mi beszerezzük, így gondtalanul élvezhetitek a hévízi vízitúra örömeit.

Stabil hajóinkban a teljesen kezdő, és a haladó kenusaink is megismerhetik ezen a különlegesen szép vízitúra útvonalon való evezés élményét.

hévíz vízitúra tündérrózsa

Az indulás előtt egy rövid, de alapos evezős és kormányos oktatásban részesítünk.

Ismertetjük az útvonalat és baleset megelőzési, illetve természetvédelmi tájékoztatóban részesítünk. Minden túra csapat mellé adunk túravezetőt.

A program végén egy pohár kézmelengető teával vagy frissen főzött forralt borral várunk benneteket, hogy meghallgassuk élményeiteket.

A patak vize az indulásnál 20 fok feletti, a vízmélysége 0,5-1,5 közt változik a legtöbb helyen. Sebessége 1-2 km/h, a teljesen kezdő kenusok is megbirkóznak vele.

Az elmúlt években a túratársaink 100%-a borulás mentesen hozta le hajóinkat.

Gyere velünk egy felejthetetlen Hévíz-patak vízitúrára!

 

Hévíz vízitúra időpontjaink 2019.11.01-2020.03.15 közt szombaton, vasárnap vagy egyéb napokon is elérhetőek.

 

2019. november 09, 16, 23, 30.

2019. december 07-08,14-15, 21, 27, 28, 29, 30, 31- szilveszteri hévízi bulitúra.

2020. január 04, 05, 11, 12, 18, 19, 25, 26.

2020. február 01, 02, 08, 09, 15, 16, 22, 23, 29.

2020. március 01, 07, 08, 14, 15.

hévíz-patak vízitúra

Más időpontokban is lehetséges túraidőpontot kérnetek. 15-72 fő közötti jelentkezés esetén, szóljatok 8 nappal előre és ha van még szabad hely a nemzeti parknál, lefoglaljuk nektek a túrát.

A programot legalább 15 fős létszámtól indítjuk. Az elmúlt években mindegyik hévízi vízitúránkat megtartottuk.

A limitet esetlegesen el nem érő túra esetén a jelentkezési díjakat visszatérítjük, vagy jóváírjuk nektek egy másik – még szabad időpontra.

Add le nyugodtan jelentkezésedet hozzánk, mi összeszervezzük a csapatot, és értesítünk a fejleményekről!

hévíz vízitúra ajándékutalvány

Ajándékozz vízitúra élményeket!

Meglepheted szeretteidet egy különleges élménnyel a “Hévíz vízitúrával”.

Megrendeled, kifizeted, elküldjük neked E-mailben a kártyát, amely 2020.03.17.-ig váltható be a szabad időpontokra.

 

 

Hévíz-patak vízitúra programleírás:

 

 • 10.15-10.30. Találkozó és regisztráció: A Castrum kemping melletti parkolóban várunk mindenkit.

 

 • 10.30-11.45. Felkészülés, és indulás: Először közösen összeállítjuk a négy fős hajók legénységét. Utána vegyetek ki mindent a kocsikból ami a túrázáshoz kell. Végül konvojba rendeződünk és levisszük a kocsikat egy-egy sofőrrel a túra végpontjára, és otthagyjuk az autókat a lenti parkolóban.

 

 • A sofőröket gyorsan visszahozzuk a túra indulási pontjára, éppen akkorra amikor kezdődik az evezés oktatás.A sofőrtranszfer ideje alatt gyalog lemegyünk a Hévíz-patak partjára minden túraholmival együtt, és csapatmunkában levesszük a kenukat a trélerről. Itt és a túra végén is van lehetőség mobil wc-k használatára.

 

 • 11.45-14.30. Hévíz-vízitúrázás: A hévízi-tó déli zsilipjétől indulunk kényelmes tempóban. A túra picivel kevesebb mint 10 km hosszú, és a 76-os út keresztezéséig pihenőkkel együtt kényelmesen megvan 2-3 óra alatt. Van mindenre idő, lehet piknikelni a hajókban, fényképezkedni stb.

 

 • 14.30-15.00. Kikötés és elpakolás: Frissen főtt tea / forralt bor fogyasztás, majd hajómosás, hajópakolás együtt – érkezési sorrendben. A túratársakkal csapatmunkában a kenuk kitakarítása és trélerre felrakásának átlag ideje 15-20 perc szokott lenni. Adunk felmosókat és vödröket, így nálunk nem kell a hideg vízbe nyúlkálni.

 

 • 15.00-15.15. Programzárás: Csapatfotózás (fakultatív), kötetlen beszélgetés, gépkocsik bemelegítése, távozás a patak partról.

 

A 24 főt elérő külön csapatoknak tudunk korábbi indulást is szervezni, vagy extra kéréseknek is eleget tudunk tenni.

Volt olyan túra társaságunk, akik már 10 órakor eveztek, és így még meg tudták csinálni a hévízi délutáni programjaikat is.

 

Egynapos hévíz vízitúra részvételi díjaink:

 

 • Felnőtt túradíj: 4.900 Ft/fő + Nemzeti parki belépő 1.000 Ft/fő = 5.900 Ft/fő mindösszesen.
  A díj 1.000 Ft/fő E-kommunikációs kedvezményt már tartalmaz.

 

 • Gyermek túradíj: 3.900 Ft/fő + Nemzeti parki belépő 1.000 Ft/fő = 4.900 Ft/fő mindösszesen.
  0-14 éves kor között. A díj 1.000 Ft/fő E-kommunikációs kedvezményt tartalmaz. Csoportos kedvezménnyel nem halmozható!

 

 • Csoportos túradíj: 4.500 Ft/fő + Nemzeti parki belépő 1.000 Ft/fő = 4.900 Ft/fő mindösszesen.
  Minimum 10 fő együttes jelentkezése és befizetése esetén függetlenül a felnőtt/gyermek aránytól. A díj 1.000 Ft/fő E-kommunikációs már kedvezményt tartalmaz.

 

A túradíj tartalmazza: szervezést, engedélyek beszerzését, evezés és kormányzás oktatást, a vízitúra felszerelések használatát és szállítását, autónként 1 fő sofőrtranszfert, 1 pohár forró italt (forralt bor, vagy tea).

A túradíj nem tartalmazza: Az utazást, a Nemzeti parki belépőt (jelentkezésnél szedjük be), parkolódíjat, étkezést, biztosítást, hajómosást, hajó fel-lerakodást a parton, és az egyéni – kizárólagos hajóhasználatot Pl: csak ketten szeretnének evezni egy négyes kenuban.

Mi is szeretünk kenuzni, vízitúrázni ezért túrázóinkat csapatmunkában segítjük.

 

Kedvezmények feltételei:

 • Csoportos díjkedvezményt minimum 10 fő együttes jelentkezésére és egyszerre történő befizetésére tudunk adni – függetlenül a felnőtt/gyermek aránytól.

 

 • 24 fő feletti csapatok jelentkezése esetén a csoport vezetője vendégünk a túrára.

 

 • Az E-kommunikációs kedvezményt (1.000 Ft/fő) az online jelentkezési lapon (webshopos vásárláskor), és a részvételi jognyilatkozatban lehet igényelni (hírlevél: igen).

 

 • Ha nem kéred a hírlevelünket, vagy nem követsz minket a facebookon akkor a jelentkezésedet csak a normál túradíj befizetése ellenében tudjuk elfogadni. Évente 8-10 levelet küldünk ki. Próbáld ki, első kézből értesülhetsz a friss túrainfókról!

 

 • A fontos túrainformációkat és (E-dm) saját reklámot is tartalmazó hírlevelünk díjmentesen lemondható, ha úgy érzed felesleges információkat kapsz tőlünk.

 

Jelentkezés:

 • Online vásárlás a shop/jelentkezés menüpontban: Kérjük elsősorban ezt használd. Ha írsz nekünk egy E-mailt (jelezd igényedet és mi megköszönjük!), de előbb-utóbb ugyanide irányítunk vissza.
 • A visszaigazolást megpróbáljuk mihamarabb kiküldeni, de a növekvő számú megrendelések vagy a hétvégi túranapok + pihenők miatt egyes esetekben ez csúszhat pár napot.
 •  A résztvevői nyilatkozatodat töltsd ki, és juttasd el hozzánk a túra napján. A túrára csak azokat tudjuk elvinni, akik befizették a programot, és kitöltötték a résztvevői nyilatkozatunkat + átadták részünkre.
 • A túra helyszínén/napján nem fogadunk el jelentkezést.

 

Fizetés:

 • Banki átutalással a jelentkezés leadása után 24 órán belül egy összegben. A tájékoztatunk a megrendelés elfogadásáról, és vásárlás közben az utaláshoz szükséges adatokról is.

 

 • Webshopon keresztül bankkártyával (kialakítása folyamatban van, addig csak átutalást fogadunk el)

 

 • Készpénzzel irodánkban H-P 8-18 óra közt. Érkezésed előtt 1 nappal, illetve 1 órával telefonálj.

 

Számla: Cégre vagy magánszemélyre is lehetséges kérni. Minden esetben a megadott E-mail címedre küldjük ki az E-számlát.

 

Jelentkezési határidő:

 • Az aktuális túranap beteléséig fizetési sorrendben. A betelt időpontokról feljebb vagy a webshopban tájékozódhatsz.
 • Tapasztalatunk szerint nem érdemes várni a jelentkezéssel, mert az elmúlt években sokszor hetekkel előre megteltek túráink.

 

Túra lemondása:

 • A működtetőnél és az egyesületnél a megrendelt szolgáltatások lemondása az igénybevétel előtt 31. napig teljesen díjmentes.
  Egyéb esetekben az igénybevételi napja előtt:

– 15-30 napon belül: 50 % kötbér a teljes befizetett árból
– 8-14 napon belül: 75 % a kötbér a teljes befizetett árból
– 0-7 napon belül bármilyen okból történő meg nem jelenés esetén: 100 % kötbér a szolgáltatás teljes árából lásd ÁSZF, felmondás, elállás különös feltételei.

 

 • Szabadidős szolgáltatás esetén, amennyiben a megrendelő kifejezett kérésére (webshopos vásárlás és fizetés) elkezdjük a teljesítést (Pl. nemzeti parki belépőt foglalunk), akkor nem jár visszatérítés ha ennek tényét előre közöljük – amit itt, a terméktájékoztatóban és az ÁSZF-ben is megtettünk.
 • A túradíj átruházható, ha az eredeti befizető nem tud eljönni. Az új személynek szabályosan kell jelentkeznie. A Nemzeti Parki díjat jelen álláspont szerint nem lehet visszakérni.
 • Ha mi mondjuk le a programot (előzetes írásbeli értesítés mellett a megadott Email-címre) akkor a teljes díj visszajár vagy egy még szabad időpontra át lehet irányítani a jelentkezést.
 • Ha tartasz tőle, hogy bármilyen okból lemaradsz a befizetett túrádról, akkor köthetsz utazásbiztosítást, amely megtéríti a kondícióknak megfelelően a károdat.A számlánk és visszaigazolásunk mellé szerezd be a távolmaradásod okát objektív módon igazoló jegyzőkönyvet/háziorvosi/hatósági papírt és intézkedhetsz a biztosítódnál.
 • A program saját felelősségre vehető igénybe. A változtatás jogát fenntartjuk.

 

Jelentkezés

 

Kapcsolat:

Horváth Péter EV túraszervező

Mobil: +36 20 321 0811

Email cím: info (kukac) indian-vizitura.hu